Karácsonyi ajánló

Karácsonyi ajándék ötletek:

Bevezető
5000 Forintig
10000 Forintig
25000 Forintig
Értékhatár nélkül, csak a legjobbat
Záró gondolatok

Bevezető:

Ismét eltelt egy év, lassan már 4. éve koptatom a billentyűzetet a blog írásával. Tavaly írtam az első karácsonyi ajándék ajánlómat, és úgy döntöttem, hogy idén ismét segítek eligazodni. Persze december lévén már esélytelen, hogy Kínából rendeljünk bármit, és az meg is érkezzen, ezért már csak a hazai beszerzésre fókuszálok. Tavaly ismerősökhöz kötöttem az ajándékokat, idén tárgyilagosabb leszek, kerek perec megírom, hogy melyik árkategóriában mit érdemes megnézni. Persze ha Te szeretnél elemlámpát akkor is létezik megoldás, a lap alján találsz mindenféle megosztási funkciót. Pikk-pakk ismerőseid tudtára adhatod, hogy van egy ötleted arra, hogy mit látnál szívesen a fa alatt 🙂

Karácsony elemlámpa ötletek olight

Lássunk is hozzá!

5000 Forintig:

Nincs egyszerű dolgunk, ha a legalsó ár sávban keresgélünk, de szeretnénk tartós és nem bóvli karácsonyi ajándékot nézni. Persze nem létezik lehetetlen, ezért hamar végig is túrtam az ismert importőrök webshopjait, hogy mik a lehetőségek. Hosszú listára ne számítson senki, de azért van itt 1-2 klasszikus lámpa, amik biztosan sokunk életét megkönnyítik. A Nitecore TUBE kétség kívül az egyik legismertebb ilyen lámpácska. Beépített akkuja, megfelelő mennyiségű fénye, valamint ellenálló, anyagába színezett polikarbonát háza miatt hosszabb idő múltán is csinosan mutat a kulcstartónkon. Nem így az amerikai klasszikus, ami csak a “régi” izzószálas kivitelben fér bele a költségvetésbe. A Maglite Solitaire ettől függetlenül tartós és megbízható szerkezet, akár kulcstartóra, vagy kesztyűtartóba is kerüljön.

Karácsony elemlámpa ötletek Nitecore

Az Olight i3E 90 lumen maximális fényáramával már űrhajónak számít ebben az árkategóriában pedig ez is egy picike kulcstartóra való elemlámpa, de a jobbak közül. A Ledlensernél már több lehetőség közül is lehet válogatni. Az SL-Pro 25 lumenjét nem szabad lebecsülni, mert a fókuszált fénye igen messzire képes elvilágítani. A P3 hasonló tulajdonságokkal bír, bár az már egy komolyabb elemlámpa benyomását kelti. Aki nem idegenkedik a kis gombelemektől azoknak pedig ott van a K1 és a K2 kulcstartó lámpa, mint hasznos világító apróság. Az Armytek kínálatában a Zippy kulcstartó lámpa az egyetlen esélyes ebben a kategóriában.

10000 Forintig:

Picit feljebb lépve az ár létrán azért már jobbak a lehetőségek. A Maglite Solitaire LED és az AAA LED modellek is már beleférnek ebbe a büdzsébe, valószínűleg tartós, maradandó élményt nyújtó ajándék lehet belőlük. Az Olight i1R2 picike mérete ellenére meglepő fényt présel ki magából, de talán optimálisabb az i3T modell, ami AAA elemmel üzemel. A Nitecore több modellt is felvonultat ebben az árkategóriában. Kulcstartóra a TIKI, a TIKI LE és kuponnal még a TIKI GITD is belefér, az LA10 lámpás pedig a különlegességek sorát bővíti. Ledlenserek közül a K4R kulcstartó lámpát emelném ki, valamint az 1 darab AAA elemmel üzemelő P2 modellt. Még épp belefér kuponnal a keretbe az újdonság és tölthető P2R Core is.

Karácsony elemlámpa ötletek Ledlenser

25000 Forintig:

Ha ennyi pénzt hajlandók vagyunk elemlámpa vásárlásra szánni, akkor biztosak lehetünk benne, hogy már egy komoly és minőségi terméket tudunk ajándékozni a szerencsés ismerősünknek. A Ledlenser P4R Core kis tölthető lámpácska inkább az EDC rajongók szívébe (vagy csomagjába) fogja belopni magát, míg az outdoor időtöltést kedvelő ismerősünk sokkal inkább értékelni fogja a “régi” P7 elemlámpát, vagy a különleges ML4 lámpást. Kuponnal az idei P5R Core elemlámpa is belefér ebbe a kategóriába, ami aztán tényleg mindent tud, amit egy elemlámpának tudnia kell. Az amerikai lámpák közül a Maglite Mini Pro + lenne az egyik amit kiemelnék,  a másik pedig kuponnal még ide sorolható és olyat tud, amit más gyártó terméke a mai napig nem: az XL200 giroszkópos vezérlése igazán egyedi és élvezetes.

Karácsony elemlámpa ötletek elemlámpa blog

A Nitecore palettájáról a NATO választását, az M1TA AA elemes lámpát emelném ki, ha nekik megfelel akkor a mindennapok során helyt fog állni nálunk is. A P10 v2 elemlámpa már egy igazi “taktikai” eszköz, ami közvetlen stroboszkóp elérést is biztosít a használójának. a TUP a kulcstartó lámpák koronázatlan királya. A normál felhasználásra szánt MH10 v2 már komplett szettként 21700 akkut és beépített töltőt is tartalmaz, csak használni kell. Az Olight O’Pen 2 taktikai toll és lámpa kombinációja egészen érdekes darab, olyannyira, hogy erről tesztet is olvashattok hamarosan. Azt hiszem aki az EDC cuccokat kedveli az ezt is szeretni fogja, és biztosan nem fog megsértődni akkor sem, hogyha egy S1R2 picike lámpát kap ajándékba. Fantasztikus a Perun mini is, imádom, de már kilóg a keretből, még kuponnal is. Viszont a teljes értékű S2R Baton 2 elemlámpa az belefér nem csak árban, hanem méretben is bárkinek a napi felszerelésébe.

Karácsony elemlámpa ötletek ledlenser p7r core nitecore i4000r

Az Armytek Prime C2 egyszerű, de nagyszerű elemlámpa, míg a multifunkciós termékek közül az én ajánlatom a “sima” Wizard lenne egyszerűbb kivitelben, de így is egy nagyszerű pipalámpát kapunk a pénzünkért.

Értékhatár nélkül, csak a legjobbat:

Itt azért már nem olyan egyszerű a helyzetünk. Ebben az árkategóriában már célszerű egyeztetni arról, hogy amit szeretnénk karácsonyi ajándékba venni, az megfelelő választás lehet-e az ajándékozott részére is. Elég kellemetlen egy sok tízezer Forintos lámpát visszavinni a boltba, “nem tetszett” címszóval.  Azért pár különlegességet itt is ki szeretnék emelni. Az Olight Seeker 2 Pro mai napig sokaknak az “álom” lámpája, akárcsak a Warrior X Pro, amik nem túl átlagos modellek. Jelenleg a “csúcs” a palettán az X9R Marauder, ami hatalmas mérete mellett tisztességes üzemidővel és 25000 lumenes fényárammal rendelkezik. A Nitecore palettájáról a felső szegmensben érdekes darab a TM9K 9500 lumenes fényáramával, amit egy egészen picike lámpába zsúfoltak bele. A TM28 keresőlámpa 6000 lumenes maximális fényárama nem világbajnok, de futurisztikus külseje szerintem mindenki szívét megdobogtatja. A Nitecore palettáján jelenleg a “plafon” a TM39-es modell.

Karácsony elemlámpa ötletek dísz banner

A klasszikus formát előnyben részesítők a Maglite palettájáról is válogathatnak, hiszen a tölthető modellek már árban eléggé magas kategóriába esnek. A MAG-TAC taktikai zseblámpa akár EDC felhasználásra is alkalmas lehet, míg a tölthető modellek közül a “csúcs” jelenleg az ML150LRx. Az Armytek kínálatából a Wizard C2 Pro idei friss modell mindenkép megér egy misét, akárcsak a Predator Pro. A Barracuda Pro a márkán belüli egyetlen “igazi” keresőlámpa is biztosan sokaknak elnyeri a tetszését.

Karácsony elemlámpa ötletek maglite

Ledlenserek közül az idei új modelljük, a P7R Signature igényes kivitelével és egészen korrekt fényével hívja fel magára a figyelmet, míg a szintén friss P18R Signature modell már a nagyobb méretű lámpák közt versenyez a vevőkért. Náluk a csúcs jelenleg a gigantikus méretű X21R lámpa, amit komplett szettként adnak a vevőknek.

Karácsony elemlámpa ötletek 2020 elemlámpa

Záró gondolatok:

Idén is érdemes elemlámpába fektetni a pénzünk, ha egy szép és igazán tartós karácsonyi ajándékot szeretnénk adni szerettünknek. A hazai prémium elemlámpa forgalmazók minimum 2 év garanciát vállalnak a beépített akkumulátorral rendelkező elemlámpáikra. Az általános 5 év garanciát a Ledlenser további kettő évvel, míg a Maglite és az Armytek duplázva 10 évre hosszabbítja meg. Fontos, hogy a zökkenőmentes ügyintézés érdekében a számlát tegyük el biztonságos helyre, így ha pár év után esetleg szükségünk lesz rá akkor ne ez gördítsen akadályt az ügyintézés útjába. A kupon oldalt mindenképp szemrevtelezzétek vásárlás előtt, ezzel pár ezrest még meg lehet menteni a családi kasszába. Ha mégsem elemlámpát, hanem más egyéb EDC terméket néznénk karácsonyra, akkor javaslom látogassatok el Vaszilij EDC blogjára, ahol szintén találtok karácsonyi ajándék ötleteket!

Kellemes ünnepeket kívánok minden olvasómnak!

Karácsony elemlámpa ötletek elemlámpa blog

Karácsonyi ajánló” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Köszönöm ismét egy jó írás 😀 Kicsit hiányolom belőlle az olcsó kínai lámpákat 5-10 ezres kategóriában (Bár biztos hogy már nemérne ide karácsonyra)

    1. Így van, mint írtam is a cikk elején, Kínából már esélytelen. Jelenleg egy csomagom Németországból is már 10 napja jön, holott 3 napos szállítási időt írtak. Itthonról még van esély, külföldről már lassan zéró, hogy a fa alá valami megérkezzen (amit most rendelsz).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .