Site icon Elemlámpa blog

2020 évnyitó

Előszó

Nem áll meg az élet idén, de egy kicsit belassult, ezt be kell valljam. Sajnos a családban történt egy baleset, ami miatt nem várt programok csúsztak a nyakamba, ezért rettentő kevés időm marad a blogra. Mivel a színvonalból nem áll szándékomban lejjebb adni, ezért egy pici türelmeteket kérem szépen. Lámpák vannak, idén egy újdonsággal és különlegességgel nyitottam az évet a Nitecore HC35 személyében, és ígérem, hogy lesznek még érdekes elemlámpák. A következő pár cikkemben lesz minden mi szem szájnak ingere, és közben pár olyan modellt is beszereztem, amikről nem nagyon lelhető fel teszt nem, hogy magyar, de más nyelveken sem.

Mindeközben…

Öröm az ürömben, hogy most aztán rendesen górcső alá tudtam venni az itthon fellelhető fejlámpáim. Ráadásul igen széles időjárási szélsőségek között sikerült tesztelnem őket, bár ez már nem tesztnek számít, hanem használatnak. Napi szintű aktív használatnak. Ezeket a tapasztalatokat még szeretném más modellekkel is kiegészíteni, amiknek a beszerzését mielőbb meg is fogom ejteni. Az esszenciából tervezek írni egy kicsit összefogottabb cikket is, mert kénytelen-kelletlen de át kell gondolnom a fejlámpákról alkotott véleményem.

És persze ez nem korlátozódik kizárólagosan a fejlámpákra. Minden nap hű társaimmal 1-1 elemlámpát is viszünk magunkkal és próbálgatjuk, nézegetjük azoknak a képességeit is. Megfigyelünk minden apró részletet, és aktívan használunk olyan funkciókat, amiket általában nem szoktunk. Gondoltátok volna, hogy nagy ködben például a Maglite XL50 a maga 200 lumenes fényáramával pontosan olyan távoli célpontot tesz láthatóvá, mint például a Nitecore P12GT, vagy egy Convoy C8+? És távolabb jut a fénye ilyen esetben, mint pl. a Convoy S2+, vagy az Olight Seeker 2 Pro elemlámpáknak? Én sem gondoltam, de kipróbáltam és rájöttem, hogy van értelme a lencsés lámpáknak, amiknek szinte nullához közelít a szórt fénye. Előkerült a jó öreg Sunwayman T25C és brillírozik ilyen időben. Meglepően jól használható a fénye, és még az is lehet, hogy elcsábulok, és veszek ismét lencsés lámpát. Pedig megfogadtam, hogy nem adok értük pénzt többet, de a gyakorlat ezt felülírni látszik.

Záró gondolatok

Persze nem szeretnék ennyire előre rohanni az időben, hiszen most egy zsák pénzt költöttem különféle elemlámpákra, jól el is vagyok velük látva. Kérek minden olvasót, ha vásárol bármiféle elemlámpát azt privát üzenetben ne ajánlja fel tesztelésre! Nagyon kedvesek vagytok, de csak saját lámpákat próbálgatok, és nem is szeretnék más cuccaiért felelősséget vállalni, még akkor sem, ha “nem baj ha baja lesz”!

Ez egy hobby blog, nem ebből élek, nem kapok a tesztekért cserébe pénzt. A nem létező szabadidőmben készítem és saját zsebből finanszírozok mindent. Csak azokból a lámpákból és márkákból/márkákkal dolgozok, amik engem is megfognak valamivel, vagy érdekelnek. Írhatnám azt is, hogy amikhez kedvem van és még kedvezményes áron be is tudok szerezni. Ez a jövőben is így marad, de rajta vagyok az ügyön, hogy újabb és újabb márkákkal és további kedvezményekkel bővítsem az eddigieket.

Köszönöm a figyelmet, hamarosan visszatérek!

Exit mobile version