Világító kapcsoló Convoy lámpákba 10 perc alatt

Világító kapcsoló Convoy lámpákhoz:

Sokan sok kérdést tettetek fel az egyik legegyszerűbb bárki által elvégezhető módosításról, így részletesen leírok minden információt és a szükséges alkatrészeket is linkelem ebben a bejegyzésben.

Amire szükségünk lesz:

Convoy kapcsoló és nyomógomb
Convoy gyári kapcsoló panelen, gyári fekete gumi nyomógomb, cseredarab kék színű GITD nyomógomb, BLF kapcsoló világító panelen

A folyamat:

1.:

A zárókupakot letekerve a belső szorító gyűrűtől kell először megszabadítani a kapcsolót. Ehhez én egy erős csipeszt szoktam használni, de zégerfogó is tökéletesen megteszi. Ha nekifutottál és nem sikerült akkor a következő mondatot nem olvastad. Szóval fordított menet van rajta, a lazításhoz jobbra kell tekerni a gyűrűt.

2.:

Ha ezzel megvagyunk akkor a gyári alkatrészeket szépen bontsuk ki, a komplett kapcsoló panel és a fekete gumi nyomógomb mehet a fiókba pótalkatrésznek, a továbbiakban nem lesz rá szükségünk. Akinek szerencséje van annak nem alu alátét támasztja meg a kapcsolót, hanem egy átlátszó műanyag. Neki a következő fázis kimarad.

Convoy kapcsoló szétszedve
A zárókupak szétbontva, a beépítésre váró alkatrészek még külön-külön

3.:

Az alu alátétet kell átfurkálni, hogy a fény átjusson rajta. Ehhez én állványos fúrót és egy szorító fogót használtam. Akinek ez nem áll rendelkezésére az befoghatja pl. satuba az alátétet és szépen forgatva egyesével jöhetnek a lyukak. A fúrást ha nem vagyunk biztosak magunkban vagy a képességeinkben inkább bízzuk szakemberre, egy sörrel a kezünkben ha bemegyünk egy lakatoshoz egészen biztos nagyon szívesen megoldja nekünk. Még ez is jobban megéri, mint a fekete kapcsolót nézegetni bekötözött kézzel!

4.:

Ha elkészült a fúrás akkor már csak a világító kapcsoló lapját kell méretre csiszolni, hogy pontosan illeszkedjen a szorító gyűrű peremébe. Nem nagy feladat, egy csiszolópapírt az asztalra téve kb. 5-6 húzással le tudjuk takarítani a kitöréskor ott maradt nyáklap darabkát. Illesszük bele és jöhet az utolsó lépés.

Világító kapcsoló panel a kifúrt alátéttel
Világító kapcsoló panel rajta a szorító gyűrű, tetején a kifúrt alátéttel

5.:

Célszerű fejjel lefelé összeszerelni az egész kapcsolót, így az alátét nem fog félrecsúszni. Először is kézzel nyomjuk a helyére az átlátszó, vagy kék nyomógombot a zárókupakba. Eztán a rugónál fogjuk meg a világító nyáklapot, amire előtte már ráillesztettük a szorító gyűrűt. Felül a kapcsoló nyakán lévő peremre helyezzük rá a kifúrt alátétet. Húzzuk rá az egészre a zárókupakot, majd szépen lassan tekerjük balra a kupakot, míg bele nem kap a menet a szorító gyűrűbe. Ha elkapta akkor kézzel tekerjük össze, míg meg nem szorul. Most már megfordíthatjuk, nem tud félre csúszni az alátét. Amivel kitekertük a szorító gyűrűt azzal a szerszámmal ismétlem, balra forgatva szorítsunk még egy kicsit rajta.

Kész is vagyunk, jöhet a próba!

GITD gumi nyomógomb
A kék GITD nyomógomb zölden foszforeszkál

Akku a lámpába, zárókupak ráteker, mielőtt teljesen kétségbe esnénk a lámpákat kapcsoljuk le a helységben ahol vagyunk és ellenőrizzük, hogy valóban világít a kapcsolónk, vagy nem. Világítania kell ha mindent jól csináltunk. A képek csalókák, főleg a kapcsolónak az oldalán lévő marketing képek. Nem lesz erős a fénye, épp arra elég, hogy éjjel teljes sötétségben megtaláljuk a lámpánkat a nélkül, hogy bármit is felborítanánk. Szabadban ha épp nincs telihold akkor meglepően erősnek tűnik a fény, akár irányjelzésre, vagy pozíció jelölésre is használhatjuk feltűnés nélkül.

A világító nyomógomb és a feltöltött foszforeszkáló nyomógomb egymás mellett.

Működés során ha a lámpát bekapcsoljuk akkor a kapcsoló világítása lekapcsol egészen addig, míg újra ki nem kapcsoljuk a lámpát. Jól ki lett találva, és igencsak látványos ez a pár perces átalakítás.

Sok sikert minden barkácsoló kedvű olvasónak!

Világító kapcsoló Convoy lámpákba 10 perc alatt” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..