Armytek Wizard PRO v3 magnet USB

Armytek Wizard Pro fejlámpa teszt bevezető:

Kevésbé elterjedtek és ismertek a kanadai Armytek elemlámpái, pedig nem mindennapi specifikációkkal rendelkeznek. Az alkatrészek válogatott japán és amerikai beszállítóktól származnak, mérnökeik nem csak az optoelektronikában jártasak, különböző hadi, légi és űrkutatási tapasztalattal rendelkező szakemberek alkotják a tervezői csapat magját. Mikor először találkoztam velük, már akkor eldöntöttem, hogy bizony az én gyűjteményemben is helye van egy ilyen terméknek. Ha egyszer eljön a zombi apokalipszis és már csak egy elemlámpám tarthat velem akkor én biztosra szeretnék menni. Az Armytek pedig ebben partner lesz, szóval beszereztem a világvége túlélésére egy fejlámpát tőlük, addig is persze jó hasznát fogom venni a mindennapok során 🙂 . Ismerjétek meg Ti is ebből a fejlámpa tesztből az Armytek Wizard Pro v3 magnet USB  modellt, az Armytek fejlámpák csúcsmodelljét.

 Armytek Wizard elölről

Gyártói specifikáció:

Gyártó: ArmyTek
Modell: Wizard Pro v3 magnet USB
Emitter típusa: Cree XHP50
Maximális fényáram: 2300lm (LED) 1800lm (OTF)
Maximális fényerő: 4200cd
Maximális üzemidő: 200nap
Lencse: textúrázott TIR lencse keményített ásványi üveggel fedve kétoldali AR bevonattal
Hotspot mérete: 70°
Spill mérete: 120°
Kapcsoló típusa: Elektronikus kapcsoló
Áramforrás: 18650 lítium akkumulátor vagy 2x CR123A elem
Módok: 11 (8 világítás és 3 speciális villogási mód)
Bevonat: HAIII kemény eloxálás
Vízállóság: IP68 – náluk 10m-en 2 órás időtartamon tesztelve!!
Ejtésállóság: 10m (!!!)
Súly: 65g (akku nélkül)

Armytek Wizard doboza

Csomag tartalma:

Színesen nyomtatott selyem fényű kartondobozban kapjuk meg az Armytek Wizard Pro v3 magnet USB modellt. A dobozban formára húzott műanyag panel tartja a katonás rendet. A csomag teljes, mindent megkapunk amire csak szükségünk lehet. Nézzük mit is tartalmaz a doboz: fejlámpa, hozzá tartozó tartókonzollal amit a pántra lehet fűzni. Kapunk egy fejtetőn átívelő pánttal rögzített fejpántot, egy tépőzáras rögzítésű karpántot, rozsdamentes acélból készült klipszet, két pót tömítő gyűrűt és egy USB- mágneses csatlakozó végű töltőkábelt is. Természetesen ebben a modellben tartozék a 18650-es méretű akkumulátor is. Az alaptartozék akku egy 3200mAh kapacitású védelem nélküli magas terhelhetőségű ismeretlen beszállítótól származó akku Armytek fóliával ellátva. A részletes, grafikákkal illusztrált kezelési utasítás angol nyelven íródott és egy egész A4-es lapot megtölt, cserébe tényleg mindent megtudhatunk belőle amire csak szükségünk lehet.

Armytek Wizard tartozékok

Üzembe helyezés, kezelés:

Mivel mindent megkapunk a fejlámpa működtetéséhez ezért csak az akkut kell feltöltenünk és máris működésre kész állapotba kerül az Armytek Wizard Pro v3 magnet USB modell. Egyetlen problémát a fejpánt összefűzése okozhat, ezt a kezelési utasítás alapján elég nehéz lenne összeállítani, de szerencsére a gyártó készített róla egy egyértelmű videót amin minden szükséges lépés látható. Akik figyeltek a specifikációnál azok biztosan érdeklődve fürkészik, hogyan sikerült a 11 elérhető módot egy kezelő gombbal kivitelezni. Nos előre megnyugtatok mindenkit, hogy könnyen tanulható, logikusan felépített a menürendszere. Alapvetően 4 fő csoportra van bontva az összes elérhető mód: holdfény, közepes, turbó és villogás csoportokra. Rendelkezik módmemóriával, az utoljára használt csoport utoljára használt módjában fog bekapcsolni egy sima kattintással az elektronikus kapcsolón. Ismételt kattintással kikapcsol.

Armytek Wizard logo

Kattintással elérhető parancsok:

 • Rövid kattintás – bekapcsolás és kikapcsolás. Módmemóriába menti a használt fokozatot, azon fog bekapcsolni ismét.
 • Hosszú kattintás – kikapcsolt lámpa esetén hosszan lenyomva a holdfény csoport 1-es fokozatába jutunk közvetlenül. Bekapcsolt lámpa esetén a használatban lévő csoport fokozatai közt tudunk lépkedni körkörösen alacsonytól a magasabb felé.
 • Két kattintás – kikapcsolt lámpa esetén a közepes csoport utoljára használt fokozatába kapcsol be. Bekacsolt lámpa esetén a közepes és a holdfény csoportok közötti váltás történik meg.
 • Három kattintás – ki és bekapcsolt lámpa esetén is azonnal a turbó csoport utoljára használt fokozatába jutunk.
 • Négy kattintás – ki és bekapcsolt lámpa esetén is a villogás csoport utoljára használt fokozatába jutunk.

A fő csoportok:

 • Holdfény – 3 fokozatot tartalmaz az alábbi elosztásban: 0,15lm, 1,5lm, 5,5lm
 • Közepes – 3 fokozatot tartalmaz az alábbi elosztásban: 30lm, 165lm, 390lm
 • Turbó – 2 fokozatot tartalmaz az alábbi elosztásban: 900lm, 1800lm
 • Villogás – 3 fokozatot tartalmaz az alábbi elosztásban: 10Hz/1800lm, 1Hz/1800lm, 1Hz/165lm

Armytek Wizard pánttal

Módcsoportok:

Persze még ennél sokkal többet tud az Armytek Wizard Pro v3 fejlámpa! A kezelését át lehet állítani normál használatból taktikai használatra is. Ekkor a gomb nyomva tartásának idejére fog csak felvillanni a fejlámpa fénye az utoljára használt fokozat fényerejével, imitálva egy forward clicky kapcsolót. Ez főleg ha morze jelzéseket szeretnénk leadni akkor lehet hasznos. A taktikai mód bekapcsolása: Tekerjük le kb. negyed fordulattal a zárókupakot. Nyomjuk le a kapcsolót és tartsuk lenyomva. Közben tekerjük vissza a zárókupakot, majd engedjük fel a gombot. Visszatérés a normál használatba az alábbi módon történik: nyomjuk le a gombot hosszan, közben tekerjük le negyed fordulatot a zárókupakot. A gombot elengedhetjük, tekerjük vissza a zárókupakot, ismét normál módba került a kapcsoló.

Armytek Wizard head banner

Helyzetjelző fény:

És még mindig nincs vége! A kapcsoló alatt aktiválhatunk egy helyzetjelző fényt, ezzel visszajelezve az akku feszültségét ami egyben a fejlámpa pozícióját is jelöli, hogy könnyen megtaláljuk bármikor. Bekapcsolás és kikapcsolás ugyan azzal a módszerrel lehetséges: kapcsoljuk ki a lámpát, majd tekerjük le a zárókupakot kb. negyed fordulattal. Nyomjuk le és tartsuk lenyomva a kapcsolót. Közben tekerjük rá a zárókupakot, majd nyomva tartott gomb mellett ismét tekerjük le a zárókupakot. Engedjük fel a nyomógombot és tekerjük vissza a zárókupakot. Ha mindent jól csináltunk akkor 5 másodpercenként fog villanni egyet a gomb alatti fény. Zöld színnel ha 75% feletti az akku töltöttsége, sárga színben ha 75% alatti a töltöttségi szint. Mindenféle kertelés nélkül leírta a gyártó, hogy az állapotjelző fény annyira ultra alacsony fogyasztással rendelkezik, hogy akár 25 évig is el tudna menni egy töltéssel az Armytek Wizard Pro v3. Persze ez csak egy elméleti szám, hiszen az akku önkisülése ezt nem teszi lehetővé, az hamarabb lemerülne. Legyen elég annyi, hogy teljesen lényegtelen, hogy be vagy kikapcsoljuk, az üzemidőt nem fogja befolyásolni egyáltalán a fogyasztása. Ez pedig jó, nagyon jó!

Armytek Wizard hátulról

Akku feszültség visszajelzése:

Csalódottak lehetnénk, ha ennyire hirtelen be is fejeztem volna a driver képességeinek felsorolását, úgyhogy folytatom is a sort. Természetesen alacsony akkuszint visszajelzés is van beépítve az Armytek Wizard Pro v3 modellbe. Ha 25% alá csökken az akku töltöttsége, akkor a nyomógomb alatt narancs fénnyel fog két másodpercenként villantani egyet. Persze ez nem elég visszajelzés, mert használat közben ezt nem feltétlenül vesszük észre. Szóval 25% töltöttség alatt ha tovább merül az akku akkor elkezdi csökkenteni a fényerőt a driver, egészen az egyes fokozatoknak a 25%-ig képes ezt megtenni. Ha ezt a szintet elérte akkor a fő LED kettő villanással jelzi a felhasználónak. Persze ekkor még használhatjuk a fejlámpát. Ha 10%-os szintre csökken a töltöttségi szint, akkor a gomb alatti LED másodpercenként villan egyet piros fénnyel.

Armytek Wizard on head banner

Hővédelem fényjelzései:

Mégis csak csúcsmodell az Armytek Wizard Pro v3 magnet USB, szóval még mindig nincs vége. Hővédelem és magas hőmérséklet visszajelzést is tud a beépített driver. A nyomógomb alatti LED ha eléri a figyelmeztetési szintet a test hőmérséklete akkor két másodpercenként hármat villant narancs színnel. Ha továbbra sem veszünk vissza a fényerőből akkor a kritikus hőmérsékletet elérve piros fénnyel hármat villant, majd egy másodperc múltán megismételi a vészjelzést. Eközben az aktív hővédelem 60°C-os hőmérsékleten bekapcsol, és csökkenteni kezdi kis lépésekben a fényerőt. Ha a test 60°C alá hűl, akkor újra kezdi emelni a fényerőt, így megy ez ciklikusan végbe, amíg  a turbó fokozatot használjuk. Hideg, szeles időben, ha megfelelő a fejlámpa hűtése, akár az akku lemerüléséig tudja tartani a turbó fokozatokat, mivel időzített visszalépést nem tartalmaz, csakis aktív hővédelmet.

Armytek Wizard elölről

Még két funkciót gyorsan leírok, és már tényleg vége. Konstans fényerőt biztosít az elektronika, aminek segítségével a turbó 1 és turbó 2 fokozatok képesek a hővédelem beavatkozásáig, vagy az akku feszültségének túlzott csökkenéséig folyamatosan azonos magas fényerőt tartani. A digitális fényerő szabályozás és a lágy indítás rendszerek figyelik az akku feszültségét, indításkor még turbó fokozatokban sem azonnal a teljes fényerőhöz szükséges árammal “rántják” meg az akkumulátort, hanem fokozatosan növelik az áramfelvételt, ezzel kímélve az akkut. Szintén az akku kímélése a célja a digitális fényerő szabályozásnak, ami a kritikusan csökkenő akku feszültség esetén folyamatosan csökkenti a fényerőt, így még hosszabb üzemidőt eredményezve, viszont az akku túlmerítését is megnehezítve.

Armytek Wizard hand banner

Most már tényleg vége. Ha egy mondatban szeretném a fentieket összefoglalni, akkor az így hangozna:
Az Armytek Wizard Pro v3 magnet USB drivere mindent is tud, amire csak szükségünk lehet és amit csak elvárhatunk egy fejlámpától.

Hőtermelése:

Nézzük meg a megszokott grafikonon a hővédelem működését. Mivel a két turbó fokozat különösen érdekes, ezért a 900 lument és az 1800 lument ígérő fokozatokban is megmértem a lámpa hőtermelését:

Armytek Wizard hőtermelése

Nem meglepő módon az Armytek Wizard Pro v3 feje hirtelen forrósodni kezdett a turbó fokozatokban. Nézzük a 900 lumen fényáramot ígérő Turbo 1 fokozatot. Bekapcsolás után hirtelen felugrik a hőfok, majd szépen folyamatosan melegszik tovább. A túlmelegedés védelem narancs fényjelzése 11 perc után kapcsolt be, majd a 15. percben váltott át a piros vészjelzésre, a hővédelem is ekkor avatkozott be a teszt legvégén. Az 1800 lumen fényáramot ígérő Turbo 2 fokozatban kevésbé rózsás a helyzet. 1,5 perc után megkaptam a narancs vészjelzést, majd 2 percnél már a vörös fényjelet és a hővédelem be is kapcsolt. Ekkor szépen visszahűlt a fej, majd lassan újra elkezdett melegedni. A narancs figyelmeztető fényjelzés megmaradt végig,  a hővédelem folyamatosan emelte vagy csökkentette a fényerőt a fej hőmérsékletének függvényében, így minden esetben a lehető legmagasabb fényáramot nyújtotta a teszt alatt.

Beépített töltés:

Bizony az Armytek Wizard Pro v3 magnet USB mint neve is mutatja kapott egy mágneses USB csatlakozó felületű töltőt is.  Ez az átlag felhasználóknak előnyös, mert nincs más dolguk, csak használni a fejlámpát és időnként feltölteni. A mágneses töltőfej határozottan, erősen csatlakozik a zárókupak végén kialakított helyre. Visszajelzése egyértelmű, hiszen két színben tud csak jelezni: pirosan világít töltés közben, ha végzett akkor pedig zöld színben.

Armytek Wizard töltővel

A töltést csak akkor tudjuk megkezdeni, ha a zárókupakot egy picit letekerjük, ezt jelölte is a gyártó a zárókupak oldalán. Ha ezzel megvagyunk akkor rá lehet tapasztani a töltőfejet és egészen addig rajta is lehet hagyni, míg át nem vált zöld színűre a fényjelzés. A töltőáram méréseim szerint 710 mA 5,00V feszültség mellett. A töltés végén megmértem az akku feszültségét is, mivel a túltöltéssel szoktak leginkább hibázni a beépített töltők. Az Armytek Wizard Pro v3 itt sem hibázott! Az akkuban mért feszültség 4,17 V értéket mutatott, ami tökéletes!

Tartozék akkumulátor:

Armytek Wizard akku 1

Túl sok információt nem oszt meg a gyártó az akkumulátorról. Valószínűleg valamelyik ismert gyártó terméke van újra fóliázva. A ráírt adatok szerint 3200mAh a kapacitása, nem rendelkezik védelmi áramkörrel és magas terhelhetőségű a cella. A kapacitását gyorsan ellenőriztem is, mérésem szerint 3294 mAh, tehát a ráírt adatok nem hazudnak.

Armytek Wizard akku 2

Felépítés:

A gyártó sok mozgásteret nem ad a Wizard szétbontására. Az extrém specifikációt csak a gyárilag gondosan leragasztott alkatrészekkel tudják biztosítani, ezért csak a zárókupakot tudjuk lebontani a fejlámpánkról. Mivel alapvetően három fő részből épül fel: fej, test és zárókupak, de a fej és test össze van ragasztva ezért őket egy egységnek tekintem a továbbiakban.

Armytek Wizard szétbontva

Fej és test:

A fejjel kezdeném a sort amit megbontani nem tudtam. A rozsdamentes acél bezel gyűrű ahogy néztem egy zöldes AR bevonattal ellátott keményített ásványi üveglapot nyom a textúrázott TIR lencsének. A lencséről a gyártó közölt adatokat is, miszerint a hotspot 70°míg a spill 120°szögben engedi a fény kijutását.

Armytek Wizard fej

Alattuk helyezték el a Cree XHP50-es LED-et. A fej felső részén található a sárga gumi nyomógomb, amit szintén egy rozsdamentes acél gyűrű vesz körül. Formavilága egyedi, akárcsak a fej alatt található méretes hűtőbordáké. Ennél a felépítésnél általában a fej hátsó felén helyezik el a hűtőbordákat. Nos az Armytek szakított a hagyományokkal, az öt hűtőbordával ér véget a fej. A fej belső felében a driver látható. A pozitív pólus egy réz tömbre fekszik fel, sajnos nem rugós csatlakozású.

Armytek Wizard driver
A driver

A test és a fej össze vannak gyárilag ragasztva. A test átlagos falvastagságú alumínium cső, a felületét csak három kis gyűrű töri meg, ezek felelősek azért, hogy a fejpánton lévő konzolra felpattintva oldalirányba ne tudjon elcsúszni a lámpa. A test végén dupla gumi tömítőgyűrű véd a bejutó víz és por ellen. Alatta fém tisztán hagyott trapéz menetet találunk ami pontosan jár. A test és a fej is vastag, érdekes tapintású kemény eloxálást kapott. Teljesen egyedivé teszi ez a bevonat az Armytek elemlámpáit, ilyennel más gyártónál még nem találkoztam.

Armytek Wizard test

Zárókupak:

A zárókupak kialakítása egy picit meg lett bonyolítva, ugyanis rajta keresztül történik a töltés és benne lett elhelyezve a töltőelektronika. A talp részén egy vékony fém gyűrűt, közepénél pedig mélyebben elhelyezve egy kis fém gombot találunk. Ezekhez csatlakozik a mágneses töltőfej.

Armytek Wizard zárókupak

De nem csak a töltőfej mágneses, a zárókupak is az. Belső felében csak a töltőelektronika nyáklapjának hátsó felét valamint az akkuhoz csatlakozó méretes rugót láthatjuk. Külső palástján a gyártó logója lett elhelyezve, mellette egyértelmű instrukció, hogy melyik irányba kell tekerni töltésnél és világításnál a zárókupakot.

Tömege akkumulátor nélkül 65,5g, hossza 111mm, legnagyobb átmérője a fejen 32mm, a hűtőbordáknál 27mm, a zárókupaknál pedig 24,5mm.

Fénye:

A megszokott 100m-es helyemen fotóztam le a fényét ehhez a fejlámpa teszthez:

Armytek Wizard fénye

Az első fotón a sokak által ismert és kedvelt Skilhunt H03 fénye látható. Gyönyörűen szórja a fényt, szinte a teljes környezetét fénybe borítja, cserébe nem világít túl távolra. Nagyjából 50m-es távolságig használható. Következő fotón már az Armytek Turbo 1-es fokozatban, ami nagyjából megegyezik a Skilhunt H03 legmagasabb fokozatával. A szórt fény ugyan úgy jelen van, mint ismertebb társánál. Majd a következő képen már a Turbo 2 fokozatban látható, ahol 1800 lument présel ki magából a kis fejlámpa. A megvilágított távolság és a megvilágítás erőssége is láthatóan nőtt. Érdekesség, de tesztelgettem éjjel, és a turbo 2 fokozatban még a 150m-es távolság sem okozott neki gondot. Azért ez is ritka, hogy a gyári adatot teljesíti valóban egy lámpa! Utolsó képen a Convoy S2+ 8×7135-ös drivert használó változata látható. Talán ezt ismerik a legtöbben.
Fénye minden fokozaton teljesen PWM villogástól mentes.

Konklúzió:

Mit lehetne ezek után mondani? A gyártó komolyan vette, hogy nem fog kompromisszumot kötni semmi téren, egy igencsak komoly fejlámpát alkotott a Wizard sorozat legfejlettebb technológiákat felmutató Pro magnet USB modelljével. A specifikációban is jól látható, hogy nem átlagos terhelésre van tervezve, ennek tényleg mindent ki kell bírnia. Fénye bőségesen elegendő a jól meghajtott Cree XHP50 LED segítségével, de tudatosítani kell, hogy a magas lumenszám nem egyenlő a több száz méteres hatótávval. Cserébe a rövidebb távolságon hatalmas megvilágítást tud nyújtani, ráadásul szép egyenletesen elosztva a TIR lencsének köszönhetően.

Armytek Wizard specifikáció
Gyártói adatok, amik végre nem hazudnak!

A kezelését pillanatok alatt meg lehet szokni, szerintem teljesen logikus a menürendszer felépítése. Minden védelem tökéletesen működik, a fokozatok elosztására sem lehet panaszkodni, én legalábbis tényleg nem találtam fogást rajta. Kézbe fogva a vastag, szokatlanul érdes eloxálást érzékeljük elsőnek. Már a bevonat is kiemeli a tömegből a Wizard-ot. Mivel a vízállóságot sem vette fél vállról a gyártó ezért ahol csak lehetett ragasztottak mindent, az egyetlen bontási helyen, a zárókupaknál pedig két tömítő gyűrűt alkalmaztak.

Armytek Wizard catalog banner

A beépített mágneses töltés tökéletesen teszi a dolgát. Üzemidőkben is hihetetlen értékeket lehet elérni a kiváló elektronika segítségével, például a 0,15 lumen fényárt használó holdfény 1 módban kereken 200 napot tud merülésig elmenni a fejlámpa. Persze az elég halvány, de még a legerősebb holdfény 3 módban, ami már egy átlagos régebbi elemlámpa fényerejét nyújtja is elmegy 12 napig. A 10 év kérdés nélküli garancia (nyilván megkötésekkel, mert normál felhasználásra vonatkozik, és természetesen az akku nem garanciális tétel) pedig kiemeli még a prémium termékek közül is a gyártót.

Armytek Wizard mérete
18650 akkumulátor, Skilhunt H03, Armytek Wizard Pro v3, Imalent DN70, Convoy S2+

Száz szónak is egy a vége, ha egy tökéletes, túlélőkészletben is helytálló fejlámpára van szükséged, akkor ne keresd tovább, mert az Armytek Wizard Pro v3 magnet USB minden igényed ki fogja elégíteni!
Megvásárolható a magyarországi importőrtől közvetlenül,
kuponos kedvezménnyel:
Armytek Wizard Pro Magnet USB

Mentés

Mentés

Mentés

Armytek Wizard PRO v3 magnet USB” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Kedves blogger! Néhány hónapja követem az írásaidat, és először is, mint zseblámpa kedvelő amatőr gratulálni szeretnék hiánypótló blogodhoz. Minden új posztot elolvasok, és sok hasznos tippet gyűjtöttem már, függetlenül attól, hogy a külföldi fórumokat is böngészem (CPF, BLF). Kérlek ne vedd rossz néven, de nem tudom eldönteni, hogy ez az írás egy kicsit PR szagú lett, vagy tényleg ennyire fantasztikusan bejön Neked ez a lámpa.

  Nekem nincs Armytek elemlámpám (főleg középkategóriás lámpáim vannak, prémium termékek közül csak egy Zebralight), és nem is figyeltem ezt a gyártót eddig. Azonban írásod hatására megtetszett a lámpa, így utánaolvastam. Sajnos amit találtam nem igazán passzolt a cikkedben olvasottak alapján kialakított pozitív képbe.

  Biztosan Te is elvégezted a szükséges kutatást, úgyhogy nem lehet újdonság, hogy a fórumokon rengeteg panasszal lehet találkozni az Armytek termékekkel kapcsolatban. Az USB-s lámpák esetében legtöbben a rendkívül hosszú töltési időt emelik ki (a cikkedben említetted, hogy töltés után is végeztél feszültség mérést, de nem írtad le, hogy mennyi idő alatt töltődött fel az akku), illetve konkrétan a hőmenedzsment hibás működését, általánosságban pedig a megtévesztő marketingre (kanadai cég vs. kínai gyártás és ügyfélszolgálat), a 10 éves hassle-free garanciának teljesen ellentmondó inkompetens és nem túl együttműködő ügyfélszolgálatra, valamint a lámpák specifikációinak költői túlzásaira vonatkozóan vannak panaszok, a korábbi modelleknél gyakori elektronikai és összeszerelési hibák mellett.

  Igazából már majdnem elhatároztam hogy veszek egy ilyen lámpát kipróbálni, de nem találtam értelmes adatot a színhőmérsékletről, és a magas postaköltség is elbizonytalanított. Megkérdezhetem, milyen áron és postaköltséggel sikerült hozzájutni a lámpához?

  1. Kedves posztoló, sajnálom, ha ilyen marketing szagúnak tűnik a cikkem, nyilván nem ez volt a célom vele. Ellenben amit leírtam azt tartom az eddigi tapasztalataim alapján. Nyilván utána olvastam több helyen is az armytek termékeinek, hogy mégis mik a tapasztalatok vele. Kicsit nekem volt az az érzésem, mintha bértrollok fikázzák sok esetben a tesztek alatt a termékeket, ugyanis egy-egy ilyen topikba szinte minden esetben beírt olyan hosszú évek óta regisztrált és érdemi munkát végző felhasználó is, akik nyúznak ilyen elemlámpát teljes megelégedéssel. Én csak bízni tudok abban, hogy nem lesz szükségem a garanciális ügyintézés próbájára, mert hibátlanul fog üzemelni a fejlámpám. A színhőmérséklet valóban nincs megadva, de én el tudom dönteni, hogy hideg vagy meleg fényű kell, most a hidegebbet választottam. A kanadai anyacég és a kínai gyártással teljes mértékben tisztában vagyok, engem ez zavar a legkevésbé, hiszen minden csúcs elemlámpa kínai gyártósorról gurul le. Mint írtam is a cikk végén, érdemes nézegetni az oldalukat, mert szinte mindig van kisebb-nagyobb akció náluk, én speciel a facebook oldalukon találtam meg a számomra megfelelő akciót, de most is el lehet hozni picivel 100$ felett a black friday akció keretein belül postával cakk-pakk.

  2. A hosszú töltési időre nem válaszoltam, szóval nem igazán szokott ez a része érdekelni, megmértem a töltőáramot és onnantól kezdve éjjel addig játszik vele míg kedve van, sosem mértem még meg a töltési időt, mint ahogy az üzemidőket sem szoktam. Egy biztos, nagyon logikus a menü felépítése, jó a fokozatok elosztása és szemre megvan benne az ígért őserő, bár ezt sem mértem le, de olyan helyen is megnéztem ahol jóval magasabb teljesítményű reflektoros elemlámpákat vizslattam és engem is meglepett, hogy a 200m-re lévő falat még kivehetően megvilágította. Azt a távot a P16 teszt végén láthatod, sajnos nem fotóztam le a wizardot ott és akkor, de lehet ezt később még pótolni fogom.

   1. Köszönöm a válaszodat. A töltési időt csak azért említettem, mert minden ilyen lámpánál talány, hogy mennyire érdemes benne tölteni az akkukat kiszerelés helyett. Úgy látom, a beépített töltő még ennél a példánynál sem tekinthető komoly alternatívának.

    Éppen fejlámpa vásárlása előtti felkészülésben vagyok, és köszönettel veszem a leírtakat. Számomra biztosan hasznos lenne, ha a lámpák hátrányait is kiemelnéd, amellett, hogy az írásaidat olvasva nagyon pozitívan közelítesz minden tesztalanyhoz. Ezzel együtt kívánom, hogy ne legyen szükség ügyfélszolgálatra/garancia tesztre, de ha mégis így hozná a sors, remélem megosztod velünk.

    1. Eddig szerencsére (gyorsan le is kopogom) mindössze egy sunwayman elemlámpám ment tönkre amit gariztatnom kellett, a többi tudomásom szerint jól van mind a mai napig. Ha olcsón szeretnél jó fejlámpát én bátran ajánlom a már bemutatott Skilhunt H03-as típust, de ha picit távolabbra is szeretnéd használni akkor érdekes alternatíva lehetne a Nitecore HC30-as is. Erről még nincs cikk a blogomon. Ez az egész tesztelősdi (ezért is hívom inkább bemutatónak) annyira szubjektív, hogy nem merek teljes negatív kritikát megfogalmazni. Holott lehetne, még a legjobbakba is bele lehet gond nélkül kötni, de az, hogy nekem nem tetszik még nem jelenti azt, hogy másnak az nem fontos/hasznos/pozitívum. Egy pipalámpánál nekem fontos, hogy legyen mágnes a végében. Minap valaki visszakérdezett, hogy az oda minek. Alapvetően hitvány lámpát nem láthatsz a blogomon (kivéve a negatív ellenpélda SK98 és klónjai cikk), mert nem vagyok hajlandó pénzt adni értük. Ha kimennék a piacra egy évre elegendőt össze lehetne belőlük szedni, de értelme sok nincs.
     A beépített töltést én a mai napig úgy kezelem, mint egy szükségmegoldást. Nem baj ha van, még kevésbé baj, ha jól is működik (nem tölti túl az akkut) de csak végszükség esetén (vagy a próba idején) használom csak, minden más esetben dedikált akkutöltőt használok. Talán nem véletlen, hogy még a kis liitokala lii-100 elektronikája sem fér bele egy elemlámpa fejébe 🙂

     1. A Nitecore HC30 nagyon tetszik, de félek, amiért nincs benne akku védelmi funkció (hezitálás nélkül meríti csontra). Reménykedem benne, hogy ezt a HC33-nál pótolták, és hogy hamarosan lesz belőle természetes fehér LED-del szerelt változat. Ha írni fogsz valamelyikről, azt örömmel olvasom majd. Igazából az első tapasztalatokra várok a HC33-mal kapcsolatban, és ezért örültem az Armyteknek, mint addig számomra ismeretlen alternatívának. De miután az előbb elolvastam a facebook oldalukon látható értékeléseket, még jobban elment a kedvem tőle.

      Nem akartam széttrollkodni ezt a bejegyzést, igazából nem szoktam hozzászólni, de gondoltam hátha hasznos egy visszajelzés.

     2. Erről a túlmerítésről nem hallottam, ennek utána nézek, hogy mennyire igaz, ha az akkor nagy fekete pont neki.

 2. Szia Kj!
  Én rendeltem egyet részben a poszt hatására.
  a költségek: 85 usd lámpa,
  19 usd shipping fee,
  0,5 includin discount. /bármit is jelentsen:-)/
  A dhl-es futárnak 15.000 ft. vám+áfa.

  Üdv
  Zsiga

 3. Ezt a làmpát ajánlanád a Nitecore HC65- tél összehasonlítva horgászathoz?
  Elsősorban a viselése kényelme érdekelne, mert az Armytek nem csak elsősorban fejlámpa…

  1. Alapvetően a pipalámpák viselése nem szokott gondot jelenteni, kényelmesek ezeknek is a pántjai, legyen szó bármely gyártóról. Amit érdemes róluk tudni, hogy nem pont középről érkezik a fény, ezért kicsit máshogy vetül az árnyék, de nem annyira vészes, centikről beszélek, de a szem érzékeli azonnal, hogy nem a megszokott látványt kapja. Ha nem szeretnél irtózatos távokat (a horgászok akikkel eddig leveleztem szeretnék, ha közel is jó lenne a fénye és ellátna vele 200 méterre is rendesen) megvilágítani vele, akkor szerintem jó döntés egy pipalámpa is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .