Site icon Elemlámpa blog

Brinyte PT18 Pro Oathkeeper bemutató

Brinyte PT18 Pro Oathkeeper borító

Brinyte PT18 Pro Oathkeeper elemlámpa teszt tartalom:

Bevezető
Gyártói specifikáció
Doboz tartalma
Felépítés
Mérete
Üzembe helyezés, kezelés
Beépített töltés
Tartozék akkumulátor
Mérések
Fénye
Konklúzió

Bevezető:

Találkozhattatok a blog hasábjain a kínai feltörekvő gyártó, a Brinyte 12 elemlámpájával az elmúlt időkben. Furcsa módon Ők kértek fel a lámpáik tesztelésére, ami annyira nem megszokott dolog, persze számukra ez is egy marketing fogás. Én ebbe csak azzal a feltétellel mentem bele, hogy bizony ha valami rossz és nem tetszik azt is megírom a cikkben. A gyártó belement, nem ellenkezett, ami számomra már pozitívum, szóval nekiláttam ennek a cikknek is. A Brinyte PT18 Pro Oathkeeper egy nagyon erős kategóriát vett célba, hiszen az olcsó elemlámpák közül a Convoy C8+ ami hasonló méretű, míg kicsit magasabb áron prémium kategóriában ott van az Olight Warrior X, ami már nagyon magasra teszik a lécet. Én ez utóbbi modellhez fogom hasonlítani a tesztemben szereplő elemlámpát, hiszen mindketten “taktikai” lámpának vannak definiálva. Persze ez is leginkább marketing fogás a gyártók részéról, de ezt majd egyszer egy külön cikkben talán boncolgatjuk. Addig viszont maradjunk a Brinyte PT18 Pro Oathkeepernél. Lássunk is hozzá!

Gyártói specifikáció:

Gyártó: Brinyte
Modell: PT18 Pro Oathkeeper
Emitter típusa: Cree XHP35 HD
Maximális fényáram: 2000+ lm
Maximális fényerő: 32000+ cd
Lámpatest anyaga: alumínium
Lencse: kétoldali tükröződésmentes bevonattal ellátott ásványi üveg
Reflektor típusa: sima (SMO)
Kapcsoló típusa: forward clicky + elektronikus + elektronikus
Áramforrás: 1db 18650 akkumulátor (tartozék) vagy 2 db CR123A lítium elem
Módok: 6: alacsony (10+ lm), közepes (60+ lm), magas (450+ lm), turbó (2000+ lm), stroboszkóp, SOS
Beépített töltés: Van – mágneses csatlakozón keresztül
Bevonat minősége: HAIII
Vízállóság: IP68
Ejtésállóság: 1m
Tömeg: 170 g akkumulátor nélkül

Doboz tartalma:

A gyártó szokásához híven nem a kereskedelmi “szép” csomagolásban küldte a lámpát a tesztre, hanem egy egyszerű, jelölések nélküli kartondobozban. A doboz belsejében az elemlámpán kívül még jelentős mennyiségű kiegészítőt is elhelyeztek. A lámpa testében utazik a tartozék 3100 mAh kapacitású 18650 akkumulátor. Felszerelve megtalálható rajta a “taktikai gyűrű” valamint egy fémből készült “combat ring” amit a gyártó BR Tactical Ring néven forgalmaz, és a rozsdamentes acélból készült klipsz is. Három darab pót gumi tömítő gyűrűt is rejtettek egy zacskóba, a másikba pedig egy mágnessel csatlakozó töltőkábelt. A tartozék övtok rögzítő bújtatója ötletesen van kitalálva, ráadásul a lámpa elfordítható rajta, így akár előre a lábunk elé világíthatunk az alul lyukas tokból úgy, hogy a két kezünk szabad marad. A legjobbat a végére hagytam, ugyanis a csomag tartalmaz egy baromira ötletes és jól használható csuklópántot is paracordból (utánzat) fonva. Ezt jó lenne ha a többi gyártó adaptálná a saját arculatához és ezentúl ilyet is osztogatnának a dobozokban.

Felépítés:

A fej, a test és a zárókupak hármasából áll össze egy egésszé a Brinyte PT18 Pro Oathkeeper. A kérdés már csak az, hogy hol lett a fej és a test összeragasztva, mert ezt a gyártó megtette.

Fej és test:

A fej a bezel gyűrűvel kezdődik, ami letekerhető könnyedén. A fekete bezel gyűrű nélkül is használható az elemlámpa, ugyanis nem az szorítja a helyére a lencsét. Erre egy belső gyűrű hivatott, amit kitekerve a kétoldali tükröződésmentes bevonattal ellátott lencsét és a gumi tömítő gyűrűt láthatjuk. A sima felületű (SMO) mély reflektor aljában központosító gyűrűvel lett tökéletesen centerbe helyezve a Cree XHP35 HD LED.  A fej külső oldala igen látványos mintázattal lett ellátva. A bezellel egy szintben lévő felső gyűrű sima felületű, rajta a sorozatszám látható. Egy barázdával elválasztva picit kisebb átmérőjű gyűrűt láthatunk, aminek hosszanti bordázott mintát adtak. 45 fokban letörték a mintázat végén az anyagot, aminek az átmérője is csökkent, és egy dupla barázda után téglalapokkal díszített felületet készítettek. Ennek a végén ismét barázda választja el az anyagot, amit ismét egy 45 fokos szögben leforgácsolt darab követ. Én úgy látom, hogy itt lett a fej első darabja összeragasztva a “nyak” résszel.

A nyak része egy henger, aminek a két egymással szemben lévő oldalán egy-egy szigetet alakítottak ki. Az egyik oldalon a mágneses töltő csatlakozó pontja lett kialakítva, míg vele szemben az elektronikus kapcsoló műanyag nyomógombja látható egy rozsdamentes acél gyűrűvel díszítve. Ezt a két kis “szigetet” egy-egy széles bemarás köti össze. Az egyik ilyen bemarásban a gyártó logója és a márkajelzés olvasható, míg a túloldalán a típusjelzés lett feltüntetve. Ez a hengeres rész ismét egy 45 fokos letöréssel lett összeszűkítve de ezúttal nem állandó az átmérője, hanem egy csonka kúppal ér véget ez a “nyak” rész. Itt található a második ragasztás, a test és a “nyak” rész is össze lett ragasztva gyárilag.

Test rész:

A test egy meglehetősen egyszerű alkatrész, felülete sima, de igen ötletesen belemarták a gyártó logóját az egymással szemben lévő oldalakra, ami a csúszásmentességét javítja. A vége felé haladva egy hornyot alakítottak ki a levehető rozsdamentes acél klipsznek, mely után egy kisebb átmérőjű csőrész következik. Ennek érdekessége, hogy ide már egy bemarást ejtettek amibe egy gumi tömítő gyűrűt helyeztek. Ez a gyűrű tartja a helyén elég stabilan a “taktikai gyűrűt”, amit erről lecsúsztathatunk. E nélkül a lámpa egyébként könnyen elgurul, ráadásul a gumigyűrű is könnyen megsérülhet, célszerű rajta hagyni. Eztán újabb horony következik, amiben ismét gumi tömítő gyűrűt találunk. Ez már a zárókupakot tömíti.

Innen már csak egy bevonatok nélküli, trapéz profilú menetet találunk, ami elég jó minőségűre sikerült. A testen belül egy kisebb átmérőjű, de picikét hosszabb csövet is találunk, ez a dupla kapcsoló miatt lett így kialakítva, a csövek közti kontaktot csak az eloxálás akadályozza meg. Az ilyen jellegű kialakítást én nem annyira szeretem, nem egyszer találkoztam már kontakthibás darabbal, reméljük ez tatósabban sikerült. A testbe belenézve a “nyak” rész aljában látható a driver PCB lapja, rajta aranyozott szimpla rugóval, valamint oldalán aranyozott érintkező felületekkel.

Taktikai gyűrű és klipsz felszerelve

Zárókupak:

A zárókupakban dupla kapcsoló került kialakításra, melyből az egyik egy mechanikus forward clicky kapcsoló, míg a másik egy elektronikus kapcsoló. A zárókupak vége nem a szokványos hengeres “cső” kialakítású, ezért egészen egyedi a kinézete. A hatalmas fekete gumi boírtással ellátott nyomógomb nem a zárókupak közepén, hanem eltolva található meg rajta, felette egy kiemelkedő peremben hatalmas ovális lyukat alakítottak ki a csuklópántnak. Ezek mellett a zárókupak vége le lett törve, ide helyezték el egy kis fekete fémlappal a helyére szorítva az elektronikus kapcsoló fekete gumi nyomógombját. Külső oldalán ezen felület körül sima felületű a zárókupak, de itt egy magasabb körbefutó peremet alakítottak ki, aminek tövében egy barázdába ismét gumi tömítő gyűrűt találunk.

A zárókupak innen kezdve kapott három sorban téglalap mintázatot, amit egymástól 180 fokra egy-egy hosszanti bemarás tör meg. Ezek a bemarások tartják pozícióban a “combat ring” taktikai gyűrűt, mely lehetővé teszi, hogy a lámpát az ujjunkkal tartsuk meg anélkül, hogy ráfognánk a testre. Ezt szerencsére le lehet róla csúsztatni, így is teljes értékűen használható a lámpa. A textúrázott részt egy barázda zárja, ami után ismét sima felületű gyűrűvel ér véget a zárókupak a test felé. Belső felében látható a dupla csőhöz csatlakozó, egymástól elszeparált réz gyűrűk, közepén pedig vastag műanyag szigeteléssel elválasztva dupla aranyozott rugó.

Minden kiegészítő felszerelve: klipsz, taktikai gyűrű és combat ring

Mérete:

Koránt sem zsebbarát méret a Brinyte PT18 Pro Oathkeeper elemlámpa, ami hossza miatt már inkább övtokban vagy táskában hordható kényelmesen.

A méret összehasonlításhoz a sort a tartozék 18650 akkuval kezdtem. Minden elemlámpa a sorban ezt a méretű akkumulátort használja. Az első a sokak által ismert Convoy S2+, amit a szintén ismertebb Convoy C8+ követ. Az Olight taktikai lámpája, ami személyes kedvencem is, a Warrior X már a középmezőnyben van méretét tekintve. Ezt már annyira nem kényelmes zsebben hordani. Nála hosszabb az Armytek Viking Pro, de a sorban a leghosszabb a tesztalany Brinyte PT18 Pro Oathkeeper.

Üzembe helyezés, kezelés:

Elsődleges kapcsoló:

A Brinyte PT18 Pro Oathkeeper elemlámpa teljesen üzemkész állapotban kerül a tulajdonosokhoz. Az akkumulátort célszerű teljesen feltölteni az első használat előtt. A lámpa vezérlése két részre bontható. A zárókupakkal ismerkedjünk meg először.
Itt kettő kapcsoló található, amik közül a nagy méretű mechanikus kapcsoló félig lenyomva a turbó fokozatban indítja a lámpát. Teljesen lenyomva “kattanásig” fixen turbó fokozatban kapcsolja be a lámpánkat. A mellette lévő döntött elektronikus kapcsolót kikapcsolt elemlámpa esetén lenyomva a változó frekvenciájú stroboszkóp fokozatot aktiválja. Felengedve a lámpa kikapcsol. A zárókupakon bekapcsolt lámpa esetén lenyomva az alacsony, közepes, magas és turbó fokozatok ciklikusan követik egymást minden gombnyomás után. A gombot hosszan lenyomva (2 másodpercre) a stroboszkópot aktiválja, ami ismételt kattintásra a már ismertetett ciklikus fényerő választáshoz juttatja a használót vissza az utoljára használt fokozathoz.

Másodlagos kapcsoló:

Kicsit bonyolítja a helyzetet a test oldalán lévő kapcsoló. Ennek funkcióit két részre lehet bontani. Ha ki van kapcsolva a zárókupakon lévő kapcsoló akkor röviden kattintva rajta az utoljára használt fokozatba lép, majd újabb kattintással az alacsony, közepes, magas és turbó fokozatok közt vált ciklikusan. Ha hosszan, kb. 1 másodpercre lenyomjuk akkor kikapcsol a lámpánk. Ha a lámpa teljesen kikapcsolt állapotában hosszan lenyomjuk és nyomva tartjuk a gombot akkor alacsony módban kapcsol be. Eztán kattintva ismét az alacsony, közepes, magas és turbó mód körforgásához érkezünk. A gombon ha világít a lámpa duplán kattintva a stroboszkópot indítja el. Stroboszkóp módban egyet kattintva a gombon az előtte használt fokozathoz tér vissza. Duplán kattintva a stroboszkópról az SOS morze villogásra vált. Ebből a fokozatból egy rövid kattintással tudunk visszatérni a világítási fokozatokhoz, az utoljára használt világítási módba.

Ha a zárókupakon lévő forward clicky kapcsolóval bekapcsoltuk a lámpánkat akkor az oldalsó gombon minimális változás történik csak. A gombot hosszan lenyomva villant egyet a lámpa, majd világít tovább a használt fokozatban. A gombon egyet kattintva a világítási fokozatok közt tudunk váltani. Dupla kattintásra a már fentebb ismeretett módon a stroboszkóp villogásra lépünk, ahonnan vagy az SOS villogáshoz mehetünk tovább ismételt dupla kattintással, vagy egy rövid kattintással ismét a világítási módokhoz térhetünk vissza.

Speciális funkciók:

Bekapcsolás után az oldalsó nyomógomb alatt 5 másodperc hosszan kijelzi a lámpa töltöttségét fényjelzéssel a Brinyte PT18 Pro Oathkeeper elemlámpa. Zöld fényjelzés esetén 70% feletti a töltöttség, narancs fényjelzés esetén 30% és 70% közötti a töltöttsége az akkunak. Ha pirosan világít akkor már 30% alatt van az akku töltöttsége, míg piros villogással már a 10% alatti töltöttséget és a hamarosan lemerülő akkumulátort jelzi a tulajdonosnak.
Kikapcsolt lámpa esetén az oldalsó nyomógomb alatti LED halvány zöld fénnyel világít, ha a lámpában van akkumulátor, ezzel a lámpa pozícióját folyamatosan jelzi.

Az oldalsó gomb lezárása:

Az oldalsó kapcsolón 3x röviden kattintva egymás után a lámpát lezárhatjuk, ezt a lámpa kettő felvillanással nyugtázza. Ekkor az oldasó kapcsolót megnyomva csak a nyomógomb alatti LED villog, de nem kapcsol be a fénye. A zárókupakon lévő kapcsolókkal ebben az esetben is használható a Brinyte PT18 Pro Oathkeeper. Ha ezekkel kevesebb, mint 5 másodpercig használjuk a lámpát akkor az oldalkapcsoló lezárva marad. Ha több, mint 5 másodpercig bekapcsoljuk a zárókupakon lévő kapcsolókkal akkor az oldalsó kapcsoló zárását feloldja. A zárást ismételt három kattintással is feloldhatjuk, amit a lámpa kettő felvillanással nyugtáz.

Beépített töltés:

A beépített töltő egy mágneses csatlakozón keresztül juttatja a töltőáramot a testbe. A töltőelektronika a driver részeként a lámpában kapott helyet. Ha a töltőkábel USB csatlakozóját egy megfelelő tápegységhez csatlakoztattuk kezdhetjük is az akkumulátort tölteni. A kábel végén lévő mágneses fej kábeltörés gátló része kék fénnyel világít. Ha rácsatlakoztatjuk a lámpára akkor semmi nem történik, ugyan úgy világít kék fénnyel a mágneses töltőfej vége. A lámpa oldalsó kapcsolója alatti jelzőfény folyamatos piros fénnyel világít a töltési folyamat során. A töltőáram 5,17 V feszültség mellett 1,64 A értéket mutatott, ami meglehetősen magas értéknek számít. Ha végzett a nyomógomb alatti fényjelzés átvált folyamatos zöld fényre. Az akkumulátorban kis pihenő után 4,18 V feszültséget mértem, ami tökéletes érték.

Tartozék akkumulátor:

A csomag része egy 3100 mAh kapacitású IMR akkumulátor, amit saját márkanévre fóliáztak. A fólia szerint az akkumulátor rendelkezik túltöltés és túlmerítés elleni védelmi áramkörrel. Sajnos rövidzárlat elleni védelemről nem tesznek említést, ami azért sosem árt, ha már egy plusz elektronikával rontunk az akku belső ellenállásán. Apropó, belső ellenállás. Ezen az akkun 28 mΩ belső ellenállási értéket mértem, ami kiemelkedően alacsony értéknek számít a védelmi elektronika mellett. Az akku kapacitását is megmértem, ami az első teljes ciklus alatt 3001 mAh értéket mutatott, ami minimálisan elmarad az ígért értéktől, de valamicskét még nőni fog az első pár ciklus után ez is, szóval nem írhatom, hogy a gyártó kamuzik, mert simán belefér ez még a gyártási szórásba. Egy elég jó minőségű akkut kapunk a lámpához, ez kb. röviden a lényeg.

Mérések:

Méretei:
– hossza: 165 mm
– legnagyobb átmérője: 41 mm

Tömege:
– áramforrás nélkül: 181,4 g
– tartozék akkumulátorral: 230 g

Mért maximális fényerő tartozék akkumulátorral, aktiválást követően 30 másodperccel turbó módban 42825 cd (+34%!!!), ami az FL1 szabvány szerint számolva 414 méter hatótávot jelent.
Mért maximális fényerő tartozék akkumulátorral, aktiválást követően 90 másodperccel turbó módban, az első visszalépés után 31025 cd, ami az FL1 szabvány szerint számolva 352 méter hatótávot jelent.
Mért maximális fényerő tartozék akkumulátorral, aktiválást követően 11 perccel turbó módban, a második visszalépés után 14275 cd, ami az FL1 szabvány szerint számolva 238 méter hatótávot jelent.
Mért maximális fényerő tartozék akkumulátorral, bekapcsolás után 30 másodperccel, magas módban 9600 cd, ami az FL1 szabvány szerint számolva 195 méter hatótávot jelent.

Hőtermelése:

A 15 perc üzemidő alatt az alábbi grafikont rajzolta a Brinyte PT18 Pro Oathkeeper elemlámpa:

Meglehetősen óvatosan bánik a teljesítménnyel ez a modell. A test még épp csak felmelegedett, de máris visszalép, ezért igazán át sem forrósodik a használat során, csak kellemesen felmelegszik. Láthatóan a csúcs-hőmérséklete a fej legmelegebb pontján még a 48°C hőfokot sem érte el. Ebből az következik, hogy megölni nem engedi magát, ellenben bőséges potenciál lett volna még ebben a lámpában. Nézzétek meg az Olight Warrior X grafikonját, az jóval magasabb hőmérsékleten tartja a lámpát a használat alatt. Szerintem kicsit hosszabb turbó fokozatot is elbírt volna ez a host mindenféle károsodás nélkül.

Futásidő:

Egészen érdekes grafikont rajzolt turbó módban a Brinyte PT18 Pro Oarhkeeper elemlámpa, ezért két grafikont készítettem a turbó fokozatban a futásidőről.

Az első grafikonon a teljes futásidő látható akku merülésig. Az első hajszál pontosan egy percben picikét csökken a fényáram, majd egy hirtelen visszalépést láthatunk 76% (~1520 lm) értékre, amikor sajnos még nem stabilizálódik a lámpa fénye, innen a 4. percet pár másodperccel túllépve ismét esik a fényáram, ráadásul elég gyorsan, nem fokozatosan. 4,5 perc futásidő előtt visszaesik a fényáram 33%-ra (~660 lm), majd itt stabilizálódik is. Ezt nagyságrendileg a 72. percig tartja, majd a 78. percben újabb visszalépés látható  30% értékre. Innen ismét halványul a fénye, a 89. percre a kezdeti fényáram 28%-a áll rendelkezésre, majd 20%-ra (~400 lm) lép vissza, amit mindössze 1 percig tart, innen 2,5% (~50 lm) értékre lép vissza. A 111. percben lép le holdfény módra és az 502. percben teljesen kikapcsol a Brinyte PT18 Pro Oathkeeper elemlámpa. A gyártói adatot koppra hozza, de azért eléggé ki van centizve.

A második grafikon a magas fokozatban készült. Ez már tetszetősebben indul. Az első 133 percben teljesen stabilan tatja a fényét (~450 lm), majd a 155. percre 90% értékre halványul a kezdeti fényáram. Ekkor egy hirtelen visszalépést láthatunk 13%-os értékre (~58 lm) amit a 178. percig tart enyhe hullámzással. Ekkor ismét visszalép immár 1,5% értékre (~7 lm) amiben még világít a 293. percig. Itt visszalép holdfényre és 410. percben kapcsol ki a lámpa teljesen.

Fénye:

Nézzük a képeket, amik többet mondanak 100 szónál is. Először is azt fotóztam, hogy mit láthatunk 100 méteres távon:

A szokásos terepen készítettem el az első sorozatot, amit a tesztalany Brinyte PT18 Pro Oathkeeper elemlámpa magas fokozatában látható fényének fotójával kezdtem. A következő elemlámpa a Convoy S2+ 6×7135 kiépítésben, valamivel több és egyenletesebb a szórt fénye, de a hotspot hiánya miatt ezzel nem látni olyan távolra. A Nitecore P12GT az egyik kedvenc outdoor lámpám a kompakt 1″ méretűek közül, ennek egész egyenletes a fénye és a 100 méter sem okoz neki problémát. A Convoy C8+ mint kompakt thrower egyértelműen elvilágít a célpontig, cserébe jól látható a hotspot és a spill közti különbség. Nem így az Armytek Viking Pro elemlámpánál, ami távolra is világít, de szépen szórja is a fényt. A Brinyte PT18 Pro Oathkeeper követi őt, láthatóan még szélesebb a szórt fénye és a távoli célpontot is erősebben megvilágítja. Az utolsó képen az Olight Warrior X fénye látahtó, ahogy szinte felégeti a 100 méterre lévő fát.

Elvittem a 200 méteres távra is összevetni a lámpákat, az igazi különbségek itt jönnek elő úgy is. A sorrendet a barlangban látható megvilágítás alapján állítottam fel, az első a leggyengébb, az utolsó a legerősebb megvilágítást adta a célponton, melyet a teljes méretű képek felnagyított változatának elemzésével állítottam fel. Szóval a sorrend: az Armytek Viking Pro elemlámpát még az 1″ átmérőjű Nitecore P12GT megelőzte, aminél a picit nagyobb méretű Olight M2R Pro kicsit több részletet mutatott a barlangból. Ugyan a tesztben most csak a távolság számít, de érdemes megfigyelni a szórt fényt is a fák lombkoronáján. A sorban a következő a teszt főszereplője, a Brinyte PT18 Pro Oathkeeper, amit a Convoy C8+ képes megelőzni, persze jóval kevesebb szórt fény mellett. Az abszolút győztes, ami szemmel is látható volt a teszt alatt az Olight Warrior X.

Konklúzió:

Nagyon izgatottan vártam a Brinyte PT18 Pro Oathkeeper tesztet, mert a műszaki adatok alapján nagyon jó paraméterekkel rendelkező elemlámpát dobtak a piacra. Megkaptam, kicsomagoltam és elégedetten néztem, hogy komplett a csomag, a kidolgozás minősége is nagyon jól sikerült. Aztán jobban szemügyre véve azért feltűnt, hogy vannak apró hiányosságok, amiken még lett volna mit finomítani. Az egyik ilyen a combat ring, ami nyilván univerzáis méretű kell legyen (nekem túl nagy az átmérője), de pl. nincs biztonsági nyitása, ha elkapja  az “ellenfél” a lámpát és teker rajta egyet akkor valószínűleg eltöri az ujjunkat. Ennél is nagyobb hiba, hogy csak a külsőséggel foglalkoztak, mert nagyon a taktikai vonalat vették figyelembe, de mindent akartak egyszerre. Sajnos a gyakorlatban használva a combat ring mindkét irányban felszerelve csak korlátozottan használható. Egyik állásban a stroboszkóp könnyen és jól hozzáférhető, indítható, ellenben a nyomógomb nem elérhető pillanatnyi felkapcsolásra.

A gyűrűt elfordítva a zárókupakon újabb problémába ütközünk, ugyanis ekkor már elérhető és használható lenne a forward clicky kapcsoló, ellenben itt a használatot a csuklópántnak kialakított perem akadályozza, sajnos nagyon nagy mértékben. Persze ha ettől eltekintünk egy nagyon jól felszerelt és minőségi elemlámpát kapunk. Viszont túl óvatosan bánik a “teljesítménnyel”, a hővédelem lehetne megengedőbb is. Látható a képeken, hogy a fő ellenfele magasabb hőfokon üzemel és bizony több fényt is présel ki magából, ráadásul kompaktabb méretben. Ezzel talán nem is lenne gond, ha a vételára két számjegyű lenne (amerikai dollárban), de ez bizony annyiba kerül, mint prémium ellenfele, legalábbis a nemzetközi MSRP árát figyelembe véve. Így viszont nehéz lesz elterjednie, pedig egy jó képességű és minőségű elemlámpa ez, csak annyi, hogy ezen az áron van nála jobb is.

Gyártói honlap: Brinyte PT18 Pro Oathkeeper
Megvásárolható: brinytestore.com – a gyártó hivatalos webshopja
Ne felejtsétek el használni a blog 10% kedvezményt nyújtó kuponkódját: elemlampablog.hu

Exit mobile version