LiitoKala Lii-500 akkutöltő bemutató

Liitokala Lii-500 akkutöltő teszt – tartalom:

Bevezető
Gyártói specifikáció
Doboz tartalma
Adapterek
Töltő paraméterei
Funkciói
Üzembe helyezés, kezelés:
Powerbank funkció
Konklúzió

Bevezető:

Sokáig ellenálltam, de akkora az igény az olcsó LiitoKala Lii-500 okos akkutöltőre, hogy utána kellett járnom, hogy vajon mennyire kell komolyan venni a 20$ körüli töltőt, mikor 30$ környékén már beszerezhető a nagy tudású és szerintem kiváló OPUS BT-C3100 v2.2 is ami már tényleg mindent tud ami kellhet normál felhasználásnál és minden akkut jól tölt, ami egy háztartásban előfordulhat. A kezelését is leírom, hiszen magyar nyelvű kézikönyv nincs hozzá, szerencsére nem egy bonyolult szerkezet, bárki könnyedén megbirkózhat vele. Lássunk is hozzá a vizsgálódáshoz.

LiitoKala Lii-500 elölről

Gyártói specifikáció:

Gyártó: LiitoKala
Típus: Lii-500
Tölthető típusok:  Li-Ion, Ni-MH, Ni-Cd
Kompatibilis akkuk: 10440, 14500, 16340, 18500, 18650, 22650, 26500, 26650, A, AA, AAA, SC, C
Töltőáram: 300, 500, 700, 1000 mA
Kisütési áram: 250, 500 mA
Tölthető cellák száma: 1-4db
Bemeneti feszültség: DC 12V
Bemeneti csatlakozó: DC csatlakozó
Töltés algoritmusa: CC (állandó áram), CV (állandó feszültség)
Védelmi rendszerek: Rövidzárlat, fordított polaritás, túltöltés, túlmerítés, hővédelem
Tömege: 218 g

LiitoKala Lii-500 doboza

Doboz tartalma:

Egyszerű kartondobozba csomagolva kapjuk meg a LiitoKala Lii-500 okos töltőt, a doboz minimális nyomtatást kapott, még a pontos típus sincs jelölve rajta. Kibontva belül csak beszórva találjuk meg a töltőt, a hálózati adaptert és az autós töltőt. Ez utóbbi csak be lett dobva, a tápegység és a töltő kapott bubis fólia csomagolást is. Túlzásokba nem estek, a vételárba ezek fértek bele. Persze kapunk kezelési utasítást is a megszokott kínai – angol nyelven. Más tartozékot én nem találtam, igaz nem is nagyon hiányzik semmi.

LiitoKala Lii-500 tartozékok

Adapterek:

A LiitoKala Lii-500 akkutöltő többféle szettben is megvásárolható. Lehet kérni adapter nélkül, US, UK és EU csatlakozós tápegységgel is. Én ez utóbbit vettem, hiszen itthon ezt tudjuk használni, ráadásul így a tápegységet is szemügyre vehetem. A jó hír az, hogy a töltő 12 V feszültségről működik, ezért tartozék a készletben a hálózati adapteren kívül egy szivargyújtó adapter is. Az autós adapter olvadóbiztosítékkal szerelt, működését egy kis piros LED jelzi és spirálkábellel csatlakozik a töltő DC csatlakozójához. Szerintem erről többet felesleges is szólni, teszi a dolgát ahogy kell.

LiitoKala Lii-500 autós adapter

A hálózati adapter LiitoKala E-2000 jelzésű, 12V kimeneti feszültség és max 2A áramerősség van ráírva. Nem érzem különösebben minőségi darabnak, melegszik használat közben és a műanyag burkolat sem tűnik tűzállónak. Nem ez lesz az amit éjjel bedugva hagyok, vagy mikor melóban vagyok is itt hagyom dolgozni, arra azért jobb minőségű töltőt ajánlok. Működik ahogy kell, de azért ne bízzunk benne feltétel nélkül!

LiitoKala Lii-500 fali adapter

Töltő paraméterei:

A Liitokala Lii-500 a gyártó felső kategóriás terméke, legalábbis oda van pozicionálva a saját termékpalettájukon. Akárcsak a valóban felső kategóriás akkutöltőknél itt is a látképet a hatalmas LCD kijelző uralja. A kijelző felett minden egyes slotnak külön nyomógombja van balról jobbra számozva.

LiitoKala Lii-500 szemből

A kijelző alatt kettő nagyobb méretű gombot találunk “MODE” és “CURRENT” feliratokkal. A felső peremén hosszú szellőzőrács található, alatta a LiitoKala Lii-500 jelzéssel. Az “Engineer” töltők sajátossága, hogy azoknak van kisütés funkciója is. A négy slot a szokásos rugós-csúszó csatlakozóval van ellátva.

LiitoKala Lii-500 hátulja

A jobb és bal oldalán, valamint az alsó élén sem nyomógombot, sem csatlakozókat nem találunk. A felső élén a tápegység DC csatlakozó bemenetét, mellette pedig egy szabványos USB csatlakozót találunk. A töltő alján nagy felületet foglalnak el a szellőzőrácsok, középen a gyártói adatlapot nyomtatták a kopogós műanyag házra.

LiitoKala Lii-500 jobbról

A négy talp sajnos ebben az árban a test anyagából van kialakítva, ezért sima felületen, például asztalon könnyen csúszkál a LiitoKala Lii-500. Aki szét szeretné bontani innen teheti meg, hat darab sima csillagcsavarhúzóval kitekerhető csavar tartja össze a töltő héját.

LiitoKala Lii-500 balról

Legnagyobb szélessége 96 mm, magassága 161 mm, legnagyobb mélysége pedig 37 mm, tömege pontosan 210 g tápegység és akkumulátorok nélkül. Akkuból maximum 70 mm hosszúságúak férnek a slotokba, 18650 vagy kisebb átmérőjű akkukból elfér négy darab is egymás mellett, de például 26650 akkuból maximum kettőt tudunk behelyezni legalább egy slot eltolással egymástól, közéjük csak sokkal kisebb akkukat tudunk bepasszírozni sajnos.

LiitoKala Lii-500 alja

Funkciói:

Töltés (CHARGE):

Akkumulátor töltése 300/500/700/1000mA töltőárammal.

Gyors kapacitás teszt (FAST TEST):

Közelítő értékben kapjuk meg a teszt végén az akku kapacitását. A behelyezett akkut először teljesen lemeríti, majd feltölti, a betöltött kapacitást írja ki a végén eredménynek.

Kapacitás teszt (NOR TEST):

A valós kapacitáshoz leginkább közeli értéket ezzel a módszerrel mérhetjük meg. A behelyezett akkumulátort először teljesen feltölti, majd lemeríti, eközben megméri a kivehető kapacitást, majd a teszt végén újból teljesen feltölti. A végeredménynek a kivett kapacitást írja ki.

LiitoKala Lii-500 kontroll
A kijelző kontrollképe

Üzembe helyezés, kezelés:

Az üzembe helyezés nem túl bonyolult a Liitokala Lii-500 akkutöltő esetén. A tartozék hálózati adapter DC csatlakozóját dugjuk a töltő bemeneti csatlakozójába, majd az adaptert dugjuk be a konnektorba. A kijelző halvány kék színben kezd világítani (majd 30 másodperc múlva lekapcsol a háttér világítás), rajta a “null” felirat jelzi, hogy üres a töltő, működésre kész állapotba került.

LiitoKala Lii-500 null

A programozást két nagyobb méretű téglalap alakú gomb segítségével tudjuk elvégezni, a “MODE” feliratú gombbal a programot tudjuk kiválasztani, a “CURRENT” feliratú gombot nyomkodva pedig a töltőáram értékét lehet állítani. Mind a négy slot alatt van egy kisebb méretű nyomógomb, melyekkel a slotok közt tudunk váltani, ugyanis a kijelzőn csak egy akkunak az adatait képes kiírni a Liitokala Lii-500 akkutöltő. A programozás akkunként történik, minden egyes akkunak adhatunk más feladatot és tölthetőek az akkumulátorok vegyesen is, nincs ilyen jellegű megkötés.

LiitoKala Lii-500 kezelése
Ennyire egyszerű a LiitoKala Lii-500 kezelése

Az akkukat 0,3V feszültség alatt nem ismeri fel, viszont ekkor is “tölti” fix 3 mA értékkel, így képes a “0 V” akkukat is aktiválni. 1,6V feszültség alatt az akkukat Ni-MH akkunak azonosítja, 2,2V feszültség felett pedig Li-ion akkunak.

Töltés:

A töltés paramétereit előre nem lehet beállítani, mindenképp be kell helyezni a töltendő akkut a négy slot közül az egyikbe. Ha betettük az akkut, a megszokottól eltérően “fejjel lefelé”, az LCD kijelző felé a pozitív pólussal, akkor annak a száma fog világítani a kijelző felső sorában. A “MODE” gombot megnyomva válasszuk ki a “CHARGE”, azaz töltés menüpontot. A “CURRENT”, vagyis “áram” gombot megnyomva válasszuk ki a megfelelő töltőáram értékét, és máris indul teljesen automatikusan a feladat. Ha nem programozzuk be akkor a behelyezett akku töltését kezdi meg 500 mA töltőárammal, ez az alapértelmezett program.

LiitoKala Lii-500 tölt 300
1-es slotban töltés 300 mA töltőárammal, 4,15 V akkufeszültség, 0 mAh betöltött kapacitás, 0 perc eltelt idő, 41 mΩ belső ellenállás

Ha egyszerre több akkut helyezünk a töltőbe, akkor mindig a legutoljára behelyezett akkumulátorra vonatkozó paramétereket lehet beállítani. Ha a slotokban van akku áram alá helyezéskor akkor a magasabb számú slotban lévő akku adatai állíthatóak. A programozást 8 másodpercig tudjuk megtenni, míg a kapacitást mérő számok helyén kötőjeleket látunk. Ha átvált nullákra a kijelzés akkor elkezdte a beállított feladatot a töltő az adott slotban. Ezen változtatni az akku kivétele, majd újra behelyezése után, vagy a “MODE” gomb hosszú, kb. 3 másodperces lenyomása után tudunk. Töltőáramból választható 300 mA, 500 mA, 700 mA és 1000 mA érték, bármely méretű és típusú akkumulátornál. Többek közt ez is jelzi, hogy a Lii-500 nem a felső kategória, ugyanis a rövidebb “kisebb” akkukat nem szabad nagy árammal tölteni, de ez a töltő ezt is engedi.

LiitoKala Lii-500 product banner

Töltés során kiírja a kijelzőn az aktuális akku feszültségét, a betöltött kapacitást, a töltés kezdete óta eltelt időt, és mellette az akku belső ellenállását is. Ha a töltéssel végzett akkor a mód kijelzés alatt “END” felirattal jelzi, hogy kivehetjük az akkukat, fel vannak töltve. Több lítium akkut is töltöttem vele, a kijelzés majdnem pontos, de a végeredmény mindig 4,19 V és 4,21 V feszültség között volt, tehát egészen jól működik! Ni-MH akkut is próbáltam, 1,45 V és 1,48 V közt voltak a cellák, ami szintén jó eredmény.

LiitoKala Lii-500 töltés
4-es slotban töltés 1 A töltőárammal, 4,18 V akkufeszültség, 1 mAh betöltött kapacitás, 0 perc eltelt idő, 30 mΩ belső ellenállás

Gyors kapacitás teszt:

Mint neve is mutatja ezzel a móddal megtudhatjuk viszonylag gyorsan, hogy mennyi az akku kapacitása. A gyors persze relatív, ugyanis a folyamat így is több órán át tart. Az akkumulátort behelyezve a “FAST TEST” menüpontot kell kiválasztani a “MODE” gomb segítségével. Az akkumulátort lemeríti teljesen a Liitokala Lii-500 akkutöltő, majd feltölti, és közben méri a betöltött kapacitást. A választható töltőáram 300-500-700-1000 mA lehet. A kisütő áram a beállított töltőáram függvényében változik.

2-es slotban gyors kapacitás teszt 500 mA töltőárammal, 4,14 V akkufeszültség, nem mért mAh betöltött kapacitás, 0 perc eltelt idő, 37 mΩ belső ellenállás

300 mA és 500 mA töltőáram esetén a kisütő áram 250 mA, 700mA és 1000 mA töltőáram esetén a kisütő áram értéke 500 mA értékre nő. A Lítium akkukat 2,9V feszültségig, míg a Ni-MH akkukat 1V feszültségig meríti, majd innen kezdi el tölteni. Ha végzett a művelettel akkor a mért betöltött teles kapacitást írja ki a kijelzőn, a “FAST TEST”felirat alatt pedig az “END” jelzés látható.

Kapacitás teszt:

Amennyiben az akkunk valós kapacitása érdekel, akkor ezt a menüpontot kell aktiválnunk. A behelyezett akkumulátorra a “NOR TEST” menüpontot kell bekapcsolni a “MODE” gomb megnyomásával. Az akkumulátort teljesen feltölti, majd elkezdi az akkut kisütni és eközben megméri a kivehető kapacitást, majd ennek végeztével az akkut ismét teljesen feltölti.

3-as slotban teljes kapacitás teszt 700 mA töltőárammal, 4,16 V akkufeszültség, még nem mért mAh kivett kapacitás, 0 perc eltelt idő, 39 mΩ belső ellenállás

Akárcsak a gyors kapacitás tesztnél, ennél is hasonlóan alakulnak a töltő és kisütő áram arányai: 300 mA és 500 mA töltőáramnál a kisütési áram 250 mA, míg 700 mA és 1000 mA töltőáram esetén 500 mA a kisütő áram. Ha végzett a kijelző alján az “END” felirat jelenik meg és kiírja a mért kapacitást a kijelzőn.

Powerbank funkció:

Azt mondja a gyártó, hogy a LiitKala Lii-500 USB kimenete maximum 1 A leadására képes. Nézzük mit tudok kivenni belőle 1 A műterheléssel. Amint fogyasztót kötünk az USB kimenetre azonnal bekapcsol a kijelző, rajta az USB jelölés és a kimenet működésbe lép. 5,03 V feszültség mellett 0,95 A áramerősségen stabilizálódott a töltőáram, ami nem is olyan rossz eredmény. Itt nem álltam meg, 2 A műterhelést kapcsoltam rá. A feszültség azonnal beesett 4,19 V értékre, az áramerősség pedig 1,52 A értékig tudott felkúszni.

LiitoKala lii-500 in and out banner

Valóban nincs felkészítve ilyen mértékű terhelésre, ezért senki ne számítson folyamatos 1 A-nál magasabb töltőáramra. Ez a funkció csak lítium akkumulátort behelyezve működik, abból viszont teljesen mindegy, hogy egy vagy több van benne, a kimeneten a feszültség és az áramerősség is stabilan tartotta az értékét, nem ingadozott, ez viszont dicséretes!

Konklúzió:

Nézzük a tényeket. A LiitoKala Lii-500 akkutöltő jól működik, nekem a töltési funkciókban nem hibázott, azt kell mondanom, hogy töltőnek kiváló! A gyors kapacitás teszt és a rendes kapacitás teszt is eltérést mutatott az XTAR Dragon VP4 töltővel mért értékekhez képest ugyan azon az akkun tesztelve, de ezzel együtt lehet élni szerintem.

LiitoKala Lii-500 akkukkal
balra: 16340, 14500, 18650, 18650 akkuk a töltőben. Jobbra: 26650, mellette épp elfér a vékonyka 14500, 18650, 18650

Belső ellenállást az viszont össze-vissza mért, ennek az eredményeire nem lehet alapozni. Ugyan azt az akkut egyesével minden slotban megmérve, majd az XTAR csúcs töltőjével mérve simán képes volt 50% feletti eltérést is mérni, igazából ezt a részét tényleg csak feltételekkel kezeljük. Nagyobb méretű akkuból csak kettő fér bele és mellettük másik akku nem is nagyon fér el. Ami problémás még az az akkumulátorok kivétele, ez számomra nehezen ment, az apró flat top 16340 akku nehezen érintkezett, meg kellett keresni a megfelelő pozíciót neki.

LiitoKala Lii-500 mérete
XTAR VP4 Plus Dragon, LiitoKala Lii-500, OPUS BT-C3100 v2.2, 18650 akku, gyufásdoboz, 16340 akku

Akinek nem fontos a sok extra funkció pontossága, csak egy jó töltőt szeretne, ami azért ad némi képet az akkuk kapacitásáról, esetleg a Ni-MH akkuit is szeretné tölteni megfelelő módon, néha karbantartani egy-egy teljes kapacitás tesztet futtatva rajta, hogy a memória effektust csökkentse, az nem fog csalódni benne. Akik viszont bontott akkukat használnak, vagy éppen nagyobb mennyiségű akkuval rendelkeznek és az állapotukat szeretnék nyomon követni azoknak azt tanácsolom, hogy kicsit még toldják meg a ráfordított összeget és válasszanak egy kicsit magasabb kategóriás akkutöltőt.

Megvásárolható:
LiitoKala Lii-500 EU tápegységgel – GearBest
LiitoKala Lii-500 – BangGood

LiitoKala Lii-500 akkutöltő bemutató” bejegyzéshez 26 hozzászólás

 1. Szia!
  Szerinted melyik lenne helyette egy kicsit magasabb kategóriás akkutöltő?

  “állapotukat szeretnék nyomon követni”
  Szerintem állapot nyomkövetésre a li-500-as is tökéletesen megfelel.

  1. Szerintem az OPUS BT-C3100 a következő lépcsőfok ez után, ha az akku belső ellenállást hibásan méri akkor pont az állapotát nem tudod nyomon követni, abból lehet következtetni a cella elhasználódására.

 2. Szép teszt.
  Jó töltő.
  Személy szerint szeretem az OPUS-t
  köszönöm a felülvizsgálatot

 3. akkor ellenállásnál ugyanazt produkálja mint a Zanflare 4C töltő. Akkor lehet hogy marad egy opus 1 slotos az ellenállás mérésére

  1. Emlékeim szerint a C4 nálam egészen jól működött, ha a kettő közül kellene választanom szerintem én ismét a Zanflare C4 mellett tenném le a voksom, mint tettem azt régebben is, ezért írtam ilyen “későn” a Lii-500-ról.

 4. Jó kis töltő ez a Liitokala Lii 500. Már régóta használom. Viszont a régi NiMh akuknál szerintem nem igazán megbízható a NOR TESZT-es kapacitásmérés.
  Többször volt, hogy egymás után többször megcsináltam ugyanarra az akkura és nagyon nem az az eredmény jött ki. Bár általában második körben mindig több lett a mért kapacitás, ami esetleg abból is lehet, hogy kicsit edzette a régen használt aksit?! Ehhez nem értek annyira, ezért nem zárom ki.

  1. HKJ tesztje szerint sem pontos az Ni-MH akku kapacitás mérése, főleg a gyors teszt mutat sokkal magasabb kapacitást, mint a valós. Ez van, ennyiért ez jár. Ha tökéletes lenne akkor a többi gyártó lehúzhatná a rolót, de még a 100$ körüli csúcs-töltőknek is megvan a maga piaca.

 5. Szia!
  Lehet elég alap a kérdés, de még új vagyok az “okostöltők” világában és nem találtam egyértelmű infót erről a kérdésről. Milyen töltőárammal lehet biztonsággal tölteni a 18650-es akksikat, hogy azok a legkevésbé károsodjanak? Gondolom minél kisebbel, de létezik optimális érték? Esetleg van valamiféle ökölszabály ami ráhúzható Li vagy akár a Ni-MH akkukra általában?

  1. Szerintem nem létezik szabály erre ami mindenre ráhúzható lenne, akkuja válogatja mit tolerál és mit “szeret”. Érdemes minden esetben a gyártói adatlapot (ha elérhető) figyelembe venni.
   Lítium akkunál az 500 mA-es töltés elég kímélő és lassú, én 1 A-el szoktam a nagyobb akkukat (18650, 26650), a kisebb akkukat (16340, 18350,14500) pedig 0,5 A áramerősséggel töltöm. Annyira minimális az élettartam csökkenés otthoni használatnál a nagyobb akkuknál a 0,5A és az 1A közt, hogy az szinte elhanyagolható. Ni-MH akkunál megint kérdés, hogy milyen is pontosan. Az eneloop-ok szeretik a gyorsabb töltést nagyobb áramon, míg az elavultabbak szeretik a csepptöltést is a folyamat végén szépen elhúzva jól teletömve őket kapacitással. Az eneloopnak ez pont árt.

 6. Kedvezőnek tűnik a tudása és az ára miatt. Én csak most készülök kipróbálni 18500-as akkut, így gondolom egyelőre a LiitoKala Lii-100 is megfelelne számomra töltésre. Bár szeretnék olyant, mivel jól lehetne vizsgálni, tesztelni is. Az Opus BT közel 9eFt-os ára viszont soknak tűnik, de még talán az 1 slot-os is 4eFt-ért.
  Igazából egyelőre AA és AAA méretű, Ni-MH akkukat tervezek venni és ezekhez is kellene töltő. Vagy talán jobb lenne ehelyett 10440, 14500 (ha jól tudom ezek a megfelelői) akku. Tudnál ajánlani ilyen akkukat (a blogon csak 1850-ekről találtam cikkeket) a GearBestről? Mert ha tényleg olyan fontos a belső ellenállás, akkor mégis csak be kellene ruháznom egy jobb töltőbe.
  A Blog egyébként nagyon jó. Sajnos csak most akadtam rá.

  1. Az Ni-MH és a 10440 valamint 14500 li-ion akkuk feszültsége eltér egymástól, ez nem probléma? Nem tudom mibe kell, de koránt sem minden elemlámpa kezeli a lítium akkut azok közül, amikbe beférnek alkáli elemek vagy Ni-MH akkuk. Ellenben hamar el lehet füstölni azt az elektronikát a 4,2V feszültséggel, amit csak 1,5V-ra terveztek.

   1. Egyelőre egy lámpám tudna fogadni 18500-as akkut (most 3db AAA-val működik) és most készülök egy másikat venni. Kicsi és kis távolságú megbízható szerelő lámpa kellene (Convoy S2+-t néztem ki).
    A többi helyre AA és AAA méretű áramforrások kellenek. Úgy látom, gyenge választék van 14500 akksikból (AAA-ból még rosszabb) és max. 1200mA-t találtam (UltraFire). Így azt gondolom, hogy a többi eszközbe a Ni-MH lenne a jó megoldás. Ezekhez egy Varta 57062 (160-185mA) falba dugható töltöm van.
    A 4 slotos töltő akkor jöhetne szóba nálam, ha lényegesen jobban lenne képes tölteni a NI-MH-t is. Ha nem számít különösen, akkor elég lenne egy LiitoKala Lii-100 is; igaz jobb lenne olyan, ami azért nem csak tölt, de kapacitás tesztelne és több paramétert mutatna.

    1. Még az is érdekelne, hogy az usb-n tölthető akkuk mennyire biztosítanak megfelelő töltést pl a Lii-100-hoz képest?

    2. Szerintem az a lámpa 18650 akkut fogad, azt szoktak az ilyen 3 darab AAA adapteresek fogadni, vagy 26650-es méertűt adapter nélkül. Az SK98 cikkben is van ilyen lámpa részletezve. Ajánlom elolvasásra az akkukról szóló cikkem is, akkor talán szóba sem jön a “nagy kapacitású” UltraFire akku. 14500-ból pl. egészen jók a tapasztalataim a Keeppower akkuival, azokat inkább ajánlom. Viszont ami jó az drága is, valószínűleg 3-4x ára van ennek az UltraFire akkuhoz képest. Cserébe a valós kapacitás is nagyságrendileg ilyen szorzóval rendelkezik 😉
     Az említett töltőre rákerestem, van is itthon belőle egy, egyáltalán nem ajánlott a használata, ezek a mai töltők már űrtechnikának számítanak hozzá képest. Még a Lii-100 is!
     Az USB-n tölthető akkukkal minimális tapasztalatom van, igazából ami van itthon kettő azok megfelelő feszültségre töltenek, de úgy gondolom, hogy egy “normális” töltő talán nem véletlenül tartalmaz annyi elektronikát amennyit, ha más miatt nem akkor a testreszabhatóság miatt mindenképp érdemes egy rendes akkutöltőbe is pénzt fektetni.

 7. Szia. Egyszerre csak egy aku kapacitását tudom ellenőrizni, vagy esetleg mind a 4 slotban külön-külön tudom egyszerre?

  1. Szia!

   Természetesen egyszerre akár 4 akkun is lehet kapacitás tesztet futtatni, csak a kijelzőn egy akku adatait tudja egyszerre megjeleníteni. A slot alatti számozott gombot megnyomva az adott slotban lévő akku mért adatai kerülnek kijelzésre.

 8. Kb egy éve használom, nagyon meg vagyok vele elégedve, főleg a lítiumos aksikat tölti kiválóan- A NiMh akkukat is jól tölti,de néha furcsa adatokat ír ki. Pl egy 2450 mAó-s akkuba elvileg belenyomott 2800 mAó-t!?
  Van néhány góliát aksim régi rúdlámpába, sajnos kb 2 mm híján nem megy bele a készülékbe így nem tudom teljesen nyugdíjazni a régi univerzális NiMh töltőmet.
  Ár érték arányban verhetetlen, de nem magyarországi szállítótól.

 9. Az kimaradt az értékelésből, hogy sajnos NiMH nem használhatók az USB-s power bank funkcióban. Én ezt a funkciót amúgy hiányoltam :(.

  1. Általában nem lehet Ni-MH akkut powerbankként használni az ilyen töltőkben, emlékeztem, hogy bele is írtam a cikkbe és meg is találtam. Powerbank funkció leírásánál olvashatod: “Ez a funkció csak lítium akkumulátort behelyezve működik, abból viszont teljesen mindegy, hogy egy vagy több van benne, a kimeneten a feszültség és az áramerősség is stabilan tartotta az értékét, nem ingadozott, ez viszont dicséretes!”

 10. Leírásában nem látom de érdekelne hogy 21700-as aksi belefér-e?
  Lenne még 1 kérdésem.
  LiitoKala Lii-PD4 ennek a butított változata? Jól nézem hogy abban semmi extra nincs csak kijelzés és töltés?
  Bocsi de töltök téren semmi tapasztalatom és ez lenne az első töltöm. E cigi aksiait töltenem 18650 és 21700-ast.

  1. Sajna nincs már meg ez a töltőm, ezért nem tudom tesztelni, hogy belefér-e a 21700-as akku. Elméletileg flat top verziók még épp belemennek, 71,3mm a fasttech fórumon leírtak alapján a plafon, de mérget erre nem merek venni. A PD4-es töltőt nem ismerem egyáltalán, ezért nem tudok róla nyilatkozni, de a Lii-500-as sokaknak bevált, azt és az OPUS BT C-3100-as töltőket szerintem megveheted.

  1. Elvileg kéne tudnia vele mit kezdeni ha nem halt meg teljesen, viszont baromira hosszú lesz míg fel nem megy 2V fölé a töltöttség.

 11. Szia!

  Bedöglött a régi akku töltőnk(félig noname, de eddig jól szolgált) és néztem, hogy milyet rendeljek. Szerencsére rátaláltam az oldaladra, nagyon jó és alapos cikkek vannak, köszi ezúton is.
  Nézegettm az árakat(banggood, aliexpress) és elég jó áron van két, már nem gatyi töltő:
  Liitokala Lii500: https://www.aliexpress.com/item/32455363619.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.78f2a8c06OCyaB&algo_pvid=d7123a4e-3eab-441d-82a2-e02e333b792e&algo_expid=d7123a4e-3eab-441d-82a2-e02e333b792e-8&btsid=0bb0624716064108845836326ebb16&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
  és Xtar VC4 :https://www.aliexpress.com/item/32950167501.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.78f2a8c06OCyaB&algo_pvid=d7123a4e-3eab-441d-82a2-e02e333b792e&algo_expid=d7123a4e-3eab-441d-82a2-e02e333b792e-24&btsid=0bb0624716064108845836326ebb16&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

  Xtar a szállítás miatt kb 10$al drágább. Leginkább itthoni elemek töltésére használnánk, kb 100 db Lidl-s AA és AAA elemünk van itthon leginkább gyerekjátékba, meg szeretnék venni pár márkásabbat magamnak fejlámpába, zseblámpába túrázáshoz. Van pár 18650 is.
  Te melyiket ajánlanád, szerinted melyik éri meg jobban? Légy szíves, megpróbálnál gyorsan válaszolni, nem tudom, ezek az akciók meddig élnek.
  u.i.: Az elemlámpáknak még nem néztem utána, a gyerekek miatt mindig kevés van, ha elmegyünk valahova mindig veszekedés van rajt. Nekem van egy jobb fejlámpám és egy jobb zseblámpám, a mellé kéne még. Ha tudsz valahol jó ár-érték arányút javasolni, megköszönném.

  1. Szia!
   Örülök, ha az oldal elnyerte a tetszésed. A kettő közül én a nagyon pozitív tapasztalataim miatt az XTAR-t ajánlanám, végtelenül egyszerű és megbízható töltő. Jelenleg banggoodról olcsóbb megrendelni, ellenben onnan Kínából jön, nem EU raktárból.
   Ha “eldobható” lámpa kell a gyerekeknek, mert azt nem írtad, hogy milyen idősek, szóval én a legolcsóbb SK68-at és másolatait ajánlanám. Abból mindig egy darabbal többet kell venni, mint amennyire szükség van, így lesz “garanciális” csere darabod is 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .