Olight Warrior X – vadász szett teszt

Olight Warrior X borító

Olight Warrior X vadász elemlámpa szett teszt tartalom:

Bevezető
Gyártói specifikáció
Doboz tartalma
Felépítés
Mérete
Üzembe helyezés, kezelés
Beépített töltés
Tartozék akkumulátor
Mérések
Fénye
A szettről
Konklúzió

Bevezető:

Erre a tesztre már több, mint fél éve készülök. Még az év elején tartott E.T.-n (Elemlámpa Találkozó) foghattam az importőr jóvoltából kézbe sötétben, valós körülmények között az Olight Warrior X taktikai lámpát és engem azonnal lenyűgözött. Céleszköz, ez nem egy “általános” felhasználásra gyártott elemlámpa, viszont a 2 fokozatból már a gyengébb, 300 lumenes is átszelte a 200 méteres távot jól láthatóan, a turbó fokozat 2000 lumenes fényárama pedig az egész domboldalt beborította fényével, miközben valóban távolra világított el. Ebben a lámpában érezni, hogy “van anyag” és azt az igazi őserőt, amit más taktikai lámpákból eddig hiányoltam, nem mellesleg a rezgőmotoros merülés jelzés is egyedivé teszi. Az importőr külön kérése és igényei szerint összerakva, csak a magyar piacon kerül forgalomba az Olight Warrior X Pannon Vadász szett, jelen cikkem főszereplője. Tartsatok velem és nézzük meg együtt, hogy mire is képes ez a kiváló elemlámpa.

Olight Warrior X oldalról

Gyártói specifikáció:

Gyártó: Olight
Modell: Warrior X
Emitter típusa: Cree XHP35 HI NW
Maximális fényáram: 2000 lm
Maximális fényerő: 78400 cd
Lámpatest anyaga: alumínium
Lencse anyaga: 3mm vastag (!!!) keményített ásványi üveg kétoldali tükröződésmentes bevonattal
Reflektor típusa: alumínium SMO
Kapcsoló típusa: kétállású mikrokapcsoló
Áramforrás: 18650 lítium-ion akkumulátor (tartozék)
Módok: 3 (alacsony, turbó, stroboszkóp)
Beépített töltés: mágneses csatlakozón keresztül
Bevonat minősége: HAIII kemény eloxálás
Vízállóság: IPX8
Ejtésállóság: 2 m
Tömeg: 218 g

Olight Warrior X Pannon Vadász szett

Doboz tartalma:

Az importőr a visszajelzések alapján rakta össze az Olight Warrior X Pannon Vadász szett tartalmát, amit egy elég jó minőségű műanyag kofferben árusítanak. A szett az alábbi tartozékokból áll össze: Olight Warrior X elemlámpa, ORB-186S30 akkumulátor, MCC 1A mágneses töltőfej, UCC2A szivargyújtó adapter a töltéshez. Taktikai gyűrű, Olight RWX mágneses lengőkapcsoló, FM21-R és FM21-G színszűrők. A profi mágneses szerelék Olight X-WM03 néven fut a kínálatban. Egy rövid kezelési utasítást is találunk a csomaghoz mellékelve. Szokatlan dolog, de a koffer teljes egészében magyar nyelvű matricázást kapott gyárilag. Wow.

Olight Warrior X tartozékok

Felépítés:

Az Olight Warrior X elemlámpa ránézésre a klasszikus építést követi, de gyárilag ragasztva van mindenhol, csak a zárókupakot lehet róla eltávolítani.

Olight Warrior X szétbontva

Fej:

Az egész lámpa rettentően túlméretezett, ez a fej elején lévő agresszívebben fogazott rozsdamentes acél bezel gyűrűn is látszik, mely kék színű titán karbonitrid PVD bevonattal van ellátva, ami különösen ellenálló bevonatot képez. Ez a menetes bezel gyűrű szorítja helyére a 3 (három!!!) milliméter vastagságú keményített ásványi üveg, kétoldali tükröződésmentes bevonattal ellátott lencsét, mely feltételezhetően mindkét oldalról gumi tömítőgyűrűn fekszik fel. Mivel a fej teljesen egybe van ragasztva, ezért a további részletek már csak feltételezések, kivéve a látható alkatrészeket. A mély, sima (SMO) reflektor fehér központosító gyűrűvel fekszik fel tökéletesen központosan a Cree XHP35 HI természetes fehér árnyalatú LED köré.

Olight Warrior X feje

A fej külső felén a bezel gyűrűtől kezdődően szűkül az átmérője egészen a fej végéig. A mély bemarásokkal díszített fejen látszólag hűtőbordák lettek kialakítva, de ezek csak dizájn elemek, mondjuk a felforrósodott fej hűtését is segítik részben. 5 bemarással 5 darab hűtőbordát alakítottak ki, melyek közül az utolsó után a fej közvetlenül a test végébe csavarható. Ránézésre nem a fej tartalmazza a LED-et és a drivert. A fej hátsó része van a testben kialakított gyűrűbe betekerve és ragasztva.

Olight Warrior X 10. évforduló banner

Test:

A vaskos test a fejnél található méretes gyűrűvel kezdődik, melyet 10 hosszanti bemarás díszít (10. éves jubileumra készült modell). Ez után a beszűkül a “szabvány” 25,4 milliméteres (1″) méretre, ezzel könnyítve meg a szerelékkel való rögzítést. Nem a szokványos textúrával lett ellátva, hanem egy vastag körbefutó gyűrűt 16 vékony gyűrű követ, hogy végül a sort ismét az elsővel megegyező szélesebb gyűrű zárja. Persze ez nem lenne elég látványos, ezeket hosszirányban 45 fokonként a lámpa hossztengelyével megegyező barázda töri meg. Persze lehet még fokozni, a belső keskeny gyűrűket két egymással szemben lévő oldalán síkra marták, egyik oldalra a gyártó, másikra pedig a típus jelzés került. A két sík felület közt ahol a rozsdamentes acél klipsz fekszik fel egy keskeny sávban szintén síkra marták a testet, itt az akku irányát és a valós Conformité Européenne szabvány azaz CE jelölést láthatjuk.

Olight Warrior X test

Eztán újabb szokatlan dologgal találkozhatunk, ugyanis a klipsz nem a klasszikus felpattintható darab. Egy pontosan kialakított fészekre kell felilleszteni, majd az egyszerűbb taktikai gyűrűvel, mely csak egyféleképp helyezhető fel a klipszre, rögzíti tökéletes stabilitással a testhez. Kapunk azonban egy TGR jelzésű taktikai gyűrűt is, mely gumírozott bevonatával még biztosabb fogást biztosít, viszont csak klipsz nélkül felszerelhető. A taktikai gyűrűk stabil pozícióját egy gumi tömítőgyűrű biztosítja. Utána közvetlenül újabb gumi tömítőgyűrűt találunk, mely már a testbe bejutó por és folyadékok útját hivatott elzárni a külvilágtól. A test végén lévő menet trapéz profilú, mintaszerűen kialakított, tökéletes minőségű és természetesen gyárilag bőséges kenőanyaggal van ellátva.

Oligth Warrior X rezgőmotor banner

A test kívül-belül teljesen eloxált, a test végén van csak a bevonat eltávolítva. Persze ez egy bonyolultabb felépítésű modell, ennyivel nem érhet a test véget. A testben egy vékony oldalfalú, szintén csak a végein vezető felülettel rendelkező újabb cső lett elhelyezve, ahogy én látom a töltés során az akkumulátorba jutó áramhoz lehet ennek köze.

Zárókupak:

A zárókupak összetettebb alkatrész. A belső felében kezdem a vizsgálatát, ahol kettő torx nyílású csavar tartja a belső felében lévő PCB lapot, valamint az aranyozott, speciális kialakítású érintkezőt. Az akkumulátor a Warrior X esetén fordítva van behelyezve, ezért az érintkező sem a megszokott formájú. Közepén a pozitív pólusnál fizikailag van kialakítva a polaritás védelem, csak button top akkumulátorral használható. A szigetelő gyűrűt körülöleli egy újabb aranyozott fém gyűrű, mely a testben található belső csőhöz csatlakozik.

Olight Warrior X zárókupak

Ez az érintkező is el van szeparálva, a zárókupak anyagát is adó külső peremen újabb érintkező felületet találunk, ahol a testtel épül fel az elektronikus kontakt. A külső felületén egészen egyszerű kinézetű. Egy vékonyabb perem hirtelen kiszélesedik, majd egy körbefutó barázda után egy széles gyűrűt alakítottak ki, amin ismét visszaköszön az utalás a 10. évfordulóra hosszanti bemarások formájában. Újabb barázdát követően ismét nagyobb átmérőjű gyűrűt találunk, amit a zárókupak végén 45 fokban letörtek.

Olight Warrior X vége

A zárókupak vége is tartogat némi műszaki csemegét. Itt találhatjuk meg az Olight új taktikai kapcsolóját, ami teljes egészében fémből készül. A natúr fém nyomógomb külső körbefutó pereme picikét, kb. 0,1 milliméternyit kiemelkedik a zárókupak síkjából. Elég nagy az átmérője, a nyomógomb pedig mélyebben ül, ezért gyertyaként felállítható. A kapcsoló maga is tartalmaz mágnest, viszont az csak függőlegesen képes a lámpát megtartani. A külső és belső részét szinte láthatatlan műanyag elem tartja egymástól elválasztva, ennek töltésnél lesz fontos szerepe. A nyomógomb alatt egy elektronikus kapcsolót rejtett el a gyártó, méghozzá kettős nyomásponttal.

Mérete:

Néhány másik modellel összevetve a teszt elemlámpa mérete:

Olight Warrior X mérete

A sorban az első a tartozék 18650 akkumulátor, amit a már megismert kiváló EDC lámpa, az Olight S2R Baton II követ. Az Astrolux S1 mint ismertebb méretű elemlámpa került a sorba, őt az Olight Seeker 2 Pro erősebb flood lámpa követi. Nála is hosszabb a Convoy M1, ami ugyan jó a maga árkategóriájában, de nem nyújt olyan kiemelkedő fényt, mint a soron következő Olight Warrior X. Újabb ismertebb méretű lámpa, az Astrolux C8 zárja sort.

Üzembe helyezés, kezelés:

Teljesen üzemkész állapotban kapjuk kézhez az Olight Warrior X elemlámpát. A készlet a “sima” elemlámpa megvásárlása esetén is tartalmazza az akkumulátort. Az akkunál elhelyezett szigetelő lapkát eltávolítva azonnal használatba is vehetjük.

Olight Warrior X kapcsoló banner

A lámpán egyetlen kapcsolót találunk, azzal tudjuk vezérelni az összes funkcióját. Kettő világítási módot és egy stroboszkóp villogást tartalmaz a menü, de ezek kettő csoportra vannak osztva. A “normál” csoportban az alacsony és turbó mód található meg, míg a “taktikai” csoportban a turbó mód és a stroboszkóp. A módcsoportok közti váltás pofonegyszerű: lazítsuk meg a zárókupakot, nyomjuk le “kattanásig” a nyomógombot és tartsuk lenyomva, majd közben húzzuk meg a zárókupakot. Máris módcsoportot váltottunk.

Olight Warrior X eleje szűrővel

Szót kell ejtenem a rezgőmotoros merülés jelzésről is, ami mondhatni a világon egyedülálló funkciója a Warrior X elemlámpának. Folyamatos probléma,hogy a merülő lámpa miként jelzi a használónak, hogy az energia fogytán van. Létezik többféle megoldás: gomb alatti visszajelző fények, folyamatos visszalépkedés a fokozatok között, esetleg a lámpa fényének villantása bizonyos merültségi szintnél. Mégis ez a legjobb amit eddig láttam. Nagyon jól eltalálták a rezgés erősségét, ugyanis nem zavaróan agresszív, de mégis érezhető és teljesen hangtalan. 30% töltöttség alatt 5 percenként egyszer rezeg, 10% töltöttség alatt percenként, 5% töltöttség esetén pedig 10 másodpercenként jelzi, hogy hamarosan ki fog kapcsolni. Zseniális!

Normál módcsoport:

Általános felhasználásra a “normál” módcsoport lehet alkalmasabb. Ekkor a gombot félig lenyomva és felengedve az alacsony fokozatot kapcsolja be a lámpa. Eztán két lehetőségünk van. Újabb félig lenyomásra, majd a gomb felengedésére a lámpa kikapcsol. A másik lehetőség, hogy a gombot “kattanásig” nyomjuk, majd felengedjük. Ekkor a turbó módba lép át. A turbó mód a gomb teljes lenyomásával, majd felengedésével is aktiválható. Turbó módból nem lehet visszalépni az alacsony fényerőre, bárhogyan is nyomjuk le a gombot, a lámpa kikapcsol. Ha a gombot több, mint 1 másodpercig tartjuk lenyomva félig, vagy teljesen “kattanásig”, akkor automatikusan átvált a forward clicky kapcsolókra jellemző pillanatnyi felkapcsolásra, vagyis a gomb felengedésekor a lámpa kikapcsol, így akár “taktikai” felhasználásra is alkalmassá válik.

Olight Warrior X tartozékok

Taktikai módcsoport:

A másik módcsoportban a gomb félig lenyomásával a turbó módot, míg teljes lenyomásával a fix 13 Hz frekvenciájú stroboszkópot tudjuk aktiválni. A taktikai csoportban csak pillanatnyi felkapcsolást enged a program, míg a gomb be van nyomva addig világít, vagy villog a lámpa, amint felengedjük a gombot azonnal kikapcsol.

Beépített töltés:

Az Olight Warrior X is megkapta a mágneses töltőplatformot, amihez a szükséges MCC 1A jelzésű rövid töltőkábelt meg is kapjuk a készlet részeként. Itt szeretném megjegyezni, hogy ha munkára rendszeresítjük az elemlámpát és nem fegyverre, akkor célszerű beszerezni az L-Dock nevű dokkoló állomást, amire könnyen feltapasztható a lámpa, segítségével mindig feltöltve tartható az akkumulátor.

Olight Warrior X dragunovval

Visszakanyarodva a töltőhöz. Tehát ez egy teljesen automata szerkezet, a lámpa végén a kapcsolóra feltapasztva azonnal el is indul a töltési folyamat. Töltés során a kábel kivezetésénél található áttetsző műanyag törésgátló színével kommunikál a felhasználóval. Ha pirosan világít akkor tart a töltési folyamat, ha zölden, akkor pedig készen van. A töltőáram 5,15 V feszültség mellett 0,85 A áramerősségen stabilizálódott, ami elég kímélő töltést eredményez, viszont picit hosszabb ideig fog tartani. A töltés végén az akkumulátorban 4,17 V feszültséget mértem fél óra pihenő után, tehát nem tölti túl az akkumulátort, mi több, még kifejezetten óvatosan is bánik vele.

Olight Warrior X töltés banner

Tartozék akkumulátor:

A csomag részét képzi egy Olight ORB-186S30 HDC típusú, nagyáramú védett akkumulátor is. A védelem túltöltés, túlmerítés és túl magas áramfelvétel ellen is védi a cellát, ami 15 A folyamatos, 20 A maximális áramfelvételt képes elviselni. A cella az első ciklusában gyorsan be is költözött az XTAR VP4 Plus Dragon töltőmbe, hogy megnézzük a valós kapacitását. 3033 mAh kapacitást mértem, tehát a ráírt adat valós, mi több, pár milliamperóra kapacitást még 4-5 ciklus után biztosan nyerünk. Belső ellenállása 30 mΩ, ami védett cella létére kiemelkedően jó érték.

Olight Warrior X ORB-186S30

Mérések:

Méretei:
– hossza: 143 mm
– legnagyobb átmérője: 41 mm

Tömege: 169,7 g akkumulátor nélkül, 217,7 g tartozék akkumulátorral.

Olight Warrior X eleje

Mért fényerősség turbó fokozatban: 82600 cd – FL1 szabvány szerint 574 m hatótáv, vagyis túlteljesíti a gyártói adatokat az Olight Warrior X!
Mért fényerősség turbó fokozatban visszalépés után: 44200 cd – FL1 szabvány szerint 420 m hatótáv.
Mért fényerősség turbó fokozatban Olight RWX lengőkapcsolóval: 79200 cd – FL1 szabvány szerint 562 m hatótáv.

Hőtermelése:

Íme a grafikon az Olight Warrior X melegedéséről:

Olight Warrior X hőtermelése

Az elég rendesen meghajtott LED bizony termeli a meleget, amit érezni is lehet a használat során. A fej hőmérséklete hamar felfut és máris adja le a keletkező hőt a környezetének a lámpa, de így is eléggé magas hőfokot engedtek a mérnökök, gondolva az eredeti felhasználásra, miszerint a “taktikai egységek” úgy is fegyveren, vagy pedig kesztyűben fogják a lámpát kezelni. A hővédelem 60 fok körül stabilizálja a lámpa hőfokát, amit kézben már nem túl baráti tartani, miután a lámpa teste is kezd átmelegedni.  Persze nincs is erre szükség, hiszen a 300 lumenes alacsony fokozat is elegendő az esetek 90%-ban mindenre, de a hatalmas tartalék rendelkezésre áll bármikor. Valós hőmérséklet érzékelés van a lámpában, nem időkorlátos a turbó mód.

Olight Warrior X strapabíró banner

Futásidő:

Nos itt nem az Olight-tól megszokott görbéket látjuk, de megvan az oka, hogy miért:

Olight Warrior X runtime

A turbó mód aktiválása után picivel több, mint 2 percig tartja, mi több, növeli is a fényáramot az Olight Warrior X. Eztán viszont zuhanni kezd, 2,5 perc után 75%-on, kevesebb, mint 3 perc után pedig mindössze 51%-on (~1000 lumen) stabilizálódik, de csak pár percre. 8,5 perc után ismét csökken a fényáram, 10. percnél 49%-ra,a 14. perc után pedig újra stabilizálódik 36%-on (~700 lumen). Ezt az értéket tartja is a 70. percig, ahol újabb de már rohamos visszalépés látható 12%-ra (~240 lumen). Ezt tartja a 89. percig, mikor újabb visszalépés látható 1%-ra. A lámpa 120 perc után kapcsol ki. A görbék egyébként szép egyenesen haladnak az időben, tehát szó nincs arról, hogy a driver ne lenne stabilizált, mindössze a kevés fokozat miatt a visszalépésekkel játszik a gyártó, ráadásul láthatóan a hőmérséklet függvényében, mivel a rövid mérés során 12 perc alatt sem csökkent a fényáram az első méréssel szemben.

Olight Warrior X szűrőkkel szereléken

Fénye:

A megszokottnál most több fotó következik:

100 méter:

Olight Warrior X 100 méter

Első fotón az Olight Warrior X alacsony fokozatának fénye látható, amit a sokak által ismert Convoy S2+ 6×7135 driveres gyengébb változata követ. A Warrior X már ebben a fokozatban is jól láthatóan megvilágítja a 100 méterre lévő célpontot. Harmadik képen a Convoy M1 erős kiépítésben a 100 métert már megvilágítja rendesen, az őt követő Nitecore MH23 lámpával együtt. Ez utóbbi XHP35 LED-et használ, igaz annak a “dómos” HD változatát. A következő fotón a turbó fokozatból visszalépett Warrior X fénye látható, nincs is miért szégyenkeznie, a 100 métert erősen megvilágítja. Őt követi a Convoy C8+, ami jellegzetes thrower: erős hotspot, halvány spill és korona látható. Nem így a turbó fokozatban fényképezett Olight Warrior X fényében, ami az utolsó képen látható. Elég szépen beborítja végig a 100 méteres távon az utat, a hotspot széles és erős a megvilágítás a spillben is.

200 méter:

Olight Warrior X 200 méter

Első képen az alap lámpa a Convoy C8+ fénye látható. Persze a 200 méter már neki sem akadály, ahogy a sokkal nagyobb méretű és fényerősebb Convoy L2 számára sem. A Nitecore P30-ast már az előző héten megismerhettétek, most őt követi az Olight Warrior X. Nagyon jól látható, hogy természetes fehér a színhőmérséklete (nem opcionális) és elég szélesen világít, de jó erősen is ezen a távon. A következő két fotón a Warrior X-re feltettem a zöld, majd a vörös színszűrőt is. Természetesen a 200 méterre lévő cél szűrőn keresztül megvilágítva sem probléma.

578 méter:

Elkészítettem a képeket irreális távolságon is, majd csak a teszt után jutott eszembe, hogy hahó: a Warrior X “csak” 560 méteres hatótávval rendelkezik. Az alábbi képek pedig 578 méteres távolságon készültek:

Olight Warrior X 578 méter

Na most az van, hogy a gyárban elfelejtettek szólni az Olight Warrior X-nek, hogy: nem juthat a fényed ilyen távolra! De jut, amire magyarázat lehet a gyárinál azért magasabb általam mért fényerő, de azzal együtt is “csak” 572 métert kellene a lámpának tudnia. Beszéljenek inkább a képek: Első fotón a Convoy C8+ aminek fénye épp csak eljut a túlpartra, maja a következő képen már a Warrior X fénye szemmel láthatóan elvilágít a partra és a fákig a parton, akárcsak a nála fényerősebb Nitecore P30, amit a sorozat legfényerősebb lámpája, a Convoy L2 követ. A képeket elkészítettem a célpontra közelítve is, talán azon jobban látszik amiről írtam.

A szettről:

A magyarországi importőr által kitalált, a gyártó által összepakolt és dobozolt szett elnevezése “Pannon Vadász” szett. A jó minőségű műanyag kofferre magyar nyelvű matricázás került! A dobozt kinyitva azonnal szembetűnik a flokkolt szivacsbetét, ami nagyon exkluzív kinézetet ad a vadász szettnek.

Olight Warrior X vadász tartozékok

A tartozékok sora mondhatni teljes, azonban nem kapunk övtokot hozzá, amit én hiányoltam. A csomagban található kiegészítők kiemelkedő minőséget képviselnek, az Olight X-WM03 mágneses szerelék három hosszú mágnessel rögzíthető a fegyverre, és kimagasló stabilitással tartja azt a helyén. A lengőkapcsoló tényleg egy pillanat alatt felpattintható mágnesesen, kezelése pedig gyermekjáték, bárki azonnal használni tudja.

Olight Warrior X X-WM03

Külön pozitívum, hogy találunk a szettben egy szivargyújtó adaptert is, amibe a tartozék töltő csatlakoztatható utazás közben is. A TGR taktikai gyűrű fegyveren használva felesleges extra, de fegyver mellett használva jó és stabil fogást biztosít. Persze nem maradt el a rövid tesztvideó a lövésállóságról sem, igaz a filmen fix szereléken pihen a Warrior X, de a tartozék szerelék is elég stabilan megtartja:

 

Konklúzió:

Nos röviden és tömören összefoglalva: még mindig nagyon jó az Olight Warrior X. Még mindig megvan a bizsergés mikor kézbe fogom, pedig elég hosszú idő telt el a próba és a vásárlás között. Merem állítani, hogy a piac egyik legjobb taktikai lámpája, de tényleg céleszköz, aki az első vagy második lámpa vásárlását tervezgeti az lapozzon tovább, biztosan nem ezt keresi. Ez munkára van, nem hobbyra, és ez meg is látszik rajta. A robusztus felépítés és anyaghasználat azonnal érződik amint kézbe fogod. Ez más, ez több. Aztán tényleg, pedig kevesebb. De így eltévedni is nehéz a módok közt, ami “vészhelyzetben” viszont fontos, mert nincs az embernek lehetősége gondolkozni rajta, hogy mit kapcsoljon, csak nyomja a gombot, a Warrior X pedig teszi a dolgát, amire előre programoztuk.

Olight Warrior X hátulja

A vadász szett méltó a gyártóhoz, a minőségérzet, az apró részletek, mint a minőségi koffer, a flokkolt szivacs betét pedig elvarázsolja az embert. Nem szabad a boltban ezt nyitogatni, nézegetni, mert akkor lehetetlen otthagyni. Az exkluzivitásnak viszont ára van. Az árért cserébe viszont nem csak a felszínes látszatot kapunk, hanem valóban minőséget, ami minden részletre kiterjed. Aztán persze a fényéről sem szabad megfeledkezni, ami szinte a fizikai szabályokra fittyet hányva olyan távolra jut, ahová még a jóindulatú szabvány szerint sem lenne szabad. Pedig ott a bizonyíték és láttam is a saját szememmel. Volt már nekem olyan taktikai lámpám, ami papíron “tudott” aztán élesben csalódást okozott.

Olight Warrior X hüvelyekkel

Minden alkalommal élvezet kézbe venni, bekapcsolni, vagy a mágneses töltőfejet rápattintani, majd bezsebelni a csodálkozó/elismerő tekinteteket, mintha ez valami űrtechnika lenne. Nem az, ez faék, de a legnemesebb grenadilfából faragva, a legjobb mesterek által. Fegyveren is mutatós, kézben is hatásos. Van olyan ami többet tud és van ami erősebb, vagy távolabbra visz, de ez marad, és nehéz lesz kirobbantani a pozíciójából. Részemről erősen ajánlott munkaeszköz.
Megvásárolható
kuponos kedvezménnyel az importőr webshopjából vagy mintaboltjából:
Olight Warrior X Pro – továbbfejlesztett változat 21700 akkuval
Olight Warrior X Turbo – növelt hatótávú változat 21700 akkuval
Olight Warrior X Pannon Vadász szett – a tesztben szereplő vadász szett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .