Astrolux MF02S – a meglepetés ereje

Astrolux MF02S elemlámpa teszt – tartalom:

Bevezető
Gyártói specifikáció
Doboz tartalma
Felépítés
Mérete
Üzembe helyezés, kezelés
Mérések
Fénye
Konklúzió

Bevezető:

Az év első tesztjében egy igazán ütős elemlámpát szeretnék Nektek megmutatni közelebbről is, mégpedig az Astrolux MF02S típust. Az eredeti változat az Mf02 thrower elemlámpának készült, ami annyira nem fogott meg. Aztán piacra dobta a gyártó a frissített változatot XHP70.2 LED-del szerelve, kevesebb a hatótáv, de jóval több a szórt fény. Mivel ebben a kategóriában sokak kedvence a Covnoy L6 (aminek kijött az enyhén ráncfellvart változata is) és egy ideje nézegetem mi lehet az alternatívája, mert a hossza miatt nekem nem jött be, ezért nagy reményekkel vártam, hogy végre kézbe vegyem és kipróbáljam fej-fej mellett a kettő lámpát. Az érzéseim kettősek, a cikkben pedig kifejtem, hogy miért.Astrolux MF02S oldalról

Gyártói specifikáció:

Gyártó: Astrolux (BangGood)
Modell: MF02S
Emitter típusa: Cree XHP70.2
Maximális fényáram: 6000 lm
Maximális fényerő: 270000 cd
Lencse: keményített ásványi üveg kétoldali AR bevonattal
Kapcsoló típusa: Clicky (elektronikus)
Áramforrás: 2x vagy 4x 18650 akkumulátor, javasolt típus: Samsung 30Q
Módok: 8 (alacsony, közepes 1, közepes 2, magas, turbó, stroboszkóp, SOS morze, pozíció jelölés)
Bevonat: Type III kemény eloxálás
Vízállóság: IPX7
Ejtésállóság: 1 m
Tömege: 818 g akkumulátor nélkül

Astrolux MF02S doboza

Doboz tartalma:

Vastag és méretes karton dobozban kapjuk meg az Astrolux MF02S elemlámpánkat. A doboz fehér színű, tetején a lámpa sziluettje látható, oldalán pedig már csak matrica jelzi a tartalmát. Az alábbiakat találjuk benne: lámpa, övtok, vállpánt (!!!), csuklópánt, két pót tömítő gyűrű, tripod csatlakozóba tekerhető akasztó elem, valamint egy angol nyelvű kezelési utasítás. Végül is minden benne van amire szükségünk lehet, szép komplett a csomag. Külön öröm a vállpánt, eddig ilyet csak a JetBeam T6-nál láttam, hatalmas pozitívum!

Astrolux MF02S tartozékok

Felépítés:

Három részből épül fel az Astrolux MF02S lámpa, mint egy klasszikus elemlámpa:

Astrolux MF02S szétbontva

Fej:

Órási méretű a fej, nagyobb mint a test és a zárókupak együtt, tömege is jóval több ez utóbbi kettőnél. Elején a gyönyörűen megmunkált rozsdamentes acél bezel gyűrűt találjuk, ami úgy tűnik ragasztva van, ugyanis nem sikerült letekernem. Alatta a kétoldali AR bevonattal ellátott keményített ásványi lencse található, ami egy gumi tömítő gyűrűvel van nekiszorítva a kifejezetten mély reflektornak. A reflektor úgy tűnik alumíniumból készült, fehér színű központosító gyűrűvel fekszik fel tökéletesen központosan a hatalmas Cree XHP70.2 LED köré.

Astrolux MF02S feje

A fej átmérője a bezel gyűrű után csökken, majd 5 bemarást találunk, amik hűtőbordákat alkotnak. Itt még bőven a reflektor található belül, ezeknek hatalmas szerepe nincs, szemben a marketinganyaggal. 6 darab 60 fokonként elhelyezett hosszanti bemarással díszítették ezt a részt. Eztán újabb átmérő csökkenés látható. Az itt lévő részt már jobban feltagolták. Egymással szemben lévő két oldalán alakították ki a kis szigeteket, amiken egyik oldalt a kapcsolót helyezték el, amit vörösréz gyűrű szorít a helyére, ezzel emelve az esztétikai élményt -sikerrel. A másik kis szigeten a szabvány 1/4″-os, tripodnál is használt menetet találunk. A két sziget közt újból 5-5 bemarást találunk, ezeknek már valós szerepe van a hő elvezetésében. A fej a vége előtt a testhez hasonló méretűre szűkül, erre a részre helyezték el a gyártó logóját és a típusjelölést.

Astrolux MF02S XHP70.2 banner

Test:

A test már-már semmitmondó, olyan egyszerű. Felépítése teljesen szimmetrikus, a két végén azonos menetemelkedésű trapéz profilú menet található, végükben egy-egy gumi tömítő gyűrűvel. A menetek után egy-egy gyűrű található, amit egy barázda követ, majd a test rombusz mintával ellátott részét láthatjuk. Ezt némileg feldobták azzal, hogy különfeéle bemarásokkal osztották fel, ellenben a minta lehetne kicsit agresszívebb is, hogy nehezebben csússzon ki a kézből. Itt meg is kell jegyezzem, hogy a viszonylag nagy test átmérő miatt teljesen más a lámpa fogása, mint a kis méretű zseblámpák esetén, kifejezetten illik a lámpa tömegéhez ez a nagyobb méret. A test kívül-belül teljesen eloxált, nem vesz részt az áram vezetésében!

Astrolux MF02S test

Akkutartó elem:

Az utolsó mondat erre enged utalni, ugyanis az Astrolux MF02S lámpában egy külön akkutartó elemet találunk, ebbe kell behelyezni a kettő, vagy 4 darab 18650-es button top magas terhelhetőségű akkumulátort. Fontos tényező a button top és a magas terhelhetőség is, a gyártó és én is a könnyen elérhető Samsung 30Q akkut javasolnám hozzá megvásárolni. Az áramot vezető vastag réz lapokat vastag réz pálcák kötik össze, melyeket picike torx csavarok fognak egybe. Sajnos már gyárilag eléggé elnyalták a picike torx nyílások profilját, régen le kellett volna cserélni azt a bitfejet amit használtak. Bízom benne, hogy a menetrögzítővel nem spóroltak, ugyanis nem lenne egyszerű ezeket cserélnem, meghúzni pedig már közel lehetetlen feladat.

Astrolux MF02S akkutartó

Zárókupak:

A zárókupaknak a feladata a test vízhatlan zárása, valamint az akkutartó elem driver-hez préselése. Kívül-belül végig eloxált, a belső felében semmi említésre méltó dolgot nem alakítottak ki. Külső felén a kör keresztmetszetet 8 apró bemarással díszítették, amik az elgurulást is akadályozzák. Eztán egy mélyebb barázdát láthatunk, amiből egy magasabb, 4 részre tagolt peremet alakítottak ki. A talpán a lámpa ezeken a peremrészeken feltámaszkodva stabilan megáll. A perem kiemelkedő részeinek oldalában hosszúkás lyukakat martak a csuklópántnak. A talp részen belül egy kicsit kiemelkedő korong dobja fel a látképet, rajta a megfelelőségi jelzések találhatók.

Astrolux MF02S zárókupak

Mérete:

Az Astrolux MF02S méretét a vetélytársaival hasonlítottam össze:

Astrolux MF02S mérete

A sorban az első a BLF Q8 modell, ami szintén 4 darab 18650-es akkuval üzemel, akárcsak az őt követő Imalent DT70 fotonágyú. A JetBeam T6 keresőlámpa már nagyobb fejjel rendelkezik, sokkal közelebb áll az őt követő Astrolux MF02S modellhez méretben, de annál rövidebb. A sort a méltán népszerű Convoy L6 modell zárja, ami sorba kötött 26650 akkukkal működik, ezért ő a mezőnyben a leghosszabb, feje nem sokkal kisebb, mint a tesztalanyé.

Üzembe helyezés, kezelés:

Az üzembe helyezéshez először is rendelkeznünk kell 4 darab button top magas terhelhetőségű akkumulátorral. A legegyszerűbb megoldás az eleve ilyen Samsung 30Q akkuk beszerzése, én is ezekkel használtam a lámpát, ezekkel biztosan kompatibilis. Másik verzió a flat top akkuk pozitív pólusára egy-egy ónbucit forrasztani. Ezt viszont csak és kizárólag azoknak ajánlom, akik ennek a folyamatnak a veszélyeivel tisztában vannak, ugyanis az akku a túlhevülés miatt kialakuló gáznyomástól “felrobbanhat”. Ha az akkutartó elembe behelyeztük a megfelelő áramforrásokat akkor azt a lámpába helyezve máris működésre késszé válik az Astrolux MF02S. Ezt egyből jelzi is számunkra az elektronikus kapcsoló alatti “légzés” fényeffektussal.

Astrolux MF02S elölről

Kezelés:

Többször is írtam már, hogy szeretem az egyszerű, egyértelműen működő lámpákat. Az Astrolux MF02S pont ilyen. A fej oldalán lévő elektronikus kapcsoló kikapcsolt állapotban az akku szintről ad visszajelzést. Ez eddig világos. A gombon egyet kattintva a lámpa bekapcsol az utoljára használt fényerőn, vagyis rendelkezik módmemóriával. Kikapcsolt és bekapcsolt lámpa esetén is kettő gyors kattintásra a turbó fokozatba lép. Az egyes fokozatok így követik egymás sorban: alacsony, közepes 1, közepes 2, magas, turbó. Újabb kattintásra a sort kezdi elölről. Kikapcsolni a gomb hosszú, kb. 1,8 másodperces lenyomásával lehet. Az időzítését szerintem pont eltalálták, mert nem kell zavaróan hosszan nyomva tartani. A villogási fokozatok szerencsére el lettek rejtve, a gombon hármat kattintva érjük el őket ki és bekapcsolt lámpa esetén is. Ha átléptünk a villogások közé, akkor egy kattintással a következő villogási módot tudjuk kapcsolni.

Astrolux MF02S modes banner

A sorban az első a stroboszkóp, amit az SOS morze villogás követ. Harmadik a sorban a pozíció jelölő fény, ami 3 másodpercenként egyszer villan fel, szokatlanul hosszú időre. Újabb kattintás után a sorozat nem elölről kezdődik, hanem a lámpa kikapcsol! A villogás csoportból vissza tudunk térni a világítási módok közé a gombon kettőt kattintva, így a turbó fokozatot aktiválja, majd egy kattintás után a világítási módok sorozata kezdődik elölről az alacsony fokozattól. Ha ez nem lenne elég akkor a gombot le is zárhatjuk. Ehhez kikapcsolt lámpánál kb. 2 másodperc hosszan kell lenyomni a gombot és nyomva tartani. Ha kialudt a “légzés” a gomb alatt akkor már le is zártuk. Oldáshoz a gombot szintén nyomva kell tartani, kb. 1,5 másodpercre.

Akku feszültség visszajelzés

Már többször is szóba került a gomb alatti “légzés”. Ennek a fénynek a segítségével tudjuk az akku(pakk) töltöttségét ellenőrizni ha a lámpa be van kapcsolva. Kikapcsolt állapotban zölden lélegzik a nyomógomb minden esetben, ekkor nem utal a töltöttségi szintre! Ha az Astrolux MF02S lámpánkat használatba vesszük akkor azonban átvált a “légzés” folyamatos fényjelzésre. Az alábbi színekkel kommunikál a lámpa: 8,4V – 6,8V feszültség között zölden, 6,8V- 6,1V közt pirosan, 6,1V -5,8V között pirosan villogva jelez a gomb alatti fény. 5,8V feszültség alatt kikapcsolja a lámpát, ezzel óvva az akkumulátorokat.

Astrolux MF02S breathing banner

Mérések:

Méretei:
– hossza: 189 mm
– fej legnagyobb átmérője: 84 mm
– test legnagyobb átmérője: 52 mm

Tömege akkumulátor nélkül, akkutartó elemmel együtt: 798 g

Mért fényerősség turbó fokozatban: 211500 cd – FL1 szabvány szerint 920m hatótáv.
Mért fényerősség magas fokozatban: 86000 cd – FL1 szabvány szerint 586m hatótáv.

Hőtermelése:

Astrolux MF02S hőtermelés

A beépített hővédelem valós, működik, ez a grafikonon is jól látható. A belső hőmérő amint 55°C hőmérsékletet érzékel -ami szoba hőmérsékleten álló levegő mellett 2 perc múltán következett be- szépen visszalép a magas fokozatra. Ezt már tudja tartani hosszabb távon is jelentős melegedés nélkül, azonban ha agresszívek vagyunk és folyamatosan kapcsolgatjuk a turbó fokozatot akkor hamar túl is tudjuk hevíteni a lámpatestet, aminek következtében a turbó fokozat már tényleg csak másodpercekre kapcsol be, azonnal vissza is lép. A visszalépés nem teljesen fokozatmentes, pár lépcsőben csökkenti a fényáramot, amit szabad szemmel is észre lehet venni. Ezt megoldhatták volna elegánsabban is. Ami biztos, hogy a lámpa használata teljesen biztonságos, nem engedi, hogy kárt tegyünk benne, ha szeretnénk akkor sem.

Futásidő:

Astrolux MF02S futásidő

A futásidőt 4 darab Samsung 30Q akkuval szerelve mértem, a lámpát turbó fokozatból indítva. Indulás után látszik, hogy a turbó fokozatban is esik a fényáram, majd két perc múltán visszalép a kezdeti fényáram 33%-ra. Sajnos az akkumulátorok merülésével együtt a fényáram is csökken az idő múlásával, igaz szemmel nem észrevehető mértékben. A 143. percben hirtelen kapcsolt ki a lámpa, ennek semmi előjelét nem adta a gomb alatti piros villogáson kívül. Itt talán még egy visszalépés és 5% körüli teljesítményen még 20-30 perc üzemidő hasznos lett volna.

Fénye:

A képeket a szokásos 100 méteres távon készítettem el:

Astrolux MF02S 100 méter

Jól láthatóan ez a táv nem probléma egyik erősebb lámpa számára sem, egyedül az Astrolux S1-nek jelentett ez nehézséget. Őt a Lumintop ODF30 modell követi, már XHP70.2 LED-del. XHP70 első generációs LED-et használ a soron következő Imalent DN70 modell. Ők már nagyságrendekkel több fényt juttatnak a környezetükbe, de jól láthatóan inkább flood, mint távolra világító thrower lámpák. A Convoy L6-os lámpa Cree XHP70 LED-del, hatalmas reflektorával már átmenet a flood és a thrower lámpák között. Az Astrolux MF02S zárja a sort brutális fényével, ami távolra fókuszált, de mégis jelentős mennyiségű szórt fénye is van.

El is vittem nagyobb térbe, hogy megnézzük 200 méteres távolságra mit tud a vetélytársakkal szemben:

Astrolux MF02S 200 méter

Itt más lámpákkal hasonlítottam össze. Első alany a BLF Q8-as erős flood lámpa, ami távolra is elvilágít erejének köszönhetően. Őt a Convoy L6 követi, akinek a 200 méter nem probléma. A környezetet is szépen beteríti a fénye. Az utolsó fotón az Astrolux MF02S fénye látható. A 200 méter kisujjból megy neki, a jóval távolabbi fákat is erősen megvilágítja. Mellette a szórt fény mennyisége is jelentős, szépen belátható a teljes távolság jó széles sávban.

Konklúzió:

Nagyon tetszett az Astrolux MF02S lámpája, ami ugyan nagy és nehéz, de az akku elrendezés miatt egészen rövid, így számomra kényelmesen hordozható is volt egyben. A menü nagyon egyszerű, ami az átlagos felhasználó számára tökéletesen meg is felel. A fokozatok elosztása is egészen jónak mondható. A működése teljesen egyértelmű, a töltöttség visszajelző jól működik. Kikapcsolva a “légzés” funkció segít a lámpát megtalálni a látványos fényjátékával. A turbó fokozat brutális, tényleg meglepő, hogy mennyire távolra és milyen szélesen-erősen világít.

Astrolux MF02S hátulról

Persze nem csak pozitívumokkal találkoztam, van 1-2 dolog ami beárnyalja az összképet. Itt van például a turbó fokozat, ami melegben azért hamar visszalép. Én ennek egy minimum 2 perces időzítőt adtam volna a hővédelem bekapcsolása előtt. Ezzel forró nyári estéken is elérhető lenne, így viszont nem tudom, hogy mennyi idő múltán lép vissza használat során. Az biztos, hogy télen tesztelve szeles időben nekem nem lépett vissza egyszer sem, igaz nem is csak a turbó fokozatban járattam. Ami még nem tetszett az az akkutartó megoldása, ami indokolatlanul erősen kell, hogy nekinyomódjon a driveren lévő dupla rugóknak, hogy hozzá tudjon préselődni a fej oldalában lévő réz gyűrűnek a másik pólusa. Ez nem tudom hosszú távon, 1-2 év alatt mennyire fogja a driver PCB lapján lévő forrasztásokat kikezdeni. Remélhetőleg bírni fogja.

Astrolux MF02S 450 méter

Minden esetre a fejlődés jól látható ebben a modellben. Ugyan a Convoy L6-ot nem tudja teljesen leváltani, hiszen az visszalépés nélkül is bírja a turbó fokozatot, cserébe a fénye jól láthatóan sokkal de sokkal gyengébb a tesztalany Astrolux MF02S modellnél. Ajánlott lámpa tehát nem lett belőle, viszont a tetszett pecsétet megkapja. A fenti képen a hegy teteje kb. 450 méteres távolságra van tőlem. Kell ennél több magyarázat?

Megvásárolható:
Astrolux MF02S – a tesztben a hideg fényű változatot használtam.

Astrolux MF02S tetszett

Astrolux MF02S – a meglepetés ereje” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Szervusz!
  Üdítően élvezetesek az írásaid! És precizitásukkal mellesleg hasznosak is a tenger millió cseppjeiből válogatáshoz!
  Jó hogy akadnak ilyen lelkes, stílusos és igényes földlakók! 🙂

  Tudsz esetleg információid birtokában véleményt formálni alábbi lámpáról? Szemezgetek vele és hasonló fényvetítésű lámpákkal. A túlzott fény központosításnál nekem is jobban bejön a nagyobb szórt fény. A 4×18650 elfogadható méret és jó erőforrás. (Na látom itt a linken csak 5000LM az oldal 8000LM ellentétben :))

  https://www.banggood.com/HaikeLite-MT07-Buffalo-XHP70-5000LM-CWNW-High-Power-LED-Flashlight-p-1104372.html?ID=512357&cur_warehouse=CN

  Lévén már lassan idős, de gyermekien álmodozó vagyok e téren. Nem tervezem, hogy sokat elköltsek rá. Kuponnal még elfogadható árú akár. De a gyermeki LÁMPÁS vágy bennem is, mint sokakban és hölgyekben a cipő után, ott motoszkál lelkemben kicsiny korom óta. 🙂
  Más ajánlásodra is kíváncsi vagyok!

  Nagy tisztelettel! Zsolt

  1. Kedves Zsolt!
   Köszönöm az elismerést, igyekszem az olvasói igényekhez minél jobban alkalmazkodni, illetve a saját lámpáim úgy összeválogatni, hogy legyen benne mindenki számára érdekes és használható modell.
   Ha már ennyire csak egy lámpában gondolkodsz akkor első körben arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy egy ekkora lámpa nem jó!
   – Nem jó, mert nehéz.
   – Nem jó, mert hirtelen forrósodik, majd visszavesz töredék fényerőre.
   – Nem jó, mert hiába a több akku, a sok LED és a nagy teljesítmény le fogja meríteni hamar.
   – Nem jó, mert sok akku kell, hogy legyen hozzá feltöltve egyszerre.
   – Nem jó, mert nem szívesen nyúl érte az ember, ha valamit meg kell világítani a lakásban, vagy környékén.
   Egy ekkora lámpának tér kell. Nem kicsi, nem egy teleknyi, mert a kertszomszéd pár nap után át fog jönni és anyázni fog, hogy Ő bizony aludna és nem szeretne arra kelni, hogy 3. típusú találkozásra készülnek az ufók, pont vele.
   Persze lehet alacsony módokban is használni, de arra vannak sokkal alkalmasabb elemlámák töredék tömeggel, amiket szívesen fog meg az ember, amit gondolkozás nélkül, reflexből tesz a zsebébe esténként, mert észre sem lehet venni, hogy ott van. Ha viszont kell akkor ott van!
   Egy ekkora lámpa akkor jó, ha nagyon nagy területet kell ellenőrizni, ha nagyon nagy területen és távolságon szeretnénk szétnézni. A túlságosan flood lámpa egyébként nem jó, aminek magas nagyon a lumenszáma, de a kandela értéke kirívóan alacsony! Az ideális vetítési képben szerintem van egy hotspot, ami elvilágít távolabbra is, de mellette jelen van tisztességes mennyiségű szórt fény is, hogy közelre is jól lehessen használni. Egyébként ez a lámpa ilyen lehet nagyjából, a nagy és mély reflektor ezt sejteti. Sajnos pontos értékeket a gyártó nem közöl, hogy milyen a fényáram és a fényerő ennél a lámpánál, minden esetre én ezt a 8000 és 5000 lument is feltételekkel fogadnám. Alternatíva lehet ebben a méretben az Astrolux MF02S, de szerintem ha nem ragaszkodsz a 18650-es akkuhoz akkor akár a Convoy L6 is jó és erős alternatíva lehet.
   Azonban mégis arra buzdítanálak, hogy nézz szét az 1x 18650 akkus lámpák közt, egy Convoy M1 vagy M2 biztosan tetszene, a távolság is megvan nekik (100 métert tudják simán), de mellette még használhatóak mindennapokban is, igaz ezek sem EDC méret, de sokkalta kényelmesebbek, mint egy ekkora batár.
   Bármilyen kérdés merülne fel keress bátran, akár privát üzenetben is a “rólam” menüponton keresztül.

   Üdv,
   WestBam

 2. Kedve WestBam!

  Nagyon tetszik ez a lámpa, viszont tartok tőle, hogy az akkutartó hibalehetősége miatt az egész lámpát lehet bukni. Esetleg a használat során bebizonyosodott-e a tartóssága, vagy mindig benne van ez a hibalehetőség? Részben ez tart vissza, hogy beruházzak, illetve az egyébként is magas ára (amit – a mostanában való akciózásnak köszönhetően 24 000 Ft környéki szint ellenére is – sokallok, és kifizetődőbbnek tartom a hasonló teljesítményű Sofirn sp70 leakciózását, ami akár fele pénzből beszerezhető). Vagy ennyiért ez a lámpa a kategóriájában egyedülállónak számít, magasabb minőségi szintet képviselve?

  Kíváncsi vagyok az FT-sorozatra is (ft03-04), ha esetleg teszt-közelbe kerülnek. Jónak tűnik az Xhp50.2-es verzió is, de számomra kérdés, hogy a közepes mérete miatt nehezen elvezethető hő mellett mennyire tud jól használható lenni (?).

  Vannak a prémium kategória felé törekvő márkák (Imalent, Lumintop, Wuben), illetve amelyek talán ténylegesen oda is tartoznak (Acebeam, Olight) – ezek érzékelhető és – megbízhatóságban, tartósságban – más szintet jelentő márkák, amelyek megérik a plusz anyagi ráfordítást?

  Üdv, Gábor

  1. Ismerősi körbe ment tovább ez a lámpa, nincs azóta sem rá panasz. Elképzelhető, hogy nem lesz vele baj a jövőben sem, de nekem ez a megoldás nem tetszett, mint írtam is. A lámpa minőségére egyébként nem tudok rosszat mondani, a bevonat, a kidolgozottság, az általános minőségérzet részemről rendben volt.
   A feltörekvő márkákról én részben lemondtam, ahoz drágák, hogy kidobjam őket ha elromlanak. Nekem az imalenttel és a klarussal is volt garanciális ügyem, ha nem lennék blogger szerintem elhajtottak volna a hibás lámpámmal együtt melegebb éghajlatra. Így is nekem kellett puncsolni, hogy cserét kapjak. Láthatod, hogy mennyit használok egy-egy lámpát, igazából a “kedvencek” azok amiket jobban nyúzok, sok lámpa tényleg annyit van használatban, míg tesztelem, vagy esetleg még pár alkalommal, és mégis van ami megadta magát, karcmentes, üzemidőmentes állapotban, de a garanciális ügyintézés így is akadozott.
   Most is van úton lámpám Kínából, a régóta jó tapasztalatomra alapozva rendeltem meg hét elején, idővel pedig ki is fog derülni, hogy megérte-e foglalkozni vele.
   A prémium lámpáknak általában nincs gond a megbízhatóságával, ha mégis lenne akkor a kifizetett prémium garanciát várom el, hogy működjön, és általában szokott is. Én fontosnak tartom, hogy legyen rendes magyarországi “helytartója” a gyártónak (hivatalos importőr), aki rendelkezik rendes készlettel, és nyújtja is a sok éves garanciát. Hogy ez megéri-e a vastag felárat azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Azt látom, hogy akik prémium lámpát vettek általában elégedettek azzal amit kaptak, nem panaszkodnak, nem tévednek el a menükben és a beállításokban, használják akár EDC-re a lámpáikat, tehát működik a dolog.
   Olyasmi ez mint az autó: mindenki mindig egyre újabb,egyre jobb minőségű, egyre biztonságosabb és egyre erősebb modellt nézeget és vásárol. Ritka az olyan, hogy valaki xy prémium autó után azt mondaná, hogy “de vágyok egy Daciára, most azt veszek”, esetleg: “kettő Kalina lesz, kijön a Golf TDi árából” 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .