Site icon Elemlámpa blog

Ledlenser P7R Core – új utakon

Ledlenser P7R Core borító

Ledlenser P7R Core elemlámpa teszt tartalom:

Bevezető
Gyártói specifikáció
Doboz tartalma
Felépítés
Mérete
Üzembe helyezés, kezelés
Beépített töltés
Tartozék akkumulátor
Mérések
Fénye
Konklúzió

Bevezető:

Az idei évben a Ledlenser újratervezte a modellpalettáját, amit három fő vonalra bontanak:

Olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy a Kapacitás Kft., a Ledlenser hivatalos magyarországi importőre az első darabok közül máris tudott adni egy Ledlenser P7R Core modellt, amit elsőként ismerhettek meg részletesen, elemlámpás szemmel vizsgálva, marketing sallangoktól teljesen mentesen. Nem is nagyon húzom az időt, nézzük a tényeket.

Gyártói specifikáció:

Gyártó: Ledlenser
Modell: P7R Core
Emitter típusa: Xtreme LED (pontos típusa ismeretlen)
Színhőmérséklet: hidegfehér kb. 6500 K
Maximális fényáram: 1400 lm
Maximális fényerő: gyártó által megadott 300 méter maximális hatótávból visszaszámolva 22500 cd
Lencse: hibrid TIR PMMA lencse
Kapcsoló típusa: mikrokapcsoló a test oldalán
Áramforrás: 1 darab 21700 akkumulátor
Beépített töltés: mágneses csatlakozón keresztül
Módok: 4 (alacsony, közepes, magas, boost) + programozható tetszőleges fényáramú saját fokozat 15-100% között, illetve 5 programozható villogó mód (villogás, szakaszos villogás, pozíció jelölés, SOS morze villogás, stroboszkóp)
Vízállóság: IP68
Ejtésállóság: 2 m
Tömege: 131 g tartozék akkumulátor nélkül, 202 g tartozék akkumulátorral

Doboz tartalma:

A csomagolása egy téglatest alakú, közepesen vastag kartonból készült doboz, ami kívül matt, színes nyomtatást kapott. A dobozon minden szükséges információt megtalálunk, talán többet is, mint megszokhattunk. Kibontva szokatlan módon a lámpa fejét láthatjuk szemből, így utazik az elemlámpa a fészkében. Kiemelve a csomagolásból egy újabb, kartonból hajtogatott tartódobozt tudunk kihúzni belőle. Ennek alsó felébe lett elrejtve a tartozék 21700 akkumulátor, a mágnesesen csatlakozó töltőkábel és egy egyszerű csuklópánt. A garanciajegy, biztonsági figyelmeztetéseket tartalmazó brossúra, valamint a piktogramokkal kommunikáló kezelési utasítás a belső doboz oldalában lett elhelyezve. Sajnálatos módon övtokot nem találunk a csomagban.

Felépítés:

A Ledlenset P7R Core elemlámpa a klasszikus lencsés elemlámpa felépítésű, azonban a gyártó fokozottan figyelt az emelt szintű, IP68 szabványt teljesítő por és cseppállóság miatt a tömítettségére a lámpának. Ezt az új technológiát Flex Sealing Technology elnevezéssel illették.

Fej:

Sajnos szétbontanom egyáltalán nem sikerült a Ledlenser P7R Core elemlámpát, ezért csak tippelni tudok a belső tartalomra. A fej elején egy méretes, sötét bronz árnyalatú bezel gyűrű található. Ez szorítja a helyére gumi tömítőgyűrűvel a textúrázott (!!!) lencsét, amit “Multi core” néven jeleznek a gyártónál. Ezzel a lencsével homogénebbé tudták tenni a fénynyalábot, így még kellemesebb a szemnek a vetített kép. A lencse újabb tömítésen fekszik fel a fej belső részén, majd alattuk már a testhez tartozó LED látható. A fej külső részén teljesen sima felületű a fókuszálás során tekeréssel mozgatható alumínium cső, mely már a testtel megegyező fekete eloxálást kapott. Végén 45 fokos letöréssel simul a test “nyak” részéhez. Belső felében menetesen csatlakozik a testhez, ezen elfordítva valósul meg a fókuszálás.

Test:

A test kicsit összetettebb, mint a fej, hiszen a teljes elektronika ebbe lett beépítve. A test átmérőjénél valamivel szélesebb, fej felé lévő részén helyezték el az emelt szintű, IP68 szabványt teljesítő folyadék és porállóságért felelős gumi tömítés(eke)t, melyen a fej az elfordítása során képes csúszkálni. Ezt a tömítés rendszert Flex Sealing névvel jelzik az új modelleken. A tesztjeim során valóban teljesen vízállónak bizonyult a Ledlenser P7R Core elemlámpa, pedig mindent megtettem, hogy a víz bejusson a testen belülre. Szerencsére jól vizsgázott a lámpa, mert hazaérve tüzetesen átvizsgálva sem találtam beázásra utaló nyomot, azóta is tökéletesen működik a lámpám. A test legelején az ismeretlen gyártótól származó, “Xtreme LED” néven fémjelzett, kb. 6500 K színhőmérsékletű 70-es CRI indexű emitter került elhelyezésre, melyet egy fehér, műanyagból készült csésze alakú kis reflektorszerűség vesz körül. A LED alatti rész teljesen ismeretlen, sajnos robbantott ábrát erről a modellről a gyártó ezidáig nem közölt.

A test szélesebb, a fejhez passzoló sima felületű része szép ívvel fordul rá a test vékonyabb, immár valóban a test részt képező alumínium tömbjére. Itt is illesztést véltem felfedezni, de a maximális por és vízállóság miatt itt is összeragasztotta a gyártó az alkatrészeket. A test új mintázatú textúrát kapott, a kis téglalap alakú bevágások valamelyest javítják a test csúszásmentességét, de még ezt lehetne tovább fokozni. A fejhez közel egy hosszanti, sík bemarásban helyezték el a kör alakú nyomógombot, mely a lámpa vezérléséért felelős. A gomb áttetsző műanyag, rajta a külső íven és a gomb közepén a bezel gyűrűvel harmonizáló sötét bronz betétekkel, melyek így a gyártó logóját formálják meg. Igen ötletes megoldás, szépen lett kivitelezve.

A sík lemart rész hátsó felén lett a gyártó és típusjelölés elhelyezve, itt olvasható a sorozatszáma is a lámpánknak. 180 fokkal elfordítva a testet a hossztengelye körül egy újabb sík hosszanti bemarás töri meg az új textúrát. Ez a felület már sokkal ingerszegényebb, mindössze a fej felé eső végén látható két fém pötty egy kis íves szigetecskében. Ezen az mágneses töltőfej csatlakozója. A test belső felében csak a driver egy része látható, ugyanis azt is eltakarták egy kis fekete szivacsgyűrűvel, a gyűrű közepén szimpla aranyozott rugót találunk.

Zárókupak:

A zárókupak nem egy bonyolult szerkezet, mivel kapcsolót ide nem építettek be. Hátsó részén egy vaskos körbefutó peremet láthatunk, amin belül körben egy egészen mély árok fut körbe, majd középen egy kör alakú szigetet képez. Ez ismét a gyártó logóját mintázza meg. Mivel a körbefutó peremnél a kis szigetecske picit mélyebben fekszik, ezért a peremre biztonsággal felállítható a Ledlenser P7R Core elemlámpa gyertyaként. A perem egy enyhe emelkedővel csatlakozik a test oldalához, a peremen kettő ovális lyukat fúrtak a csuklópántnak. A lyukak kellemes méretűek, de nem elég szélesek ahhoz, hogy tetszőleges zsinórt fűzzünk át rajtuk.

A zárókupak oldalsó része sima felületű, a testtel megegyező átmérőjű, ezért összetekerve őket szinte egy egységet képeznek. A testbe jó minőségű, trapéz profilú menettel csatlakozik, aminek a tövében egy gumi tömítőgyűrűt helyeztek el a megfelelő vízállóság érdekében. A menetről az eloxálás el lett távolítva teljes felületén, az áram ezen keresztül jut át a testbe. Belső felében egy kis szivacs gyűrűt találunk, aminek a közepén szintén szimpla aranyozott gyűrű található.

Mérete:

Nem túl apró a Ledlenser P7R Core elemlámpa, de a kecses test a hosszát egészen jól kompenzálja:

A sort a tartozék 21700 méretű akkuval kezdtem, amit a sokak által ismert Convoy S2+ követ. Ismeretlen méretű és tulajdonságú lámpa a Ledlenser P5R Core modell, ami a képre véletlenül rákerült. A Sunwayman T25C konvex lencsés lámpája betekert fókusszal rövid, viszont a feje jó széles, akárcsak a Convoy C8+ elemlámpának. Az Armytek Viking Pro már izmosabb darab az eddigiekhez képest XHP50 LED-et használ, se nem rövid, se nem vékony, nála valamivel hosszabb a 21700 akkut használó Nitecore új P12 elemlámpa. A sereghajtó leghosszabb elemlámpa a Ledlenser P7R Core, ami viszont meglepően vékony fejjel ígér magas hatótávot.

Üzembe helyezés, kezelés:

Az üzembe helyezés nem ördöngösség, ugyanis a csomagban minden szükséges dolgot megkapunk ehhez. A tartozék 21700 méretű lítium-ion akkumulátort a lámpába helyezve akár használatba is tudjuk venni, de előtte célszerű feltölteni az akkut teljesen, amit a szintén tartozék töltőkábel segítségével könnyedén megtehetünk. A gyári alapbeállításban 3 világítási módot kapunk, egy magas (1000 lm), egy közepes (440 lm) és egy alacsony (15 lm) fokozatot. A lámpa bekapcsolása egy kattintással történik. Alapbeállításban a magas fokozatban kapcsol be. 3 másodpercen belül ismét kattintva a következő fokozatra lép. Ha a 3 alap fokozaton végig lépkedünk újabb -vagyis negyedik- kattintásra kikapcsol a Ledlenser P7R Core elemlámpa. Ha egy fokozatban több, mint 3 másodpercig világít, akkor újabb kattintásra kikapcsol.
A boost módnak nevezett, általában turbó fokozatként említett világítási módot dupla gyors kattintással érjük el, ez a fokozat nagyjából 10 másodpercre érhető el mindössze, majd visszalép az indítása előtti állapotba a lámpa.

A nyomógomb lezárása:

Szállítás során a véletlen bekapcsolást megelőzendő le lehet zárni szoftveresen a nyomógombot. Ehhez kikapcsolt állapotban kell a gombot lenyomni és nyomva tartani 5 másodpercig, amit 4 felvillanással fog a lámpa nyugtázni. Eztán a gombot hiába nyomjuk meg, nem fog bekapcsolni a Ledlenser P7R Core elemlámpánk, csak két felvillanással jelezni, hogy a gomb le van zárva. A zárást ismételt 5 másodperces gombnyomással tudjuk feloldani, amit 4 felvillanással fog a lámpa nyugtázni.

Programozás:

Bizony, ez a lámpa programozható, méghozzá nem is akár hogy, mondhatjuk teljesen testre szabható. A programozásba lépéshez a nyomógombot bekapcsolt lámpánál kell 8 másodperc hosszan lenyomva tartani. Először egyet villan a nyomógomb alatti vörös fény, ekkor a fényerőt lejjebb veszi a lámpa, de tovább világít, a gombot nem szabad felengedni. Eztán ismét felvillan a nyomógomb alatti vörös fény, ám ezúttal már kétszer, és a lámpa fénye kialszik. Ekkor jutunk a programozás menübe, amiből 15 másodperc tétlenség esetén magától kilép.

A lehetőségeink:

Világítási módok testreszabása:

Még koránt sincs vége, ugyanis a világítási módokat is teljesen testre tudjuk szabni. Ehhez a nyomógombot 5 másodpercre kell nyomva tartani bekapcsolt állapotban, ekkor a kapcsoló alatt egyszer felvillan a vörös fény. Ekkor a gombot engedjük fel, és az alábbi fokozatokat tudjuk programozni, mindig sorban első helytől kezdődően kezdhetjük meg a fokozatok mentését. Az alábbi előre definiált menüpontok követik egymást, ezek közt egy rövid kattintással tudunk ciklikusan lépkedni:

A kiválasztott fokozatot úgy tudjuk elmenteni, hogy a lenyomjuk és nyomva tartjuk 2 másodpercig a kapcsolót, ekkor a nyomógomb alatt kétszer felvillan a vörös fény, majd a gombot felengedve ismét a választható fokozatok közé lép a lámpa, hogy a következő módot tudjuk kiválasztani a saját programunkba.

Amennyiben a menünk beállítását befejeztük akkor a nyomógombot az utolsó kiválasztott fokozat programozásakor nyomjuk le és tartsuk nyomva 4 másodperc hosszan. Ekkor először kettőt villan a vörös fény a nyomógomb alatt, majd ismét felvillan, de ekkor már háromszor. A gombot felengedve a lámpa kikapcsol és menti a beállított saját menüsort.
Bonyolultan hangzik? Nos ez nem az. Ha valamit elszúrunk akkor irány a reset: 8 másodpercre nyomva tartani a gombot (bekapcsolt lámpánál), majd felengedés után 5 másodpercre ismét nyomva tartani és máris visszaállt a gyári alap menüre az elemlámpánk.

Töltöttség és töltés visszajelzés:

Bizony még ezt is képes visszajelezni a Ledlenser P7R Core elemlámpánk. Bekapcsolás után 3 másodpercig a nyomógomb alatti fénnyel jelzi a használó számára, hogy a benne lévő akku kb. milyen töltöttségi szinten áll. 100 % – 51 % töltöttség között a gomb alatti fény zöld színű, 50 % – 26 % között a fény narancssárga színű, 25% töltöttség alatt pedig piros fénnyel világít a visszajelző LED.
Töltés közben piros fénnyel világít, ha a töltés folyamatban van, majd ha végzett átvált zöld folyamatos fényjelzésre. Amennyiben a töltés során bármilyen hibát érzékel az elemlámpa, pl. rövidzárlat, fordított polaritás, vagy sérült akkucella esetén a vörös és zöld fény váltakozva villan fel a nyomógomb alatt.

Beépített töltés:

A Ledlenser P7R Core elemlámpa rendelkezik beépített töltővel, aminek működtetéséhez a gyárilag tartozékként adott mágneses töltőfejet tudjuk használni. A töltőkábel egyik végén egyszerű USB “A” csatlakozót találunk, ezt kell egy tápegységhez csatlakoztatni, majd a másik végét a lámpa oldalán elhelyezett aljzathoz kell helyezni. A mágneses töltőfej csak egyféle irányban csatlakoztatható fel, könnyen rácuppan a helyére, és a töltés máris elkezdődik. A töltési folyamatról a nyomógomb körüli fényjelzés tájékoztat. Pirosan világít, ha a lámpa töltődik, majd átvált zöld fényre, ha a töltés befejeződött. A töltés végén az elektronika lekapcsolja a lámpát teljesen a tápegységről. Meglepően magas töltőáramot mértem a tesztjeim során, 1,45 – 1,51 A volt a legmagasabb töltőáram, tehát viszonylag hamar fel tudjuk tölteni a tartozék akkumulátort. A töltés végén kis pihenő után 4,18 V feszültséget mértem az akkumulátorban, ami tökéletes érték, nem tölti túl azt.

Tartozék akkumulátor:

A Ledlenser P7R Core elemlámpához tartozékként kapunk egy 21700 méretű lítium-ion akkumulátort is. Az akku 4800 mAh kapacitású, amit ellenőriztem is. Az első ciklus során 4779 mAh kapacitást mértem, tehát a ráírt kapacitás valós. Az akku belső ellenállása mindössze 30 mΩ, ami kiváló érték egy védett cellától. Sajnos a Ledlenser P7R Core elemlámpában csak a button top akkumulátorok hoznak létre kellően biztonságos kontaktust, ezért célszerű a gyári akkut, vagy más gyártó hosszabb, button top védett akkumulátorát használni.

Mérések:

Méretei:
– hossza betekert lencsével: 157 mm
– hossza kitekert lencsével: 164 mm
– legnagyobb átmérője: 35 mm

Tömege:
– áramforrás nélkül: 128,5 g
– tartozék akkumulátorral: 199,3 g

Mért maximális fényerő tartozék akkumulátorral, boost módban 14250 cd (-37%!!!), ami az FL1 szabvány szerint számolva 239 méter hatótávot jelent. Sajnálatos módon ez jelentősen a gyártó által megadott érték alatt van.
Mért maximális fényerő tartozék akkumulátorral, bekapcsolás után 30 másodperccel, magas módban 11355 cd, ami az FL1 szabvány szerint számolva 213 méter hatótávot jelent.

Hőtermelése:

A szokásos 15 perces grafikon:

A grafikonból jól látható, hogy szép fokozatosan melegszik fel a fej, a 15 perc alatt folyamatosan nőtt a lámpa hőmérséklete. Huzamosabb járatás esetén egészen 55°C hőmérsékletig melegedett a fej, ami azért egy bő fél óra után már a testen is eléggé érezhető volt, mert már meleg volt, nem csak langyos. Ebből két dolgot tudtam leszűrni: a LED hűtése egészen jól megoldott, a másik pedig, hogy a LED meg is van hajtva ebben a modellben “rendesen”.

Futásidő:

Kettő grafikon készült. Az első a “Backup mód” bekapcsolt állapotában, a másik pedig kikapcsolt állapotában. Ennek a módnak a lényege, hogy 25% töltöttség alatt a lámpa egy “biztonsági” alacsony fokozatra lép, és így még lemerülés előtt jó pár óra üzemidőt nyerünk, míg ha ezt kikapcsoljuk, akkor amíg tud világít a lámpa, majd hirtelen lekapcsol holdfény módra. Nos az elkészült grafikonok:

A “Backup” mód aktív állapotában a grafikonon az alábbi látható: Bekapcsolást követően a Ledlenser P7R Core elemlámpa szép lassan enyhén vesz vissza a fényáramból. A 10. percben már csak a kezdeti fényáram 94%-a (940 lm) áll rendelkezésre, majd 15 perc után egy visszalépés látható, fél perc alatt 80%-ra (800 lm) lép vissza. Ezt tartja a 22. percig, itt egy kisebb visszalépés látható 75%-ra (750 lm), majd itt néha-néha 1-2%-ot csökkent a fényáramon. A 79. percre 72%-ra csökken a fényáram, a 88. percre 70%-ra, majd 101 percnél egy erőteljes visszalépés látható, ekkor kapcsol be a biztonsági mód 3%-on (~30 lumen). Ez a fokozat már folyamatosan halványodik, a 200. percre már csak picivel van 1% felett a fényárama (~12 lumen), ezt még a 300. percben is tartja. Hajszál pontosan a 400. percben (több, mint 6,5 óra elteltével) lépett le holdfény módba (~1 lumen) és 517 perc után kapcsolt ki a lámpa.

A “Backup” módot kikapcsolva a grafikon is megváltozik, szerencsére látható módon. Indulás után folyamatosan halványodik a fénye, 15 percnél a kezdeti fényáram 95%-a (950 lm) áll rendelkezésre, és itt vissza is lép 1 perc alatt 84%-ra (840 lm). A 30. percben újabb visszalépés látható 76%-ra (760 lm), majd itt több visszalépkedés is követi egymást. 40. percben 74%, 80. percben 72%, 90. percben 70%, 114. percben 68%. 122 perc után lép le holdfény módra (~1 lumen), amit tart a 460. percig, ekkor a lámpa kikapcsol.

Fénye:

Jöjjön a lényeg, első körben 100 méteres távolságon:

Mit látunk: az első képen a Sunwayman T25C konvex lencsés elemlámpa fénye látható flood állásban. Ezt a Convoy S2+ 6×7135 verziója követi, ami után a tesztalany Ledlenser P7R Core magas fokozatban, flood állásban lett lefotózva. Érdemes megfigyelni, hogy mennyire szélesen teríti a fényét a tesztalany, szemben a konvex lencsés lámpával. Eztán a Boost módot kapcsoltam be, ami szemmel is látható fényáram többletet nyújt. A 21700 akkus mezőnyben a Nitecore új P12 szerepel mint vetélytárs, hiszen neki nincs irtó magas fényárama, vele lehet egy kategóriába húzni a tesztelendő elemlámpát.

A távolságra is ránéztünk, először a Sunwayman T25C konvex lencsés lámpa fénye látható de már fókuszált állásban. Elég csúnya a vetített kép, a valóságban is sok kósza gyűrű látható ahogy világítunk vele, ráadásul szórt fénye gyakorlatilag nincs, ami a fotó hosszú zárideje miatt nem annyira látszik. Ezzel szemben a magas fokozatban fényképezett Ledlenser P7R fényénél látszik, hogy a spot változott de a szórt fényből is maradt használható mennyiség. A fotón látható gyűrűsödés a valóságban ennyire nem látványos. Észrevehető, de nem feltűnő. A 100 méteres távolságra lévő fa már magas fokozatban is látható, de boost módban még jobban kivehető az alakja. Az utolsó fotóra a Convoy C8+ fénye került, mint egészen kompakt méretű thrower.

Elkészítettem a képeket 200 méteres távolságon is:

Ez már nagyobb falat, itt jól láthatóak az egyes lámpák közti különbségek. A képeket a szemmel, valamint a belenagyított fotón látható részletek szerinti különbségek alapján raktam sorba. Első két fotón a Ledlenser P7R Core fénye magas, valamint boost módban látható. Megvan neki a 200 méter, de nem túl erőteljes a fénye már ezen a távolságon. A harmadik fotón szereplő Armytek Vikingnek szintén nem a megvilágított távolság a fő vonzereje, a különbség látható szabad szemmel is, de minimális pluszt ad a P7R Core elemlámpához képest. Eztán érdekességnek az 1″ átmérőjű, viszonylag régi Nitecore P12GT elemlámpa fényét vágtam be, ami képes verni az eddig látott elemlámpák fényét, legalábbis a megvilágított távolság tekintetében. A konvex lencsés Sunwayman T25C jól fókuszálható fénye szintén jelentős hatótávval bír, az utolsó képen lévő Convoy C8+ pedig bőven veri a teljes társaságot, igaz ez már thrower elemlámpa.

Konklúzió:

Negatívumok:

Vegyesek az érzéseim a Ledlenser P7R Core elemlámpával kapcsolatosan. Kezdem egyből azzal, hogy mi a problémám. A legnagyobb gond, ami sajnos mindenkit érint, hogy a hatótáv jelentősen elmarad a várt értéktől, és nem csak a méréseim igazolták ezt, hanem a gyakorlatban is látható, hogy már a 200 méter is éppen csak használhatóan van meg neki, holott ezen a távon még jelentős fénye kellene, hogy legyen. Másik problémám, hogy hiányolom a csomagból az övtokot. Szerintem ebben a kategóriában egy tok még bele kell, hogy férjen a költségvetésbe, hiszen nem egy 10-20$-os lámpáról van szó. Az utolsó gondom, hogy hiányolom azt a fránya holdfény módot. Miért nincs? Szerencsére itt a negatívumok végére is értem, mert a továbbiakban már csak kellemes meglepetések értek a használat során.

Pozitívumok:

A legfontosabb, hogy a Ledlenser P7R Core modell az első darabok közül való, ami csupa-csupa újdonságot tartalmaz: Flex Sealing Technology – tömítések az IP68 szabvány teljesítése érdekében. Smart Light Technology – testre szabható a menü. Multi Core Optics – textúrázott hibrid TIR lencse az egyenletesebb megvilágítás érdekében. Emergency Light – vészvilágítási program áramszünet esetére. Ez mind újdonság a gyártótól, ezen kívül került még bele: Magnetic Charge System, vagyis mágneses töltőcsatlakozó. Advanced Focus System – fókuszálható fény. Mondhatjuk, hogy a paletta szinte teljes, minden újdonságot belezsúfoltak ebbe a lámpába. Sikerült az új 21700 akkut is bepasszírozni a testbe, ami a futásidőnek tesz igazán jót, miközben mindössze 7 mm-el hosszabb a lámpa, mint a P6R Core modell, ami 18650 akkut használ.

Meg kell még említenem az új típusú driver esetén azt is, hogy végre már teljesen PWM villogás mentes a lámpák fénye, ezért a szemet még hosszú használat során sem fogja fárasztani. Pozitívum, hogy végre a magasabb színhűségű változatok is elérhetőek, igaz csak a Work és Signature (még nem kapható) sorozatban, de legalább nyújtanak alternatívát. A konstans fény is alapértelmezésként került már bevezetésre, vagyis az akku merülését nem követi a fény halványodása, az a teljes üzemidő alatt szinte állandónak mondható.

Végszó:

Alapvetően a Ledlenser P7R Core modell nagyon rendben van, ha a hatótáv hiányától eltekintünk, a textúrázott lencse hatása tisztán látható és valóban egyenletesebb a szórt fény az eddigi modellekhez képest. A használata kellemes és egyértelmű, az eloxálás kimagaslóan jó minőségűnek tűnik, több fotózás közbeni leejtés után írom ezt úgy, hogy a lámpa felületén csak 1-2 karc látható mindössze. A gomb “kattintás” érzése rendben van, illetve az időzítés is jól sikerült. Nekem a testre szabható menü is tetszik, egész logikusan van felépítve, illetve eltévedni sem igazán lehet benne, hiszen mi magunk lépünk minden egyes menüpontba. Probléma, szoftveres gond a használat során nem jelentkezett, a lámpa minden esetben megbízhatóan működött, ami remélhetőleg a további hét évben is így lesz, minden esetre a kiterjesztett garanciát érdemes az internetes regisztrációval érvényesíteni.

Normál, átlagos felhasználásra tökéletesen alkalmas ez a modell, a hosszú üzemidő biztosan sokaknak elnyeri a tetszését. Atombunkerbe, óvóhelyre, pánikszobába, felkészültek lakásában a falra pedig egy olcsó “B” típusú fali tartóval kiegészítve igen hasznos biztonsági fény válik belőle. Ha a gyártó 200 méter hatótávval hirdetné, adna övtokot is hozzá, valamint lenne holdfény fokozat, akkor én bátran adtam volna az ajánlott plecsnit erre az elemlámpára, így 2 hét használat után. Jelen helyzetben azonban “csak” tetszett plecsnit érdemel, mert az irány nagyon jó, a fejlesztések is előre mutatnak, van bőven potenciál a márka termékeiben.

Megvásárolható 5+2 év (termékregisztrációhoz kötött) garanciával a hazai importőrtől közvetlenül:
Ledlenser P7R Core  – egy kis meglepetés kuponkód: MÉG EGY POWERBANK

Exit mobile version