Imalent DN70 – zsebrakéta

Imalent DN70 elemlámpa teszt – bevezető:

A kínai feltörekvő gyártó, az Imalent egykori csúcsmodellje járt már nálam, és ugyan nem tökéletes, de mégis pozitív véleményt alakított ki bennem a márkáról. Mint akkor említettem, törtem a fejem a DN70 kompakt, de erős, Cree XHP70 LED-del szerelt elemlámpáján is. Már nem csak törtem, meg is érkezett egy kiváló akciónak köszönhetően. Miért is vállaltam be: kompakt méret 26650-es akkuval, ami miatt az üzemidő alacsonyabb fényerőn használva brutálisan hosszú. Számomra még kellemes és használható zsebméret. Flood vetítési kép, és természetesen a wow faktor, a 3800 lumen fényáramot ígérő turbó fokozattal. Lássuk milyen volt a gyakorlatban.

Imalent DN70 oldalról

Gyártói specifikáció:

Gyártó: Imalent
Modell: DN70
Emitter típusa: Cree XHP70 (dedómolva!)
Maximális fényáram: 3800LM
Maximális fényerő: 26300cd
Színhőmérséklet: 6500K
Kapcsoló típusa: duál elektronikus kapcsoló
Áramforrás: 26650 akkumulátor (tartozék)
Módok: 7 (alacsony, közepes, magas, turbó, stroboszkóp, pozíció jelölés, SOS)
Újratölthető: Igen, micro USB porton keresztül
Bevonat minősége: HAIII kemény eloxálás
Ejtésállóság: 1,5m
Vízállóság: IPX-8

Imalent DN70 doboza

Csomag tartalma:

Az Imalent DN70 aprócska elemlámpa is egészen exkluzív csomagolásban rejtőzik. A DT70 esetében megismert vastag hajtogatható kartondoboz, benne a fekete dobozkával, ami a töltőkábelt és a pót tömítő gyűrűket és az övtokot rejti, valamint a szivacsos betéttel, ami az elemlámpát tartja a helyén. Elhelyeztek még benne egy A4-es lapra nyomtatott kínai-angol kezelési utasítást is. Viszont az egész picike. Annyira picike -képeken nem jött át nekem sem- hogy mikor megérkezett én is érdeklődéssel bontogattam, hogy ebben meg mi lehet, mert ennél sokkal nagyobb csomagolásra és elemlámpára számítottam. Minden esetre a csomagolása ajándéknak is kiválóvá teszi, hiszen a “díszdoboz” ebben az esetben is alapfelszereltség.

Imalent DN70 tartozékok

Üzembe helyezés, kezelés:

Az Imalent DN70 zsebrakétát teljesen felszerelve kapjuk kézhez, még akkumulátorról is gondoskodott a gyártó. Ha kivettük a dobozból, és letekertük a fejet, majd eltávolítottuk az akku tetején lévő biztonsági lapocskát akkor máris működésre kész állapotba kerül amint újra összetekertük. Ezt a picike modell meg is erősíti a kis OLED kijelzőjén megjelenő IMALENT felirattal, ami pár pillanaton belül el is tűnik. Az üzembe helyezésen már át is léphetünk, jöhet a kezelés.

Imalent DN70 elölről

A már bemutatott DT70 modellel teljes egészében megegyezik a kezelése. Ugyan úgy kettő elektronikus kapcsolót találunk a lámpatesten. Az egyikre a távolsági fényszóró, míg a másikra a stand-by nemzetközi jelölések kerültek. Ez utóbbi gombot röviden lenyomva érhetjük el az egyes világítási fokozatokat. A módkiosztás az alábbiak szerint alakul: 20 lumen – 300 luemen – 2500 lumen. Módmemória természetesen van, minden esetben az utoljára használt fokozatban fog bekapcsolni. Kikapcsolni a gomb hosszú lenyomásával tudjuk az elemlámpánkat.

Imalent DN70 operation banner

A többi funkciót a reflektor jelzésű gombbal tudjuk működésre bírni. Kikapcsolt és bekapcsolt elemlámpa esetén a gombon egyet kattintva kiírja az akku feszültségét a kijelzőn. Kikapcsolt állapotban hosszan lenyomva, kb. 0,5 másodpercre, majd 2 másodpercen belül felengedve a gombot a fénykürt funkciót érjük el a turbó mód pillanatnyi bekapcsolásával. Ha tovább nyomva tartjuk a gombot mint 3 másodperc, akkor a fix turbó módba fog belépni, kikapcsolni már csak a  másik gomb hosszú lenyomásával lehetséges. Ekkor a gyártó ígérete szerint 3800 lumen fényáramot tud kipréselni magából a DN70.

Imalent DN70 övtok
A tartozék övtok jó minőségű és pontosan illeszkedik.

A gombbal kettőt kattintva gyorsan egymás után kikapcsolt vagy bekapcsolt elemlámpa esetén is átjutunk a villogás csoportba. Elsőnek a fix frekvenciájú stroboszkópot kapcsolja be, majd ismételt dupla kattintással az SOS morze villogást és újabb duplázás után pedig a pozíció jelöltést érjük el, ami kb. 3 másodpercenként villant egyet. Kis érdekesség, hogy három gyors kattintással az előző villogási fokozatba lép vissza a driver. A Stand-by gombot megnyomva visszatér a sima világítási fokozatok közül az utoljára használt (módmemóriában lévő) módba.

Imalent DN70 turbo banner
Sajnos már eltávolították ezt a képet, de én megmentettem az utókornak. Bizony, az ott a Parlament a gyári grafikán!

Beépített töltés:

Ha már van ilyen extra funkció is ebben a kis erőgépben, akkor bizony le is teszteltem, hogy mennyire is működik pontosan, érdemes-e egyáltalán használni. A vezérlő gombokkal átellenes oldalon található gumidugó alatt van a szabványos mikro USB csatlakozó, amin keresztül a töltést elvégezhetjük.

Imalent DN70 kijelző
A kijelzőn az akkufeszültséget bármikor ellenőrizhetjük

Rácsatlakozva 4,98V feszültség mellett 1,01A töltőáramot mértem, ami egészen jó eredmény, így nem egy nap a hatalmas kapacitású 26650 akkumulátor feltöltése. A töltés végén a tápegységről lecsatlakozott teljesen a töltőáramkör, az akkuban 4,21V feszültséget mértem, ami picit túltölt, de még nem vészes mértékben, egy órácska állás után valószínűleg beállna 4,20V-os tökéletes értékre.

Imalent DN70 hátulról

Hőtermelése:

A kompakt test az irtózatosan magas teljesítményt természetesen nem tudja csak hővédelemmel kordában tartani:

Imalent DN70 hőtermelés

A hőtermelést prezentáló grafikonban is jól látszik a hatalmas űr a magas, valamint a közepes fokozat közt. Sajnos ez a szemünknek is hiányzik. Egy 700-1000 lumen fényáramot generáló közbenső fokozat nagyon jót tett volna az üzemidő/fényerő arányának is. A turbó fokozat kb. 2 percig, a magas fokozat pedig kb. 3 percig áll rendelkezésre, utána a hővédelem visszaveszi 900lumen-re a fényáram mértékét.

Imalent DN70 ATC banner

A mért áramfelvételek:

 • 0,09A
 • 0,63A
 • 4,71A
 • 5,98A

Felépítés:

A megszokott Imalent felépítést kapjuk. Fej és test a két fő alkotó rész, nincs külön egységként zárókupak.

Imalent DN70 szétbontva

Fej:

A 42mm-es legnagyobb átmérőjű fej a méretes bezel gyűrűvel kezdődik. Az szorítja helyére egy gumi tömítőgyűrűvel a kétoldali AR bevonattal ellátott lencsét. A lencse az alumíniumból készült OP reflektorra fekszik fel, ami közvetlen a réz DTP csillagra forrasztott Cree XHP70 LED köré fekszik fel központosan. A LED ebben a változatban is gyárilag dedómolt.

Imalent DN70 fej szétbontva

A hosszú bezel gyűrű után azonnal az elektronikus kapcsolókat és az OLED kijelzőt rejtő részéhez érünk, tőlük 180 fokra található a mikro USB töltőnyílás egy gumidugóval fedve. A kapcsolók és a töltőnyílás között mindkét oldalon 3-3 bemarással lettek hűtőbordák kialakítva. A jellegzetes, futurisztikus Imalent formavilág ennél az apróságnál is visszaköszön. Ezek alatt némileg csökken a fej átmérője, szintén divatosan díszített a fej alsó része is. Belső felében hátulról a driver egy része látható. A külső réz gyűrűre fekszik fel a test, itt történik az áram átvitele, a közepén lévő réztömbre fekszik fel az akku pozitív pólusa közvetlenül. A menetek trapéz profilúak, könnyen járnak és végig eloxáltak.

Imalent DN70 fej

Test:

A test nem egy agyon bonyolított szerkezet. A viszonylag magas falvastagsággal rendelkező cső belül is teljes eloxálást kapott, a fej felé lévő végén le lett fém tisztára csiszolva, itt történik az áram átvitele a driver felé közvetlenül. Kívül a méretes trapéz menet végén egy gumi tömítőgyűrű felel a vízállóságért. A test sima kocka mintát kapott, de a 32mm-es átmérő így is stabil és biztonságos fogást nyújt. A vége letekerhető, de gyárilag ragasztva van és kék eloxálást kapott. A végén található a gyártó és típusjelölés, valamint a szerény “Flood King” felírat. Belső felében vastag aranyozott rugó került beépítésre.

Imalent DN70 test

Tömege akkumulátor nélkül mindössze 116,5g, hossza 114mm, legnagyobb átmérője a fejen kb. 42mm, a test nagyjából 32mm-es átmérővel rendelkezik.

Akkumulátor:

A gyári tartozékok sora bőséges, alaptartozék egy Imalent MRB-266P45 típusú 26650-es akkumulátor is. A védett, de flat top akku a gyártó állítása szerint maximum 12A folyamatos terhelhetőséggel rendelkezik, kapacitása 4500mAh. A saját mérésem is megerősíti ezt, ugyanis a pontosabb, de hosszabb ideig tartó teljes akkutesztelés során meglepő módon 4900mAh feletti kapacitást mértem. Lényegében annyit kell róla tudnunk, hogy egy korrekt akkut kapunk az Imalent DN70 elemlámpához tartozékként.

Imalent DN70 akku

Fénye:

A jól bevált helyemen fotóztam le az elemlámpa képességeit. Mivel viszonylag magas a maximális fényáram ezért a záridőt itt is alacsonyabbra vettem, az arányokat érdemes megfigyelni.

Imalent DN70 fénye

Első fotón az Imalent DN70 zsebrakéta a magas, 2500 lumen jelzésű fokozatban lett lefotózva. Tisztességes fénye van már ekkor is. A turbó módban már 3800 lument ígér a gyártó, ez szemre nincs meg, ha saccolni kellene olyan 3000 valós lument présel ki magából szerintem. Lényeg a lényeg, a kis elemlámpa borzasztóan nagy mennyiségű fényt juttat a környezetébe. A 100m-es távolság is megvan neki izomból. Utána következik a kb. 10x akkora Convoy L6-os, ami jól látható módon távolabbra világít el, de közben szépen teríti is a fényt. Következő fotón a nemrég bemutatott BLF Q8 fénye látható legmagasabb fokozatban. A kontraszt kedvéért lefotóztam az Imalent DN70 modellt miután visszalépett a hővédelem miatt 900 lumen fényárt ígérő fokozatra. Ekkor kb. megegyezik a Convoy S2+ legerősebb kiépítésű változatának legnagyobb fokozatában elérhető fényével. Gyönyörű teljesítmény ettől a törpétől!

Fényében a turbó fokozat kivételével minden fokozatban PWM villogás látható kamerán keresztül, igaz nagyon magas frekvenciájú, szemmel abszolút nem érzékelhető.

Konklúzió:

Nézzük mit is kapunk a pénzünkért. Az exkluzív csomagolás megvan, bár nem világít, de jól esik a szemnek-léleknek. Ami sokkal fontosabb, hogy kapunk hozzá akkumulátort is, ráadásul nem egy hulladékot, hanem egy tisztességes darabot. Rendelkezik az Imalent DN70 beépített töltéssel is, ami jól működik, tehát akinek semmi felszerelése nincs az is megveheti, azonnal használatba tudja venni. Akkutöltőt, pót akkut ráér akár később is beszerezni. Ez szerintem egy nagyon fontos tényező!

Imalent DN70 mérete
18650 akkumulátor, Sipik SK68, Imalent DN70, Convoy S2+, Convoy C8, Imalent DT70

Az elemlámpa érzésre kiváló minőségű, kivetni valót nem találtam a megmunkálási minőségében. Az OLED kijelző kifejezetten egyedivé teszi, mint ahogy az elérhető őrült maximális fényerő is. Ilyen pici elemlámpában nem túl gyakori, hogy ekkora tartalék rejtőzne. Úgy néz ki, az Imalent-nél a nagy számok bűvöletében bíznak. Pedig jó lenne, ha néha a kisebb számokra is gondolnának. Nekem már az előző tesztalanyból is, de sajnos a DN70-ből is hiányzik nagyon egy fokozat. Túlzottan nagy az ugrás a közepes és a magas fokozatok között. Ide ha betettek volna egy huzamosabb ideig használható fokozatot akkor tényleg hibátlannak mondanám. Így csak szimplán jó, nagyon jó.

Imalent DN70 – tesztben szereplő változat
Imalent DN70 új változat (csak a zárókupak színében tér el a régitől)

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Imalent DN70 – zsebrakéta” bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Én csak azt nem értem ha mondjuk 50 foknál kapcsol be a hővédelem és veszi visszább a fényt, utána ha újra eléri az 50 fokot miért nem kapcsol újra be?
  Legalábbis a diagram ezt mutatja.

  1. És nem csak ennél az elemlámpánál látható hasonló anomália. Van, ahol alacsonyabb fokozaton magasabb hőfokon avatkozik be a hővédelem, mint magas fokozaton. Mivel nem igazán értek ennyire mélyen hozzá, hogy megfejtsem ezt, ezért nem is keresek ezekre választ 🙂

 2. WestBam, ha védelem nélküli 26650-es aksikat teszek ebbe a lámpába szerinted lekapcsolja a lámpa 2,7-2,8 voltnál? Tudom, hogy van rajta kijelző, de amikor nagy fényen van pillanatok alatt csökken a feszültség akár tized celsiusokat is. Most szeretnék rendelni aksikat és nem szeretném ha azt kellene figyelgetnem, nehogy a kritikus érték alá menjen a védelem nélküli akkumulátor….:) Viszont a védelemmel ellátott aksik jóval drágábbak ebben a kategóriában.

  1. Szia Tamás!
   Erre a választ fejből nem tudom, viszont meg tudom nézni ma vagy holnap. Arra figyelj, hogy ebben gyárilag is egy kiváló minőségű akku van, az alá minőségben ne menj, mert akkor a kimenő teljesítmény is csökkenni fog.

   1. Megköszönném ha megnéznéd majd ha lesz időd, mert ha levédi a lámpa elektronikája is az akkumulátort, akkor a védelem nélküliket választanám.
    Amennyiben védelemmel ellátott aksi kell úgy a sárga AWT-ket néztem ki (https://www.gearbest.com/batteries/pp_424936.html)
    Ha azonban nincs sok értelme és jó a védelem nélküli is, akkor a LiitoKala 50A 5000mAh-esét szoktam látni kuponnal olcsóbban.
    Az talán hasonló jó minőségű. A gyári akku nekem is 5300 mAh a ráírt 4500 helyett.

    Köszönöm!

    1. Tegnap éjjel merítettem az akkut, ma fogom tudni megnézni, este megírom az eredményt 🙂

 3. Ezek szerint van a lámpában védelem. Egy újabb piros pont az Imalentnek!:)
  Azt is megtudod mondani hány voltig engedte működni a lámpát még?
  A védelem nélküli aksikhoz kell valami fémpöcök is, mert az rövidebb, mint a gyári védelemmel ellátott ugye?
  Köszi a segítséget WestBam!

  1. 2,98V-ot mértem benne 10 perc pihi után.
   A liitokala kék és fekete 26650 is tökéletesen passzol bele, illetve egy keepower IMR akkut néztem meg. Ezekkel hiba nélkül ment, méretre sem nagyon van különbség köztük. A gyári akku is flat top, ezek is.

 4. Szia WestBam,
  Tudnál abban segíteni, hogy mi a különbség a DN70 és a DN35 hi között? melyiket lenne érdemesebb megvenni?

  Tisztelettel: lali

  1. A DN70 inkább flood lámpa, a DN35 pedig inkább thrower. A DN70 26e kandelát tud, a DN35 pedig 88e kandelát. Már ebből látható a különbség, sokkal hotspotosabb és távolabbra hord a DN35.
   Amit még érdemes tudni, hogy az Imalent lámpáinál viszonylag gyakori a meghibásodás. Nekem kettő van, mennek a mai napig hibátlanul, de sajnos sokan tudnak az ellenkezőjéről mesélni.

 5. Szia Ismét,
  Köszönöm a válaszod…hát a meghibásodási ráta tudatában, már nem igazán vagyok biztos a dologban. Mivel nem vagyok egy hozzáértő. Esetleg tudnál nekem ajánlani egy vagy több”megbízható”kereső lámpát hasonló vagy akár erősebb kivitelben? Olyan 30 e közeli áron? Persze ha csak kevés lenne a különbség valamennyit még szánnék rá. De ha kevesebb az sem baj!! Inkább túrázáshoz keresnék .,erdő, barlang, tóvidék stb… Egy olyan 300-500 közti távolság jó lenne, de nem tartom kritériumnak. Nagyon köszönöm a segítségedet, válaszodat előre is.
  Tisztelettel:lali

  1. Erdőbe, barlangba nem kell ennyire erős lámpa, simán elég olyan, ami tud kb. 200 méteres távolságot (valóban, nem csak papíron). A keresőlámpák azok jóval nagyobb hatótávval rendelkeznek, de általában nehezek és nagyok, ezért nem fogod magaddal vinni őket, vagy ha igen akkor nem szívesen fogod elővenni és kézben cipelni. Ez tapasztalat.
   Az Imalent pici mérete ne tévesszen meg, ezekben időkorlát és/vagy hővédelem is van, ami csökkenti a teljesítményt viszonylag hamar, ami után már csak egy normál elemlámpa teljesítményét fogja nyújtani. A hatalmas leadott teljesítmény egyben az akkumulátor számára is megterhelő, ezért az üzemidőt elég rendesen csökkentik.
   Azt gondolom, ha már rá szánsz ilyen magas összeget akkor érdemes lenne tisztességes minőségű és rendes garanciával rendelkező elemlámpát nézned, nem ilyen “feltörekvő” gyártókkal foglalkoznod ráadásul Kínából, kipróbálási garival, vagy itthon szürkeimportból irreális felárral megvenni őket.
   Armytek: Viking, Doberma, Predator
   Nitecore: EC4GT, MH23, EC4S,
   Olight: M20S-X, M23, esetleg a Warrior X de az drágább és csak 2 fokozata van.
   Érdemes ezeket megnézni, estleg más típusokat is. Én nem mennék a nagyobb távolság miatt 20e kandela alá fényerőben, így a távolság megmarad, cserébe lesz egy hotspotosabb elemlámpád.
   Itt viszont már alternatíva lehet olcsóbb gyártók termékei is, mint pl. Convoy C8, ami kb. 5000Ft és ahhoz képest elég jó elemlámpa. Aztán ha van másnak ötlete majd megírja, nekem hirtelen ez jutott eszembe.

   1. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, válaszodat. Szerintem, így már nem lesz gond kiválasztanom.

    Tisztelettel: lali

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .