Site icon Elemlámpa blog

Évzárás

2018

Ez az év is véget ér lassan, de biztosan. A blog 2017 januári indulása óta már több, mint 100 cikk született néha jobb, néha rosszabb elemlámpákról. Általában igyekeztem őket úgy összeválogatni, hogy nagyot ne hibázzak, hiszen fölösleges darabokért én sem szívesen adok pénzt. A cikkek felépítése szerintem mára már eléggé letisztult, ezen már tényleg csak nagyon apró változtatásokat fogok eszközölni. Vannak azonban dolgok, amik felett nem lehet ennyi idő, és (szerencsére) ennyi olvasó mellett elsiklani.

Ilyen az elemlámpák minősége, megbízhatósága, illetve egyes gyártók vásárlókhoz való hozzáállása is. Erről hamarosan egy hosszabb, részletesebb cikket fogok írni, amivel lehet, hogy pár boltnál ki fogom verni a biztosítékot. Számomra még mindig az a legfontosabb, hogy az elemlámpás társadalom gyarapodjon, és az olvasóim is a lehető legjobbat kapják minőségben a pénzükért cserébe. Rengetegen kerestek meg privát csatornákon keresztül, ezért rengeteg visszajelzést is kapok Tőletek. Lehetőségeim szerint minden üzenetre válaszolok mielőbb, de 1-2 napon belül mindenképp. Ez úton is szeretném mindenkinek a levelét megköszönni, akár kérdéssel, tapasztalatokkal, akár panasszal keresett meg.
“Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget.” Ezen a réges-régi mottón a jövőben sem fogok változtatni!

Az idei évben

elég sok elemlámpa átfutott a kezeim közt, azonban pár darabot ki szeretnék emelni közülük. Ezeket szeretném az év végén újból figyelmetekbe ajánlani. Bevezettem a “Tetszett” és az “Ajánlott” pecséteket is azoknál a lámpáknál, amik tényleg valami maradandó nyomot hagytak bennem. Vannak olyan modellek, amik a plecsnit nem kapták meg, de év közben mégis észre vettem, hogy sokat használom őket. Az egyik legtöbbet használt fejlámpám például a Nitecore NU25. A kompakt mérete és elenyésző tömege miatt szinte észrevétlen tud lenni még hosszabb távon használva is. A tipikus ház körüli használat során a fénye elegendőnek bizonyult minden feladatnál. Ha sok és szórt fény kellett akkor a CRI LED jött jól. Ha szerelgetésnél valahová be kellett világítani akkor a fő LED bizonyította funkcionalitását. Mindenképp tudom ajánlani ezt a csöppséget, ha nem túrázás vagy bringázás során szeretnénk használni.

A két eddig tesztelt Maglite, az ML300LX valamint a Solitaire is meglepetés volt számomra. Tudatosították bennem, hogy az alkáli elemeket nem kell temetni. Ezeknek is van létjogosultsága még a mai fejlett lítium akkumulátorok mellett is. A jövőben külön figyelmet fogok ezeknek szentelni, mert a visszajelzéseitek alapján van kereslet az elemmel működő lámpák iránt is. Aztán itt vannak a BangGood saját márkás termékei, az Asrolux elemlámpák, amik számomra újdonságok voltak. Bizony megdöbbentett, hogy mennyire jól használhatóak korrekt árazásuk ellenére. Kiemelném az Astrolux C8-ast, ami valami brutális mit nyújt a klasszikus C8 méretbe csomagolva. Szerintem a mai napig az egyik legjobb mini thrower, az Astrolux S1 pedig a népszerű S2+ méretben villant nagyot a FET+1 driver segítségével.

Eléggé rákaptam az idei évben a Nitecore termékekre, ennek oka sem véletlen, szerintem nagyon jó az ár/teljesítmény/minőség arányuk. Kiváló példa erre a Nitecore HC65 fejlámpa. Már-már professzionális felhasználásra is alkalmas és tényleg minden funkcióval rendelkezik amire egy fejlámpában szükségünk lehet. Mai napig a legjobbnak tartom a piacon, szóval ha valaki az “ultimate” fejlámpát keresi az vegye meg ezt. Persze akad kihívója, például az Acebeam H30 személyében. Sajnos nem volt hozzá szerencsém, de ez a gyártó már tényleg a legmagasabb kategória a széria modellek terén.

A Maglite mellett még egy gyártó van a piacon aki be meri vállalni a 10 éves garanciát, mégpedig az Armytek. A lámpái már szinte az apokalipszisre készülnek, ugyanis minden szabványt többszörösen is túlteljesítenek. Ezeknek a tulajdonosai valószínűleg már tudják, hogy mit vettek és miért adtak ki ennyi pénzt. Ugyanakkor az alsóbb árkategóriában is találhatunk kiváló modelleket, például a GearBest saját márkás Zanflare F1 modelljét. A gyártó éppen kifuttatja ezt a típust, ezért kuponnal kivételesen jó vételt csinálhatunk vele. Lehetőséget kaptunk arra, hogy az utód fejlesztési irányába beleszóljunk, adjunk hozzá ötleteket. Aki szeretne csatlakozni az ötleteléshez, vagy bármilyen véleményt nyilvánítani a Zanflare modellről az “Elemlámpa fórum” Facebook csoporthoz csatlakozva teheti ezt meg.

2019

A jövő, és ami utána jön, az kiszámíthatatlan. A tartalom ahogy láthatjátok 1-2 prémium márkának a tesztjével bővült, de sok olyan gyártó van, akikről még nem írtam. Ezen mindenképp változtatni fogok, hogy még szélesebb legyen az a kör, amit Ti is megismertek általam. Mivel egyre több érdeklődő van köztetek a megbízhatóbb és magasabb kategóriába tartozó elemlámpák iránt, ezért újabb és újabb prémium termékeket is fogok Nektek hozni 2019-ben. Több speciális felhasználású modellt is tervezek beszerezni. Mivel ez még mindig csak egy hobby számomra, ezért elképzelhető, hogy egy-egy hónapban kevesebb cikket írok, de igyekszem a tartalmat rendszeresen frissíteni ahogy időm és pénztárcám engedi.

Az idei évre elköszönök Tőletek, minden kedves olvasómnak sikerekben és elemlámpákban gazdag, boldog új évet kívánok!

Exit mobile version