Site icon Elemlámpa blog

Karácsonyi ajándék ajánló 2021

Karácsonyi ajándék 2021 borító

Karácsonyi ajándék ötletek a 2021-es évre:

Bevezető
7500 Forintig
15000 Forintig
30000 Forintig
Értékhatár nélkül, ha a funkcionalitás a legfontosabb
Záró gondolatok

Bevezető:

Sajnos az idei év igazán mozgalmasra sikerült számomra, persze inkább a magánéletemben, mint a blogon, ez jól látható, hiszen idén alig születtek cikkek. A gazdaság sem szárnyal a Covid-dal ellentétben, ezért egy igazán érdekes évet tudhatunk magunk mögött. Én már örülök neki, hogy végre vége lesz. Az elemlámpák árai is felszöktek minden mással egyetemben. Ennek elemzésébe nem is mennék bele, hiszen teljesen felesleges, mindenki tudja, vagy sejti, mik lehetnek ennek az okai. Nem a kereskedők kapzsisága a fő indok, ebben biztosak lehettek! Ennek ellenére még mindig azt mondom, hogy érdemes elemlámpát ajándékozni! Egy picit feljebb tornásztam az értékhatárokat, és elkészítettem az idei karácsonyi ajándék listát, amiknek szerintem mindenki örülne.

7500 Forintig:

Idén még a tavalyinál is nehezebb a dolgom ha valóban jó lámpát szeretnék ajánlani ebben az ár sávban karácsonyi ajándéknak. Sajnos a Maglite idén sem tud bejutni ebbe a kategóriába, de nincs minden veszve, hiszen van több más alternatíva is. Az egyik első választásom a Nitecore TIKI lenne, mindjárt kettő verzióban is: fehér műanyag házzal és UV + HCRI LED-del az oldalán, vagy fekete házban piros és kék kiegészítő LED-ekkel. Az Olight kínálatából az i3T lehet érdekes, ami egy végtelenül egyszerű lámpácska, mégis kompromisszumoktól mentes az anyaghasználata. A Ledlenserek közül a P3 Core egy új típus ami szintén AAA méretű elemmel, vagy akkuval üzemeltethető, valamint érdekes az új K4R kulcstartó lámpa, ami elérhető szürke, és csajos arany színben is. Az Armytek Zippy kulcstartó lámpára is érdemes egy pillantást vetni, ha olcsón valami márkás ajándékot szeretnénk adni.

15000 Forintig:

Az összeget dupláztuk, de még így is csak az alsóbb polcokról tudunk válogatni. Ettől nem kell megijedni, itt is vannak nagyon ígéretes darabok, és egészen érdekes elemlámpákat is beszerezhetünk. Nézzük is az egyik kedvencem, itt van az Olight Obulb MC. Nem egy klasszikus elemlámpa, de a sok funkciójával és kellemes meleg fényével hamar a család kedvencévé fog válni.

A Maglite kínálatából idén a szerény fényárammal, de megbízható és bizonyított szerkezettel rendelkező Mini AAA-t szeretném ajánlani. Ha még hosszabb üzemidő a célotok és kevésbé fontos a filigrán méret akkor a Mini AA lehet márkán belüli alternatívája. Az Olight is kínál AA elemmel üzemelő modellt, amit már el tudunk hozni a mintaboltból ha rendelkezünk a bekezdésben szereplő összeggel, ez szintén egy kellemesen sikerült elemlámpa, az i5T EOS. Egy igazi “villantós” kis lámpát is beszerezhetünk ebből az összegből, a Trustfire MC1-et, ami komplett szettként mindent tartalmaz, hogy belépjünk a lítium akkus elemlámpák világába, ráadásul akár 1000 lumen fényáramot is ígér a gyártó.

A Ledlenser ajánlatai közül a K6R kulcstartó lámpákat ajánlom a figyelmetekbe, melyek közt a “Safety” változatok beépített “riasztóval” is rendelkeznek, ami egy kis pöcök kirántása esetén hangeffekttel hívja fel magára a figyelmet. Igazán különleges és sok lehetőséget rejtő eszköz ez a kulcstartó lámpa. Sokan elégedetten használják a Fenix E12 v2.0 lámpát, én mégis a nagy tesót ajánlom, az E20 v2.0 modellt, mert ez egy igazán jól sikerült darab, a saját gyűjteményemnek is része és valóban ékes darabja.

Kaphatunk igazi és használható fejlámpát is ennyi pénzért a Nitecore NU25 személyében, de igazi különlegességet is szerezhetünk a kulcstartónkra az LCD kijelzős Nitecore TINI 2 modell megvásárlásával. Utolsónak az Armytek C1 Magnet USB lámpáját hagytam, ami kuponnal éppen csak a képzeletbeli összeghatár felé lóg, mégis meg kell említenem, mert ez az apróság szinte mindent megad a vevőnek, amit a jóval drágább Armytek modellek.

30000 Forintig:

Újabb duplázással már javulnak a lehetőségeink ha prémium terméket szeretnénk adni karácsonyi ajándékba. Itt már igazán jó elemlámpák szerepelnek a listában, szinte kompromisszumoktól mentesen. Elsőnek a Trustfire MC3 modellt szeretném ajánlani. Ugyan ez még nem prémium termék, mégis egy egészen kellemes darab, írtam is róla már a facebook csoportomban, érdemes csatlakozni, mert ott meg tudom osztani egy-egy lámpáról a tapasztalataim kevésbé professzionális, mégis már használható formában, illetve sok elemlámpa rajongó megosztja a saját véleményét, ezzel segítve a többieket.

Az Armytek elemlámpái közül az “örök klasszikus” Wizard Pro még ma is igen magas színvonalat képvisel szerintem, ezért jó választás lehet ha valaki multifunkciós lámpára vágyik. A Ledlenser ML4-est emelném ki a Solingeni vállalat termékei közül, ami igen kedvelt lámpás a távol keleten is, nem véletlenül. Akik a maximális üzemidőt keresik azoknak érdemes egy pillantást vetniük a Maglite ML300L 3D elemlámpára, ha pedig mai napig egyedi csuklómozdulatos vezérlést szeretnétek akkor az XL200 modellel szemezzetek. A Fenix PD32 v2.0 azok számára lesz jó választás, akik zsebben hordható, de mégis távolra világító eszközt keresnek, viszont már rendelkeznek pár elemlámpával és akkuval, mert ez utóbbi sajnos nincs benne a vételárban.

A Nitecore HC65 fejlámpával még ma sem nagyon nyúlhatunk mellé, és ha igazán meglepett arcokat szeretnénk látni, akkor mindenképp vegyük számításba a T4K kulcstartó lámpát a maga 4000 lumenes maximális fényáramával biztosan döbbent arcokat foguk megvilágítani. A sor végén, de nem utolsó sorban meg kell említenem az Olight Olantern lámpását is, mint vészvilágítás, kempinglámpa, vagy a láng modullal romantikus esti fényt is varázsolgatunk a segítségével. Kapható itthon is az S2R Baton II fehér változata, ami egy exkluzív külsőbe bújtatott funkcionális elemlámpa.

Értékhatár nélkül:

Ha a pénztárca tartalma határtalan akkor sem kerülünk egyszerű helyzetbe, mert rengeteg termék van már a piacon. Ezek nem feltétlenül hasznosak, vagy épp megfelelőek karácsonyi ajándéknak. Okosan válogatva persze jó darabokat foghatunk ki, amik a mindennapokban is tökéletesen megfelelnek. Ilyen például az Olight Warrior 3, vagy a Seeker 3 Pro, de az egyik kedvencem, a Nitecore MH12S sem fogja kimeríteni a platina kártyánk hitelkeretét, mégis kivételesen jó elemlámpa. A Maglite kínálatában az újratölthető ML150LRx modell lehet érdekes, míg a Ledlenser kínálatából az MT14 modellt ajánlanám általános célokra.

Fejlámpák közül a Nitecore HC65 v2.0 egy igazán jól sikerült darab, ezt bizton állíthatom, míg a Ledlenser MH11 pedig a telefonos applikációjával igazi unikum a fejlámpák piacán. Az Armytek Wizard C2 Pro a 4000 lumenes fényáramával kápráztatja el a használót, de a Nitecore HC35 (2700 lumen) és az Olight Perun 2 (2500 lumen) modellekkel sem fogunk szégyenkezni ha épp a fényáram kerül szóba és villantanunk kell.

Thrower, vagyis távolra világító lámpák közül az Acebeam K75 mindenre is elég kell legyen 2,5 km-es hatótávjával, de sokkal nem leszünk rosszabb helyzetben az Olight Javelot Turbo 1300 méteres hatótávjával sem. Az 1km-es lámpák közül kettő modellt szeretnék kiemelni, mivel nekem beváltak, az egyik az Olight Javelot Pro, a másik pedig az igazán kompakt méretű Nitecore P30i.

Az egyik kedvenc lámpásom is itt kell megemlítenem, ugyanis csak ebben a kategóriában fér el a Ledlenser ML6, amit különféle kivitelekben, akár bluetooth vezérléssel is meg tudunk vásárolni.

Záró gondolatok:

Az elemlámpák szerepét sokan kétségbe vonják. Persze csak addig, míg egy igazán jó elemlámpa nem kerül a tulajdonunkba és be nem épül a mindennapjaikba a használata. Ekkor már szinte mindenki belátja, hogy jó döntés volt egy minőségi darab beszerzése. Hasznos kiegészítője a hétköznapoknak, de ha épp a hobbynk, vagy a munkánk miatt kell világítanunk, akkor is meghálálják a felárat a minőségi darabok. A garanciális kérdésekbe nem szeretnék belefolyni, de azt mindenképp meg kell említenem, hogy az általam ajánlott webshopok/boltok mind kipróbált, bevált és sokatok visszajelzése alapján is kivételesen magas színvonalat képviselnek az ügyfélkezelés terén.

A blog kuponjait ne felejtsétek el használni a vásárlás során, így egy pici marad is, ebből vegyetek egy virágot a párotoknak, vagy vigyétek el a családot moziba, ha nagyobb összegben vásároltatok, és megengedi a kedvezménnyel spórolt összeg. Ha egyéb EDC terméket néznétek karácsonyra, akkor javaslom látogassatok el idén is Vaszilij EDC blogjára, ahol szintén találtok karácsonyi ajándék ötleteket!

Kellemes ünnepeket kívánok minden olvasómnak!

Exit mobile version